بانک نگارا مالزی (BNM) سند سیاستی رهن را با هدف تقویت و توسعهی کاربرد آن در موسسات مالی اسلامی برای ارائه خدمات منطبق بر شریعت صادر کرده است.
بانک مرکزی مالزی با چشماندازی خوشبینانه در نظر دارد که انجمن بانکداری اسلامی و موسسات مالی مالزی (AIBIM) تا سال ۲۰۲۰، ۴۰٪ از سهم بازار از کل داراییهای بانکی را به دست آورد.
در حال حاضر حدود ۱۰ بانک تجاری در اتیوپی نسبت به ارائه خدمات بانکداری و مالی اسلامی اقدام میکنند و این روند در حال گسترش است.
بیستویکمین همایش بینالمللی بانکداری، مالی و سرمایهگذاری اسلامی به منظور ارائه راهکارهای علمی و گسترش روابط بینالملل در روزهای ۱۱ و ۱۲ فوریه سال ۲۰۱۹ در کوالالامپور مالزی برگزار میشود.
کارگاه هم اندیشی «فناوریهای مالی، مقررات مالی و مالی اسلامی» در بحرین برگزار خواهد شد. توجه به نحوه قانونگذاری، تدوین مقررات و نحوه نظارت بر حوزه فناوریهای مالی با لحاظ نظرات شریعت اسلامی از اهداف این کارگاه بشمار میآید.
جوایز جهانی فینتک اسلامی از سوی موسسه «RedMoney» به منظور انتخاب کارهای برجسته در زمینه فینتک اسلامی یا منطبق با شریعت طراحی شده است. شرکتهای استارتآپ فعال در زمینه مالی اسلامی میتوانند برای دریافت این جایزه ثبتنام کنند.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی اندونزی در پایان سال ۲۰۱۶ به ۱۶ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۱۳درصدی را تجربه نموده است.
شواهد حاکی از آن است که محصولات بانکی منطبق با اصول شریعت در امارات متحده عربی طی چند سال گذشته از رشد قابل ملاحظهای در منطقه برخوردار بودهاست
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی قطر در پایان سال ۲۰۱۶ به ۹۰ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۸ درصدی را تجربه نموده است.
فقدان قوانین خاص حوزه تامین مالی اسلامی در کشور کنیا، مانعی در راستای تحقق مزایای بالقوه این حوزه خاص و منحصر به فرد تامین مالی است.
با توجه به اینکه منطقه آسیا دارای بیش از ۶۰ درصد جمعیت مسلمان جهان است و از قدرت اقتصادی و مالی نیز برخوردار است، چشمانداز بانکداری و مالی اسلامی در آن بسیار روشن است.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی اردن در پایان سال ۲۰۱۶ به ۱۰ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۹٫۳ درصدی را تجربه نموده است.
طبق پیشبینی موسسه رتبهبندی اساندپی، حجم انتشار صکوک شرکتی و زیرساختی در این منطقه کمتر از میزان منتشر شده در سال گذشته خواهد بود.
هرچند برخی مقرراتگذاران در کشورهای حوزه خلیج فارس تردیدهایی را ابراز کردهاند، ولی در این میان بحرین در پی استفاده از ارزهای دیجیتال برای تقویت نقش خود به عنوان مرجعیت مالی در منطقه است.
موسسه تحقیقات و آموزش اسلامی (IRTI) و مؤسسه بانکداری و مالی بحرین (BIBF) یادداشت تفاهمی را به منظور بررسی زمینههای همکاری با هدف توسعه منابع انسانی برای بانکداری و مالی اسلامی امضا کردند.
کشورهای مالزی، اندونزی، بحرین، کویت و امارات نقش بیشتری در افزایش انتشار صکوک سال ۲۰۱۸ داشتهاند.
اولین کنفرانس جهانی اقتصاد و تأمین مالی اسلامی با موضوع «اهداف توسعه پایدار از دیدگاه مالی اسلامی»، اکتبر سال جاری در کوالالامپور مالزی برگزار میشود.
با حمایت بانک توسعه اسلامی، نخستین مسابقه تقدیر از ایدههای برتر در زمینه توسعه اقتصادی کشورهای اسلامی برگزار شد.
سازمان حسابداری و حسابرسی موسسات مالی اسلامی (AAOIFI) به منظور رفع نواقص احتمالی پیشنویس اولیه جدیدترین طرح خود، اقدام به جمعآوری نظرات متخصصین این حوزه کرد.
بیستمین کنفرانس بینالمللی بانکداری، مالی و سرمایهگذاری اسلامی در روزهای۲۰ و ۲۱ سپتامبر سال ۲۰۱۸ میلادی مصادف با روزهای ۲۹ و ۳۰ شهریور ماه سال جاری در شهر پاریس کشور فرانسه برگزار میشود.