اقدام بانک مرکزی در ابلاغ صورت های مالی جدید بانک ها در بهمن ماه ۱۳۹۴ در رفع موانع بر سر راه بانک ها در پسا برجام به جا و به موقع بود.
مصطفی جهانبانی، رئیس سابق شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران- متعاقب ابلاغ صورتهای مالی نمونه بانکها در بهمنماه سال 1394، بحثهایی در محافل حرفهای حسابداری و حسابرسی، دانشگاهیان و بانکها در ارتباط با نقش و ضرورت این اقدام بانک مرکزی از یکسو و انطباق آن با استانداردهای حسابداری از سوی دیگر به وجود آمده است. به نظر میرسد در یک نگاه بیطرفانه و مستقل کمتر کسی در ارتباط باقابلیت فهم، سودمندی و ارتقای شفافیت این صورتهای مالی نسبت به مجموعه قدیمی تردید داشته باشد، و بحثها عمدتاً در ارتباط با فصل مشترک این حرکت با استانداردهای حسابداری و حسابرسی است.
کامران ندری مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی- یکی از دلایل اجرای ناموفق قانون عملیات بانکی بدون ربا طی سه دهه گذشته، تغییرنکردن در ساختارهای مالی به جا مانده از نظام بانکداری متعارف قبل از تصویت قانون مصوب سال 62 است. اگر به صورت های مالی بانک ها در خلال سنوات گذشته نگاه شود، اینگونه به نظر می آید که گویی رابطه بانک و سپرده گذار هنوز رابطه دائن و مدیون است. بانک درآمدهای حاصل از فعالیت های خود را محاسبه و سپس سود علی الحساب اعلام شده به سپرده گذار را کسر می کند و هر آنچه باقی می ماند را سود سهام دار تلقی می کنند.
رییس سابق انجمن حسابداران خبره ایران گفت: صورتهای مالی نمونه بانکی ابلاغی بانک مرکزی استاندارد گذاری جدیدی نیست بلکه تنها فرمت و شکل صورت ها را تغییر داده ضمن اینکه امکان ارائه اطلاعات در بسته بندی زیباتر و قابل فهم تر را فراهم کرده است.
علی دیواندری در حکمی مسعود سلطان زالی را به عنوان معاون اداری مالی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی منصوب کرد.
عضو شورای فقهی بانک مرکزی اعلام کرد: بر اساس صورتهای مالی نمونه بانکی ابلاغی بانک مرکزی بانک ها موظفند همانند سهامداران به سپرده گذاران هم اطلاعات بدهند.
اخیراً بانکها برای کاهش نرخ سود سپردههای بانکی از ابتدای تیرماه به یک توافق دست یافتند. همزمان برخی از بانکها زودتر از زمان تعیینشده اقدام به کاهش نرخ سود سپردهها به محدوده ۱۵ درصد کردهاند. دو موضوع مهم در خصوص حرکت بانکها در مسیر کاهش نرخ سود قابل بحث است: اول اینکه عوامل شکلگیری توافق بانکها برای کاهش نرخ سود و اقدام عملی در این راستا چه بوده است؟ دوم اینکه پیامدهای اقدام عملی بانکها برای کاهش نرخ سود در دو سطح نظام بانکی و اقتصاد کلان چه خواهد بود؟
عضو شورای فقهی بانک مرکزی اعلام کرد: انتشار صورت عملکرد سپردهها ضرورت شرعی است.
یک عضو جامعه حسابداران رسمی با تاکید بر اینکه صورت عملکرد سپردههای سرمایهگذاری مغایرتی با استانداردها ندارد، گفت: تدوین صورتهای مالی جدید، اقدام اساسی بانک مرکزی بوده و یک گام به سمت استانداردهای روز دنیا نزدیکتر شدهایم.
پژوهشکده پولی و بانکی گزارش ساز و کار مدیریت نرخ های سود در چارچوب سیاست پولی را بر اساس هشت محور کاهش نرخ سود بانکی در شرایط فعلی را منتشر کرد.
رئیس هیاتمدیره انجمن مالی اسلامی با تاکید بر ضرورت بررسی بیشتر طرح جدید بانکداری بدون ربا، گفت: طرح کنونی دارای اشکالاتی است که با بررسیهای بیشتر میتوان ضعفها را کاهش داد البته ازآنجاییکه مجلس جدید فرصت بررسی بیشتری دارد میتواند عمیقتر به این طرح بپردازد.
اطلاعیه اول
بدینوسیله به اطلاع کلیه داوطلبین معرفی شده به پژوهشکده پولی و بانکی میرساند که این پژوهشکده هم اکنون در تدارک برگزاری مصاحبه تخصصی با داوطلبین میباشد و متعاقبا در اطلاعیه های بعدی جزییات برگزاری مصاحبه تخصصی اطلاع رسانی میگردد.
دانشیار پژوهشکده اقتصاد و مشاور ارشد سابق مدیر اجرایی گروه بانک جهانی گفت: با توجه به تجربه شرق آسیا در بحران جهانی برای مقاومسازی بخش بانکی در اقتصاد ایران نیاز به تدوین بسته سیاستی مقاومسازی بانکی شامل فهرست نقاط ضعف، ضربه تحریمها و همچنین راهکارها داریم.
بیست و ششمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی با تقدیر از سه چهره ماندگار در حوزه بانکی ، خبرنگاران و گزارشگران برگزیده مسابقه پول ، ارز و رسانه در حوزه بانک تقدیر کرد .
مدیر عامل بانک مسکن گفت: در بخش اقتصاد بانک، عدم تطابق زمانی سررسید داراییها و تسهیلات میتواند منجر به اضافه برداشت بانک و بر هم خوردن تعادل منابع و مصارف شود به این دلایل بخش مسکن نیازمند یک نظام جامع تامین مالی است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی اعلام کرد: تورم در خردادماه سا ل جاری تکرقمی میشود.
رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه بهشتی گفت: سالمسازی فضای بانکی پیششرط تحقق و اجرای اقتصاد مقاومتی است.
دبیر همایش سیاستهای پولی و ارزی گفت: نظام بانکی بهمنظور کمک به اقتصاد ملی در گام نخست لازم است مشکلات و نواقص خود را برطرف کند.
معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بر دسترسی به رشد اشتغالزای پایدار بر نقش بانک، بازار سرمایه و دولت تاکید کرد و افزود: توسعه مالی نامتوازن در ایران، انجماد داراییها در بانکها و جنگ قیمتی بر روی نرخ سود سپرده از مهمترین چالشهای نظام بانکی به شمار میرود.
مدیرعامل بانک انصار گفت : اقتصاد مقاومتی به معنای انجام عملیات بانکی منطبق با اهداف سیاستهای ابلاغی حفظ رقابتپذیری با بخش بینالمللی، پاسخگویی به نیازهای بانکی و مقاومت در برابر تکانههای خارجی است.