دکتر مسگرزاده در سخنرانی خود ضمن تاکید بر اهمیت و نقش مدلهای خلاقانه در بانکداری مدرن، تاکید کرد: در حال حاضر مدلهای خلاقانه بسیاری در سطح بینالمللی توسعه پیدا کرده و به صورت کاملا حرفهای به فعالیت مشغولاند. برخی از الگوهای شناخته شده بینالمللی در این رابطه عبارتاند از: علیبابا، اوبر و فیسبوک. مزیت این الگوهای جدید آن است که به صورت گسترده از تکنولوژیهای جدید استفاده میکنند و شاید به همین دلیل است که در سطح بینالمللی، میزان سرمایهگذاری در استارتاپهای مبتنی بر تکنولوژی (در سال گذشته) از رقم ۸۵ میلیارد دلار فراتر رفته است.
این کارشناس امور بانکی در ادامه به تجربه تشکیل بانکهای جدید بدون شعبه در سایر کشورها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بانکهای بدون شعبه در کشورهای مختلف تشکیل شده و به فعالیت مشغول هستند. این بانکها هیچگونه مکان فیزیکی ندارند و به صورت تمام الکترونیک به فعالیت میپردازند. در واقع تنها رابط بین سپردهگذاران، گیرندگان تسهیلات و سهامداران با این دسته از بانکها، صرفا گوشیهای هوشمند موبایل و اینترنت است. ذینفعان این موسسات جدید، صرفا با استفاده از گوشیهای همراه خود میتوانند تقریبا تمامی خدمات بانکداری را دریافت کنند.
مسگرزاده افزود: مهمترین مسئله در فهم بانکداری خلاق، شناسائي پلتفرم یا زیرساخت است که عبارتاند از: تکنولوژی، استراتژی، عملیات اجرائی، مقرراتگذاری و فرهنگ سازمانی. تمامی این موارد در کنار یکدیگر به ساخت یک بانک خلاق کمک میکنند و اگر هر یک از این موارد در عمل با چالش مواجه شود، بانک خلاق به اهداف مورد نظر خود نخواهد رسید. البته نباید فراموش کرد اگر بانکهای کشور بخواهند به بانکهای خلاق تبدیل شوند، باید به اصل سازگاری با هدف پایبند باشند. این اصل بیان میدارد که در بومیسازی پلتفرمهای بانکداری خلاق، نباید صرفا به اصلاحات صوری اکتفا کرد و بلکه باید به صورت پیوسته به سازگاری اصلاحات با اهداف تعیین شده توجه داشت.