لزوم گذر از منبع محوری به قابلیت محوری

کد خبر: 396015 سه شنبه 2 اسفند 1401 - 11:17
لزوم گذر از منبع محوری به قابلیت محوری
مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک معتقد است: در سازمان های امروزی برای دستبابی به تحول دیجیتالی موفق، باید استراتژی توسعه منبع محور به استراتژی توسعه قابلیت محور تبدیل شود.
به گزارش ستاد خبری نهمین همایش بانکداری الکترونیک، علی عبدالهی روز سه شنبه در دومین روز از برگزاری این همایش وضعیت بانکداری دیجیتال در کشور را تشریح و تصریح کرد: در حال حاضر محورهای توسعه نهادهای مالی کشور شامل ۳۶ بانک و موسسه اعتباری غیربانکی، ۲۳ هزار شعبه و باجه خدمات مالی، بیش از۴۱ هزار شرکت لیزینگ و ۶۰۰ صرافی، بیش از ۲۳۰ تعاونی اعتباری و ۲۷ صندوق قرض الحسنه در کنار دو انجمن و تشکل صنفی فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ شرکت ارایه دهنده خدمات آی.تی بانکی در کشور وجود دارد، افزود: آمار قابل توجهی از محورهای توسعه شرکت های آی.تی بانکی، زیرساخت ها و ابزارها و خدمات الکترونیکی وجود دارد که نشان می دهد رویکرد غالب در توسعه بانکداری دیجیتال در کشور، بر رشد و توسعه منابع و گسترش شبکه خدمات رسانی متمرکز بوده است.

عبدالهی بر توانمندی بنگاه ها برای گذر از منبع محوری به قابلیت محوری تاکید کرد و گفت: بنگاه ها از توانمندی لازم برای ادغام و پیکربندی مجدد منابع و شایستگی داخلی و خارجی برای پاسخگویی و انطباق موثر با محیط های در حال تغییر، برخوردار هستند.

مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک با تاکید بر اهمیت تعامل میان نیازمندی های مشتری و قابلیت های بانک، افزود شرط موفقیت در ایجاد تجربه مناسب برای مشتری، انطباق تغییر در نیازمندی های مشتری و تغییر در قابلیت های بانک است.

وی در ادامه ارایه مقاله خود درباره تجارب مشتریان در بانکداری، اظهار داشت: باید نقطه تمرکز تعریف پروژه ها و اقدامات بانک ها بر تامین نیازهای مشتریان باشد زیرا بانک نمی تواند از منظر خود نیازهای مشتریان را توصیف کند بلکه باید این انتظارات از جانب خود آنها بیان شود.

عبدالهی با بیان اینکه شناخت و درک صحیح از نیازهای مشتریان برای بانک های امروزی یک قابلیت کلیدی است، اضافه کرد: در دو دوره اول از چهار دوره تحول بانکداری دیجیتال، تمرکز بانک ها بر فرایندها و فناوری بوده و در دو دوره بعدی تمرکز بانک ها بر ضرورت توجه به مشتریان بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک درباره مبانی ارزش آفرینی دیجیتال نیز گفت: علاوه بر انجام خودکار امور و عملکرد هوشمندانه، دسترسی آسانتر و بیشتر با حذف محدودیت های زمانی و مکانی، عملکرد بهتر، انجام کامل کار، سفارشی سازی و کاهش ریسک از دیگر مبانی ارزش آفرینی دیجیتال هستند.

عبدالهی با اعلام آغاز طرح پایلوت و پایش تجربه مشتریان در بانکداری دیجیتال در شرکت ملی انفورماتیک، گفت: در این طرح مدل و الگویی برای سنجش تجربه مشتریان در صنعت بانکداری طراحی شده که مبتنی بر اصول علمی است.

وی با بیان اینکه پیاده سازی و سنجش علمی تجربه مشتریان در صنعت بانکداری ایران به عنوان اولین طرح سنجش ملی در این حوزه انجام می شود، گفت: مرکز دیده بان مشتری در صنعت بانکداری براساس بروز رسانی الگو، شیوه ها، ابزارهای سنجش تجربه، شیوه تحلیل و گزارش گیری نتایج و سایر ابعاد ضروری این نظام ایجاد و راه اندازی می شود که نتایج آن در صنعت بانکداری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.