دبیرخانه دائمی کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی برنامههای کمیسیون تخصصی «اقتصاد اسلامی» را در پنجمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی اعلام نمود.
عقد قرضالحسنه به لحاظ فقهی و حقوقی از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است. بر این اساس، با استفاده از این عقد میتوان انواع مختلفی از روشها و شیوههای تجهیز و تخصیص منابع را در راستای توسعه بانکداری قرضالحسنه پیشنهاد کرد.
توجه به مسائل و ابعاد اسلامی اقتصاد دیجیتالی از جمله موضوعات مهم این همایش است. آخرین مهلت ارسال آثار ۱۸ دی ماه ۱۳۹۸ می باشد.
ماده جریمه تاخیر در طرح جدید که مشروط به عدم احراز اعسار در تشخیص دادگاه به عنوان تعزیر مالی از متخلف اخذ میشود، در بیوت تمامی مراجع معظم تقلید چرخیده و به رویت و تأیید همه ایشان رسیده است.
در این نشست که با حضور آیت الله اراکی برگزار گردید، ضمن ارزیابی مدلهای ارائه شده در بانکداری اسلامی و تاکید بر ناکارآمدی روش مغایر با شرع، روش مطلوب نقد شد.
در نشست علمی ارائه و نقد طرح «پولطلا» مسأله خلق پول بانکی به عنوان مشکل اصلی نظام پولی و بانکی و سیستم اقتصادی کشور مطرح شد و طرح پولطلا مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، جزئیات حضور نایبرئیس این کمیته را در کنفرانس آکادمی تحقیقات شرعی در حوزه مالی اسلامی، که هفته گذشته در مالزی برگزار شد، تشریح کرد.
نشست داخلی «آسیبشناسی شروط ضمن عقد در قراردادهای بانکی» به میزبانی گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی و با حضور اساتید و پژوهشگران فعال این حوزه برگزار شد.
در این دوره تلاش میشود با تلفیق مبانی نظری و اجرایی، بهتبیین ماهیت، مدلهای عملیاتی و ظرفیتهای ابزارهای نوین بانکداری اسلامی پرداخته شود.
در بیست و ششمین نشست تخصصی انجمن مالی اسلامی، عضو گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی، ابعاد فقهی انتشار صکوک بینالمللی در نظام مالی ایران را تشریح نمود.
نشست تخصصی مشترک دو نهاد اسلامی IFSB و IOSCO، با موضوع بررسی توسعه و پتانسیل بالای رشد بازار صکوک در خاورمیانه و آفریقا در شهر دبی کشور امارات متحده عربی برگزار میگردد.
رویکرد همایش بانکداری اسلامی، بهبود فرایند و عملیات بانکداری بدون رباست و باید به این سمت برویم.
عضو شورای فقهی بانک مرکزی گفت: طرح اخذ سود مرکب در روز یکشنبه از سوی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی بررسی میشود.
سیزدهمین برنامه اجرایی مشترک دو نهاد اسلامی IFSB و INCEIF، با موضوع «استفاده بهینه از ابزارهای بازار سرمایه اسلامی برای دستیابی به رشد پایدار» در کشور مالزی برگزار میگردد.
هیئت خدمات مالی اسلامی در روزهای ۱۷ و ۱۸ جولای سال ۲۰۱۹ میلادی مصادف با ۲۶ و ۲۷ تیر ماه سال جاری، اقدام به برگزاری دومین برنامه اجرایی در حوزه مدیریت موثر ریسک در شهر کوالالامپور کشور مالزی کرد.
سیامین دوره همایش بانکداری اسلامی تحت عنوان «بهبود فرآیندهای اجرایی عملیات بانکداری بدون ربا» در نیمه اول شهریور ماه سال جاری برگزار میشود.
نشست «اقتصاد اسلامی و توسعه» با هدف ارتقای سطح آگاهی مردم و شرکت ها نسبت به مفهوم بانکداری اسلامی در عمان برگزار شد.
استفاده صرف از شیوه وکالت جهت معاملات بینبانکی یکی از مهمترین چالشهای بازار بینبانکی ریالی کشور محسوب میشود. بنابراین ضروت دارد از سایر روشها، عقود و ابزارهای اسلامی به عنوان مکمل، جهت توسعه و تعمیق بازار بینبانکی استفاده کرد.
آن زمان به حضرت امام(ره) پیشنهاد داده شد که اکثر کشورهای اسلامی سیستم دوگانه دارند که بانکداری ربوی و بانکداری بدون ربا است، ما هم همین کار را انجام دهیم که امام (ره) مخالفت کردند و اجازه ندادند.
در آیین اعطای جایزه اقتصاد اسلامی شهید صدر به پاس تلاشهای علمي در ارائه کتب و مقالات برجسته و ارائه مدلهای عملیاتی بانکداری اسلامی این جایزه به حجتالاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان اعطا شد.