اشیاء هوشمند در دنیای به هم متصل (IoT)

کد خبر: 252142 سه شنبه 22 دی 1394 - 15:34
اشیاء هوشمند در دنیای به هم متصل (IoT)
ایران هنوز آمادگی کامل برای حرکت به سمت IoT را ندارد
 در ابتدای این کارگاه، کیانپور (رئیس گروه کنترل یکپارچه عملیات شبکه شرکت خدمات انفورماتیک) در مورد اینترنت اشیاء گفت: «اینترنت اشیاء به شبکه‌ای از اشیاء گفته می‌شود که به شبکه اینترنت متصل بوده و توسط موبایل هوشمند قابل کنترل هستند». او اطلاعاتی از ضریب نفوذ اینترنت و ضریب نفوذ موبایل هوشمند، در سال‌های گذشته و پیش‌بینی آنها در سال ۲۰۲۰ را ارائه و عنوان کرد: «در سال ۲۰۰۸، تعداد دستگاه‌های متصل به اینترنت بیشتر از تعداد انسان‌ها شد. پیش‌بینی این است که در سال ۲۰۲۰، تعداد این دستگاه‌ها به حدود ۶٫۵ برابر تعداد انسان‌ها برسد».

رئیس گروه کنترل یکپارچه عملیات شبکه شرکت خدمات انفورماتیک بیان کرد: «نکته مهم در بحث IoT این است که چه تعداد موبایل هوشمند به اینترنت متصل است و این موبایل‌ها چگونه می‌توانند سایر دستگاه‌ها را کنترل کنند».

اهداف استفاده از IoT به گفته کیانپور عبارتند از: وصل شدن به دستگاه‌های هوشمند (مانند دستبندهای هوشمند که توانایی شناسایی شخصیت افراد و راهنمایی آن‌ها بر اساس شخصیت‌شان را دارند)، پایش (مانند پردازش و پایش اطلاعات هواشناسی)، جستجوی اشیاء (برای مثال انتظار بر این است که در سال ۲۰۲۰ افراد بتوانند با استفاده از اینترنت دسته کلید خود را، به‌دلیل وصل بودن دسته کلید به اینترنت، پیدا کنند)، مدیریت اشیاء (مثل دستگاه‌هایی که در حال حاضر هم قابل استفاده هستند و می‌توان با استفاده از آنها بهترین مسیر را به لحاظ ترافیک برای رسیدن به مقصد پیدا کرد)، کنترل اشیاء (مثل کنترل سطل‌های آشغال سطح شهر توسط شهرداری، در حال حاضر همه سطل‌ها، صرف نظر از پر بودن، تخلیه می‌شوند. ولی با وصل بودن آن‌ها به اینترنت می‌توان سطل‌هایی که پر شده‌اند را شناسایی و خالی نمود و در زمان و انرژی صرفه‌جویی نمود).

در ادامه، کیانپور چهار شاخص نرخ نفوذ موبایل هوشمند، نرخ نفوذ ثابت، هزینه استفاده از اینترنت روی موبایل و هزینه پهن‌باند را برای آمادگی فنی و روانی حرکت به سمت IoT معرفی نمود. از نظر او، اصلی‌ترین مشکل ایران سرعت اینترنت است. بر این اساس، او اداعا نمود که ایران هنوز آمادگی کامل برای حرکت به سمت IoT را ندارد. از سایر مشکلات برای استفاده کامل از IoT، او به مسائل قضایی و مسائل مدیریتی نیز اشاره نمود.

سپس، کیانپور در مورد رویکرد بانک‌ها نسبت به IoT سخن گفت. او در پاسخ به این سوال که آیا در حال حاضر بانک‌ها ازCloud استفاده می‌کنند، گفت جواب هم بله است و هم خیر. بانک‌ها ادعا می‌کنند که از Cloud استفاده می‌کنند، اما استفاده آن‌ها فقط در حوزه‌هایی است که تراکنش صورت نمی‌گیرد. در حوزه‌های تراکنش، به دلایل امنیتی و حفظ حریم خصوصی، بانک‌ها معمولا بسیار محافظه‌کارانه عمل می‌کنند. از طرف دیگر، باید توجه داشت که استفاده بانک‌ها از تکنولوژی‌های جدید با لختی همراه است. به این دلیل که بانک‌ها به استفاده از روش‌های پیشین خود عادت دارند و استفاده از آن‌ها هنوز برایشان سودآور است.

در پایان کارگاه، کیانپور نظر شخصی خود در مورد IoT را بیان نمود. از نظر او، هر منبعی که بتواند خودش را مدیریت کرده و اتلاف انرژی نکند در حوزه IoT قرار می‌گیرد. هدف از آن نیز زندگی راحت‌تر برای همگان است. دقایق پایانی این کارگاه نیز به پرسش و پاسخ حضار طی شد.