پس از برگزاری شش نشست از سلسله جلسات نقد پژوهشهای بانکداری و مالی اسلامی، پژوهشکده پولی و بانکی اقدام به برگزاری هفتمین جلسه در تاریخ نهم اسفند ماه 1391 نمود. هدف از برگزاری این جلسه ایجاد تضارب آراء میان محققان در رابطه با موضوع تورم و جبران کاهش ارزش پول بود. در واقع سوال اصلی این نشست آن بود که در صورت وجود تورم در یک اقتصاد، لازم است قرضدهندگان علاوه بر اصل وجوه خود، به منظور پوشش تورم مبلغ اضافهای نیز دریافت نمایند و آیا این دریافتی ربا نخواهد بود.
پس از بررسي در بين مقالات و کتب چاپ شده در حوزه بانكداري و مالي اسلامي در رابطه با موضوع فوق، کتاب «ربا و تورم» (کتاب برگزیده سال) نوشته حجتالاسلام دكتر احمد علی یوسفی (دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی) به عنوان منبعی مناسب جهت برگزاری جلسه نقد انتخاب گردید. سپس با درخواست از محققان و صاحبنظران برای مطالعه و نقد منبع مذکور، تمامي آرا در معرض داوري، دستهبندي و اولويتبندي قرار گرفت. اهم نقدهای مطرح را میتوان در سه دسته تقسيمبندي نمود:
الف. نقاط قوّت (6 مورد)
ب. نقاط ضعف اصلي و مبنايي (12 مورد)
ج. نقاط ضعف فرعي و حاشيهاي (11 مورد)
در جلسهی نقدی که با حضور اساتید، پژوهشگران و برخی کارشناسان بانکی برگزار گرديد، با توجه به محدوديتهاي زماني، نویسنده کتاب به پاسخگويي به نقدهاي اصيل و مبنايي (گروه ب) پرداخت. در پایان جلسه نیز، نقد تدوین شده توسط آقای سجاد ابراهیمی، به عنوان نقد برتر شناخته شد و از ایشان تقدیر به عمل آمد.