آشنایی با كتابخانه

كتابخانه و مركز اسناد پژوهشكده پولی و بانكی در سال ۱۳۶۹، همزمان با تأسیس پژوهشكده ، آغاز به کار کرد. فعالیت كتابخانه از بدو تأسیس براساس طبقه  ‌بندی استاندارد بین ‌‎المللی (L.C , Library of Congress) برای كتب و سایر منابع پایه ریزی شده است. 

كتابخانه پژوهشكده پولی و بانكی به عنوان یکی از كتابخانه‎ های تخصصی کشور در زمینه های اقتصادی، پولی، مالی و بانكی و اطلاع‎رسانی آماری، همه‎روزه پذیرای طیف وسیعی از مراجعین می‎باشد.
ارائه امکانات و خدمات از جمله فراهم بودن مجموعه‎ای لاتین و روزنامه ‎ها، پاسخگویی مطلوب به مراجعان و راهنمایی‎های لازم به آنها، دسترسی راحت به منابع كتابخانه از طریق سیستم‎های کامپیوتری غنی از منابع و بانک‎های اطلاعاتی و آماری و پایگاه‎های اطلاعاتی مقالات فارسی و لاتین كتابخانه‎ و نیز نشریات فارسی و ، پذیرش عموم افراد و ارائه خدمات کتابخانه‎ای در قالب مقررات کتابخانه بدون هیچ محدودیتی، مكانیزه بودن سیستم كتابخانه و امكانات زیراكس و تهیه پرینت همواره موجب جلب رضایت مراجعان بوده است.
كتابخانه می‎كوشد همگام با پیشرفت‎های روز، دامنه خدمات خود را هر چه بیشتر گسترش دهد. در همین راستا امكان استفاده از پایگاه‎های on-Lineدر محل كتابخانه از طریق اینترنت برای کاربران فراهم شده است.
كاربران می توانند با مراجعه به سایت پژوهشكده و قسمت كتابخانه به سامانه تحت وب جستجوی منابع كتابخانه و صفحه مربوط به پایگاه های اطلاعاتیon-Line و فرمها و شرایط عضویت دسترسی داشته باشند.
علاوه بر ارائه خدمات به مراجعان در محل پژوهشکده، كتابخانه آماده ارائه خدمات به همكاران در دیگر سازمان‎ها و نهادها و همچنین اساتید، دانش‌پژوهان و دانشجویان دانشگاه‎های سراسر کشورنیز می‎باشد.

منابع كتابخانه

در حال حاضر كتابخانه پژوهشكده با گردآوری مجموعه‎ای از كتاب‎‎‎های فارسی و لاتین در زمینه موضوعی اقتصاد، بانکداری، پولی، مالی و سایر موضوعات مرتبط، مجلات تخصصی فارسی و غیرفارسی و گزارشات مربوط به طرح‎های آماری و پایگاه‎های on-Line و بانک‎های اطلاعاتی مرتبط یكی از غنی‎ترین كتابخانه‎های تخصصی می‎باشد .

سیستم نرم افزاری تحت وب كتابخانه

در این پایگاه که تحت سیستم نرم‎افزاری تحت وب کتابخانه می‎باشد، اطلاعات و مشخصات منابع موجود در كتابخانه در ۷ پایگاه به شرح زیر ذخیره شده و منابع جدید بصورت پیوسته به آن اضافه می گردد.

پایگاه کتاب‎های فارسی
پایگاه کتاب‎های لاتین
پایگاه گزارش‎ها و مقالات فارسی
پایگاه پایان نامه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی
پایگاه نشریات فارسی
پایگاه نشریات لاتین

مشخصات کتاب‎ها و سایر منابع از طریق موضوع، نویسنده ، ناشر، عنوان و سال نشر و یا ترکیبی از آنها قابل بازیابی است.

  • پایگاه اطلاعاتی on-line مخزن دانش بانك جهانی (Worldbank Knowledge Repository )

    این پایگاه هم اكنون با بیش از 13000 نسخه اعم از كارهای تحقیقاتی، مقالات ، كتب، گزارش و پژوهش های آماری و غیره و حدود یك میلیون فایل قابل دانلود از بیش از 200 كشور جهان(88 كشور درحال توسعه ) را در دسترس محققیق و پژوهشگران قرار می دهد.

  • پایگاه اطلاعاتیon-lineكتابخانه الكترونیكی بانك جهانی ( Worldbank E-Library )

    این پایگاه در برگیرنده كلیه انتشارات بانك جهانی اعم از كتب و مقالات و گزارشات آماری و نشریات ادواری و غیره می باشد ، و امكان جستجو و دسترسی بصورت تمام متن، توسط كتابخانه پژوهشكده برای پژوهشگران فراهم گردیده است.

  • پایگاه اطلاعاتیon-lineكتابخانه الكترونیكی صندوق بین المللی پول ( IMF E-Library )

    این پایگاه داده های آماری، سری های زمانی، كتب ، مقالات ، گزارشات و نشریات ادواری منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول را در موضوعات اقتصاد كلان ، جهانی سازی ، رشد اقتصادی ،تجارت ، بازارهای نوظهور و مطالعات آماری و غیره را در اختیار محققین و پژوهشگران قرار می دهد.

  • پایگاه اطلاعاتی SCIENCE DIRECT(ELSEVIER)

    پایگاه اطلاعاتیon-line نشریات اقتصادی و بانکی لاتین و منتخب پژوهشکده با امکان دسترسی متن کامل از سال 1995 تا حال حاضر به‎صورت روزآمد و با امکان جستجو و ذخیره و پرینت در محل کتابخانه پژوهشکده می‎باشد.

  • پایگاه اطلاعاتی on-line MAGIRAN (نشریات و مجلات كشور)

    پایگاه اطلاعات تمام متن مقالات نشریات روزنامه‎ها و مجلات فارسی با امکان جستجو و ذخیره‎سازی و پرینت در محل کتابخانه پژوهشکده می‎باشد.

  • پایگاه اطلاعاتی on-line NOORMAGS (نشریات تخصصی فارسی)

    این پایگاه اطلاعاتی بزرگترین بانك مقالات علوم اسلامی وانسانی می باشد و شامل مقالات نشریات علمی پژوهشی و علمی ترویجی در موضوعات مختلف علوم انسانی و اجتماعی با امکان جستجو و ذخیره‎سازی و پرینت در محل کتابخانه پژوهشکده می‎باشد.

  • پایگاه اطلاعاتی on-line Civilica (مقالات كنفرانسها، همایشها وسمینارهای داخلی)

    سیویلیکا یا مرجع دانش، یک پایگاه تخصصی است که به نمایه‌سازی و نشر مجموعه مقالات همایش و کنفرانس‌های داخل کشور ایران می‌پردازد. این پایگاه توسط تعدادی از دانشگاه‌ها و کنگره‌های ایران به عنوان مرجع پایگاه تخصصی معرفی می‌شود در حال حاضر، مقالات کلیه رشته‌های علمی در سه طبقه‌بندی اصلی «علوم فیزیکی و مهندسی»، «علوم زیستی» و «علوم اجتماعی» را ارائه می‌نماید .دسترسی تمام متن به این پایگاه توسط كتابخانه پژوهشكده برای پژوهشگران محترم ایجاد شده است.

  • سامانه هوشمند دریافت مقالات بصورت on-line ‎ (cyberary)

    سامانه هوشمند اطلاعاتی منابع الكترونیكی كه دسترسی به بیش از 150 پایگاه اطلاعاتی on-line را برای كاربران و پژوهشگران فراهم می سازد و مقالات مورد نیاز را از پایگاه های مختلف بصورت آنی تامین می نماید.كاربران با ای دی و پسورد می توانند از هرجایی بوسیله اینترنت به این سامانه وصل بشوند.

  • بانک اطلاعات داده‎های اقتصادی ایران( ELDB 3.1 )

    اولین بانك اطلاعاتی تخصصی در ایران است که توسط مرکز تحقیقات اقتصاد ایران، دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی كه اطلاعات جامعی درباره پژوهش‌های علمی و منتشرشده در زمینه اقتصاد ایران به همراه آمارهای اقتصادی و اجتماعی ایران و سایر كشورهای جهان را یك‎جا از طریق دیسك فشرده و اینترنت در اختیار پژوهشگران و علاقه‎مندان قرار می‎دهد. بخش مقاله‎های IELDB3.1 اطلاعات مربوط به مقاله‎های پژوهشی منتشر شده در مجله‎های علمی كشور از سال 1341 به بعد و هم چنین مقاله‎های مربوط به اقتصاد ایران كه در مجله‎های علمی انگلیسی معتبر چاپ شده‎اند را شامل می‎شود . بخش داده‎های IELDB3.1 شامل آمارهای اقتصادی و اجتماعی ایران از سال 1338 به بعد و آمارهای اقتصادی بین‌المللی است. بخش داده‎های مقطعی نیز شامل كلیه جداول داده- ستانده كه تاكنون برای اقتصاد ایران تدوین شده‎اند و همچنین دو جدول ماتریس حسابداری اجتماعی ایران است.

  • بانك اطلاعات بانك جهانی و صندوق بین‎المللی پول (World Bank ,IMF)

    شامل چندین لوح فشرده است كه در برگیرنده سری زمانی تمام شاخص‎های اقتصادی، مالی، اجتماعی، جمعیتی، محیط‎زیست، كشاورزی و غیره وهمچنین پیش‎بینی‎های مربوط به كل كشورهای جهان از سال 1960 الی 2015 با قابلیت جستجو در فیلدهای مختلف موضوعات، عناوین پژوهشی و نام كشورها و با امكان تهیه جدول ونموداراز داده‎ها و پرینت و ذخیره بر روی دیسكت می‎باشد.

خدمات عمومی کتابخانه
  • پذیرش عضو
  • رزرو و امانت منابع
  • خدمات مرجع و پاسخگویی به پرسش‎های تخصصی
  • استفاده از فضای سالن مطالعه
  • استفاده از بخش نشریات فارسی و لاتین و روزنامه
  • امكان استفاده از بانک‎های اطلاعاتی و پایگاه‎های اطلاعاتی on-Line در محل كتابخانه برای مراجعین
شرایط استفاده و ساعت کار در کتابخانه استفاده از کتابخانه از روز شنبه تا روز چهارشنبه از ساعت ۸ صبح الی ۱۶ بعدازظهر برای عموم آزاد است.
مدارک فقط به اعضای کتابخانه امانت داده می‎شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن‎های زیر تماس حاصل فرمایید.
پژوهشکده: ۵۴ - ۸۸۶۵۷۴۵۰ کتابخانه : داخلی ۶۱۰۰
پست الکترونیک: mbrilib[at]mbri.ac.ir
نشانی: تهران - میدان آرژانتین - روبروی پارکینگ بیهقی- شماره ۱۰ - طبقه ۶