ناصر حكيمي در ميزگرد نقشه راه بانك مركزي در چشم انداز 1400 با اشاره به اهميت نقشه راه بانك مركزي و با بيان اينكه در اين نقشه راه وظايف اصلي بانكداري مركزي در ايران ترسيم شده و با بيان اينكه بايد الگو و تصويري آرماني از بانك مركزي را در افق نقشه راه ترسيم كنيم و پس از آن تاثير فناوري اطلاعات را در آن مورد بررسي قرار دهيم اظهار كرد: «فناوري اطلاعات به عنوان موتور محرك تغييرات در داخل سازمانها موثر است و از سويي موضوع تطبيق مفاد آن با استانداردهاي بين المللي به عنوان يكي از محورها مد نظر قرار گرفت».
وي ادامه داد: «در طول 6 ماه گذشته به منظور تهیه نقشه راه همهجانبهنگر مصاحبه هايي با دپارتمانهاي موجود در بانك مركزي، بانكها، بازار سرمايه و اپراتورهاي تلفن همراه داشتيم و انتظار آنها را از رگولاتوري دراين بخش جويا شديم كه در نهايت در خروجي مشخص ميشود».
حكيمي با بيان اينكه تطابق با استانداردهاي بينالمللي و اصول پذيرفته شده از بانكداري جهاني وضعيت مطلوبي ندارد، اظهار كرد: «هنوز به آن سطح در سيستم بانكي نرسيدهايم كه خلاقيتهاي نوآور به عنوان بعد پررنگ در داخل سيستم بانكي ديده شود و بيشتر ركود در محصولات و كپيبرداری در محصولات دیده میشود و نتیجتا نوآوري خاصي در آن ديده نميشود».
وي با تاكيد بر اينكه متاسفانه به فعاليت بانكداري در كشور ما بسيار ساده نگريسته مي شود افزود: اين در حالي است كه مدلهاي بانكي در كشورهاي ديگر بسيار پيچيده است و نكته مهم ديگر آن است كه دستاوردهاي اوليه نقشه راه بحث ارتباطات بود كه متاسفانه راهحل سازمان يافته اي براي اين ارتباط وجود ندارد و بسياري اوقات سوءتفاهم هايي براي سازمانهاي درگيردر اين موضوع به وجود مي آيد.
وی با بيان اينكه وارد دوره جديدي در حوزه بانكداري شده ايم گفت: بانكها هر كدام و به صورت جداگانه نمي توانند زيرساختهايي براي انجام فعاليتهاي خود ايجاد كنند چون در اين زمينه مضيقههاي مالي و قانوني وجود دارد بنابراين ايجاد محصولات اطلاعاتي براي این بازار در نقشه راه بسيار مهم محسوب مي شود.
وي همچنين تاكيد كرد: بحث پروفايل كردن مشتري چالشي است كه اگر موفق شويم چارچوبهايي براي شناسنامهدار كردن مشتري ايجاد كنيم بسيار مهم و تاثيرگذار است كه با در اختيار دادن اين اطلاعات به بانكها و ذينفعان مي توان به راحتي مشتري را طبقه بندي كرده و از این منظر بانكها و بازار سرمايه موفق به ارزيابي ريسك مشتري مي شوند.
وي درادامه افزود: واقعيت اين است كه اين زيرساختها باعث مي شود مشتري به دنبال بانك نباشد بلكه بانكها به دنبال مشتري باشند كه اين كار با ارائه تصويري كلي از بازار مالي و اقتصادي امكانپذير است.
حكيمي بحث ارائه خدمات رتبه بندي به بازار سرمايه و بانكها را از ديگر مواردي عنوان كرد كه در نقشه راه بر آن تاكيد شده است.
وي گفت: وضعيت فعلي شبكه بانكي كشور با وضعيت كشورهاي ديگر تفاوتهايي دارد از جمله اينكه سالهاست بانكها صرفا تامين مالي مي كنند و فقدان بانکهای سرمایهگذاری کاملا محسوس است.
وي با بيان اينكه نقشه راه 1400 بانك مركزي يك خط سير دارد و خروجي آن تكليف بانكها و ساير بازيگران اين حوزه را مشخص مي كند، اظهار كرد: «انتظار داريم بانك مركزي براي خود نقشه راه داشته باشد و شركتهاي فناوري كه بار توسعه فناوري را در سيستمها به عهده دارند در اين زمينه كمك بانك مركزي و بانكها باشند.