سود خالص بانک اسلامی امارات در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ نسبت به دوره مشابه سال ۲۰۲۱ با افزایش ۶۲ درصدی همراه بوده است.
استاندارد IFSB-23 و استاندارد IFSB-26 توسط شورای عالی هیئت خدمات مالی اسلامی تصویب شد
در این نشست بر اهمیت تمرکز IFSB بر مواردی همچون ریسکهای نوظهور ناشی از تحولات جهانی تاکید شد.
بانک استاندارد چارترد انتصاب علی الوالا را به عنوان رئیس بانکداری اسلامی گروه صدیق در امارات متحده عربی اعلام کرد.
بانک اسلامی شارجه (SIB) افزایش ۳۰ درصدی سود خالص را به مبلغ ۴۵۸ میلیون درهم برای دوره ۹ ماهه منتهی به ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۱ اعلام کرد.
داراییهای بانکهای اسلامی امارات متحده عربی در طول سال ۲۰۲۰ رشد ۵ درصدی داشته است که حدود ۱۹ درصد از کل داراییهای سیستم بانکی این کشور را تشکیل میدهد.
بانک اسلامی دبی در ۳۰ ژوئن ۲۰۲۰ اقدام به انتشار ۳۰۰ میلیون دلار گواهی سرمایهگذاری کرد.
بانک اسلامی شارجه توانسته است عملکرد خوبی برای سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ منتشر نماید. این در حالی است که ارزش کل داراییهای بانک با افزایش ۶٫۵ درصدی به ۱۳٫۵ میلیارد دلار و سود خالص به ۴۲ میلیون دلار رسیده است.
بانک اسلامی دبی طرح انتشار صکوک پنج ساله ۷۵۰ میلیون دلاری را با موفقیت به پایان رسانده و از این طریق، دومین حضور فعال خود در بازارهای بینالمللی سرمایه در سال ۲۰۱۹ را تثبیت کرده است.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی امارات متحده عربی در پایان سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ به ۱۵۸ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۴ درصدی را تجربه نموده است.
بنا بر اظهارات موسسه رتبهبندی فیچ، بانکهای اسلامی ملزم هستند که عملیات خود را براساس استانداردهای شرعی منتشر شده توسط سازمان حسابداری و حسابرسی مؤسسات مالی اسلامی انجام دهند.
با ادغام بانکهای اسلامی در کشور امارات، کارایی نظام بانکی افزایش خواهد یافت و امکان توسعه فعالیتهای مالی در خارج از کشور فراهم میگردد.
در امارات متحده عربی، تقاضا برای استفاده از محصولات و خدمات بانکداری اسلامی افزایش یافته است و مصرفکنندگان مسلمان و غیر مسلمان مجذوب بانکداری اسلامی شدهاند.
شواهد حاکی از آن است که محصولات بانکی منطبق با اصول شریعت در امارات متحده عربی طی چند سال گذشته از رشد قابل ملاحظهای در منطقه برخوردار بودهاست
بنا بر اعلام موسسه رتبهبندی فیچ، وضع قوانین و مقررات مناسب یکی از راهکارهای موجود برای حمایت و پشتیانی از بازار صکوک در کشور امارات متحده عربی است.
بانکداری اسلامی به رغم چالشهای اقتصاد جهانی در طی سالهای اخیر به رشد خود ادامه داده است. این رشد شامل افزایش تعداد مشتریان و منابع بانکهای اسلامی می شود.
بانک مرکزی امارات، به تازگی گزارشی منتشر کرده است که در آن به بررسی نقاط ضعف و قوت نظام مالی کشور امارات و شاخصهای مقرراتگذاری و سیاستی معرفی شده توسط این بانک پرداخته است.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی امارات متحده عربی در پایان سال ۲۰۱۶ به ۱۳۷ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۹ درصدی را تجربه نموده است.
اولین اجلاس بینالمللی با عنوان «وقف و بلاکچین» با موضوع اصلی «بهرهگیری از تکنولوژی بلاکچین در راستای توسعه جهانی وقف» توسط شرکت سنگاپوری فینترا در شهر دبی برگزار شد.
آفریقا به طور ویژه یک بازار بزرگ برای بانکداری اسلامی محسوب میشود و اکثر کشورها مانند سنگال، اوگاندا، مراکش، کنیا، گامبیا و نیجریه قوانین بانکی را اصلاح کردهاند تا امکان ایجاد موسسات اسلامی برای آنها فراهم گردد.
بهرهگیری از مقررات خاص و مناسب و وضوح در قوانین میتواند پشتیابی برای آینده فینتکهای کوچک و متوسط باشد.
دفتر مرکزی الهدی در امارات متحده عربی است و دارای دفاتر منطقهای در پاکستان و آفریقای جنوبی میباشد. این مرکز با هدف ترویج و تقویت نظام مالی اسلامی به ارائه خدمات در سرتاسر جهان میپردازد.
بر اساس شاخص بانکداری اسلامی در سال 2017، استقبال از محصولات و خدمات بانکداری اسلامی در کشور امارت متحده عربی از افزایش 7 درصدی برخوردار بوده است.
بورس نزدک دوبی و بورس اوراق بهادار نایروبی اقدام به امضای موافقتنامه همکاری به منظور تسهیل در فرآیند ایجاد بخش صکوک در کشور کنیا کردند.
امارات متحده عربی، بحرین و مالزی برای پنجمین سال متوالی بعنوان پیشگامان صنعت مالی اسلامی معرفی شدند.
بانکداران و تحلیلگران معتقدند زمان ادغام تعداد بیشتری از بانکها در منطقه فرا رسیده است و انتظار میرود که اقدامات بیشتری در زمینه ادغام صنعت بانکداری و تکافل اسلامی رخ دهد.
در نیمه اول سال ۲۰۱۷ تعداد متقاضیان کارت اعتباری اسلامی در مقایسه با نیمه اول سال ۲۰۱۶، ۴۶٫۷ درصد افزایش داشته است.
بانک نور دبی توانست جایزه نوآوری در تأمین مالی اسلامی سال ۲۰۱۷ را از مجله جهانی مالی نیویورک دریافت نماید.
شرکت امارات موتور با همکاری بانک اسلامی ابوظبی، از طریق تسهیلات مبتنی بر عقود اسلامی خودروهای مرسدس-بنز را عرضه میکند.
بانکهای اسلامی تمایل دارند سطوح بالاتری از سپردههای سرمایهگذاری را نسبت به بانکهای متعارف داشته باشند.
بانکهای اسلامی در امارات جایگاه غالبی ندارند و فقط ۱۹ درصد تسهیلات و ۲۰.۵ درصد سپردههای نظام بانکی این کشور را به خود اختصاص دادهاند.
در نیمه اول سال ۲۰۱۷ سود خالص بانک اسلامی شارجه (SIB) در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته با افزایش ۶.۲ درصدی همراه بوده است.
طبق آخرین گزارش سه ماهه بانک مرکزی امارات متحده عربی، رشد داراییهای بانکهای اسلامی در سه ماهه اول سال ۲۰۱۷ نسبت به بانکهای متعارف بیش از سه برابر بوده است.
بانک اسلامی امارات استفاده از تکنولوژی بلاکچین در چک را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه از تقلب در دستور کار خود قرار داد.
این کنفرانس در دسامبر ۲۰۱۷ توسط دانشگاه جهانی علوم، مهندسی و فنآوری (WASET)، در امارات متحده عربی برگزار خواهد شد.
یکی از اهداف کلیدی شکلگیری نهاد ناظر خدمات مالی دبی، ایجاد یک بازار مالی اسلامی بوده است.
براساس این تفاهمنامه کشور قزاقستان امکان بهرهگیری از تجارب امارات متحده عربی را در زمینه اجرای مکانیزمهای مالی سازگار با شریعت خواهد داشت.
این بانک اقدام به نامگذاری یک روز به نام «روز نوآوری» کرده است. در این روز تیمهای مختلف، ایده و نوآوریهای خود را به مدیریت بانک ارائه میکنند.
نتیجهها نشان میدهد که این بانک در بخش تجهیز و تخصیص منابع مالی، جامعیت لازم را دارد.
میزان سوددهی بانک اسلامی دبی طی سه ماهه نخست بیش از ۱۱۱ درصد افزایش یافت.
به منظور آشنایی بیشتر علاقمندان با جزئیات عملکرد مالی بانکهای اسلامی، اطلاعات آماری بانکداری اسلامی در کشورهای مختلف جهان ارائه می شود.
این بانک که دومین بانک بزرگ اسلامی در امارات میباشد، در پنجمین دوره مراسم جایزه سالانه اقتصاد و بازرگانی اسلامی در دبی، جایزه بهترین بانک اسلامی جهان را کسب نموده است.