قراردادهای هوشمند میتواند موجب افزایش سرعت فرایندها، صرفهجویی در هزینهها، ارتقای شفافیت، افزایش کارایی فرایندهای کسبوکار، و کاهش ریسکهای احتمالی شود.
این گزارش سعی داشته با رویکرد تحقق اقتصاد مقاومتی در نظام پولی و بانکی جمهوری اسلامی ایران به تبیین چالشهای انعقاد و بکارگیری پیمانهای پولی و راهکارهای رفع آن بپردازد.
نحوه تبدیل وجوه اوراق، بازپرداخت در سررسید، تعیین نرخ سود، محل تامین وجوه ارزی از جمله مهمترین مسائل و چالشها در مورد گواهی سپرده یورویی به شمار میآیند.
لازم است با پایش دقیق معاملات فروش تعهدی، خلاها و مشکلات آن به سرعت شناسایی شود و در صورت لزوم تدابیری برای رفع آنها اتخاذ شود.
اوراق سلف موازی به دلیل جذابیتهای خاص میتواند به عنوان یک گزینه مناسب هم برای ناشران و هم برای سرمایهگذاران مورد توجه قرار گیرد و به ویژه در زمینه کالاهای استراتژیک همچون گندم و نفت انتشار یابد.
در بیست و ششمین نشست تخصصی انجمن مالی اسلامی، عضو گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی، ابعاد فقهی انتشار صکوک بینالمللی در نظام مالی ایران را تشریح نمود.
بانک اجتماعی به مثلث «سود، مردم و محیطزیست» توجه دارد و به همین خاطر باید تلاش کند تا در جهت منافع عموم جامعه گام بردارد و تنها سودآوری را ملاک عمل قرار ندهد.
طرح تسهیل بدهی بدهکاران غیرجاری با برخی چالشهای فقهی و شرعی همراه است که باید با حساسیت ویژه در شورای محترم نگهبان مورد بررسی و مداقه قرار گیرد.
در گزارش حاضر ضمن ارائه متن کامل ترجمه این استاندارد، سعی شده تا در پاورقی، نکات و به ویژه وجوه اختلاف آن با مصوبات کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان مرجع شرعی مربوط به بازار اوراق بهادار در ایران توسط نویسندگان تبیین شود.
صکوک ارزی از طریق کمک به مدیریت عرضه و تقاضای ارز میتواند به ایجاد ثبات در بازار ارز و در نتیجه تقویت ثبات مالی کشور کمک کند.
لازم است محصولات و ابزارهای مالی اسلامی با استفاده از چارچوبها و ضوابط شرعی و توجه به نیازهای روز جامعه طراحی و مورد استفاده قرار گیرند.
نباید دانش بانکداری و مالی اسلامی را منحصر به یک جامعه محدود فقهی یا مالی کرد، بلکه باید به عنوان یک موضوع عمومی در سطح جامعه مطرح و در رابطه با آن از سنین پایینتر فرهنگسازی شود.
میتوان تا رسیدن به نظام ایدهآل بانکداری اسلامی، بسیاری از روابط، ابزارها و محصولات موجود در نظام مالی متعارف را در چارچوب ضوابط شرعی مورد استفاده قرار داد.
توسعه بازار اوراق ارزی با کمک به مدیریت بهتر عرضه و تقاضای ارز، موجب کاهش التهابات ارزی و تقویت ثبات مالی میشود.
اوراق بهادار اسلامی به عنوان جایگزین اوراق قرضه در مدت بیش از یک دهه به یکی از بخشهای مهم صنعت مالی اسلامی تبدیل شده است و با گذشت زمان، بسیاری از کشورهای اسلامی و حتی غیراسلامی در این بخش وارد شده اند.
یکی از اهدافی که پژوهشکده پولی و بانکی در تدوین سند راهبردی بانکداری اسلامی دنبال کرده، ارتقای جایگاه بانکداری اسلامی ایران در سطح بینالملل بوده است.
نحوه تشکیل واسط، نوع انتقال مالکیت و مفهوم تراست، سازوکار ورشکستگی و وثیقهگذاری از جمله مواردی است که در چارچوب حقوقی انتشار صکوک ارزی در سطح بینالمللی همواره مدنظر قرار میگیرد.
هدف از رتبهبندی بانکها از منظر اجرای ضوابط شرعی، ارزیابی و ارائه دیدگاهی مستقل درباره وضعیت انطباق با شریعت در شبکه بانکی است.
گزارش تفصیلی هجدهمین جلسه نقد با موضوع «ماهیت بانک و دلالتهای آن برای مطالعات بانکداری اسلامی»
به نظر میرسد بانکداری اسلامی با سرعت بیشتری نسبت به بانکداری متعارف، به رشد خود ادامه خواهد داد.
ساماندهی موسسات اعتباری غیرمجاز از جمله اولویتهای اصلی در نظام بانکی است که نقش مهمی در کاهش آسیبپذیری و افزایش اعتماد عمومی به نظام بانکی خواهد داشت.
استفاده از الگوهای بررسی سلامت بانکی همچون مدل کملز در چارچوب بانکداری اسلامی، نیازمند طراحی و به کارگیری شاخصهای مناسب جهت ارزیابی انطباق فعالیتها و اقدامات نظام بانکی با شریعت است.
در حوزه کارت اعتباری رشد کشور ما با سایر حوزههای بانکداری الکترونیک همسو نبوده و از نظر کمی و کیفی قابل قبول نیست.
شاخص توسعه مالی اسلامی از جمله شاخصهایی است که امکان مقایسه بین کشورها از نظر وضعیت آموزش و پژوهش در صنعت مالی اسلامی را فراهم میسازد.
اوراق مصون از تورم، از جمله ابزارهایی هستند که در بازارهای بدهی سایر کشورها مورد استفاده واقع میشوند.
تا پایان سال ۲۰۱۵، نزدیک به ۱۵۰ میلیارد دلار صکوک بینالمللی توسط کشورهای مختلف منتشر شده است.
از جمله موضوعات مورد بررسی در این گزارش، ابعاد و مسائل فقهی کارتهای اعتباری بینالمللی است.
این مقاله به اولویتبندی عوامل موثر بر تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در نظام بانکی با استفاده از روش تاپسیس فازی می پردازد.
نظام بانکی به عنوان یک رکن اساسی در نظام اقتصادی کشور، میتواند سهم عمدهای در اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
کدامیک از عقود قابلیت بیشتری برای استفاده در صکوک تورمپیوند داشته و از جهت معیارهای گوناگون مناسبتر است؟
در این نوشتار به شرایط لازم برای انتشار صکوک منطبق با بال ۳ بر اساس استانداردهای هیئت خدمات مالی اسلامی اشاره میشود.
بانکهای ایران میتوانند از ظرفیت صکوک در سطح بینالمللی برای تقویت سپر سرمایه خود و انطباق با استانداردهای بینالمللی استفاده نمایند.
این یادداشت پس از تبیین اقتصاد مقاومتی، تجربه جهانی مربوط به مقاومسازی نظام بانکی را بررسی نموده و عوامل موثر بر تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را معرفی میکند.
این جلسه با حضور دکتر حسن کیایی، حجت الاسلام دكتر نظرپور، دکتر عیوضلو و محمدرضا حاجیان برگزار گردیده است.
تخلفهای جزئی در نظام بانکی در صورتی که در مدتزمان معقول اصلاح نشود، منجر به گسترش تخلفها و فسادهای شدیدتر میشود.
این نشست با حضور حجتالاسلام حسینزاده بحرینی، امیرحسین امینآزاد، دكتر کوروش پرویزیان و دکتر کامران ندری برگزار شده است.
اگر با وجود مطالبه طلبكار، مدیون متمکن در ادای دِین خود کوتاهی كند، مرتکب گناه شده است.
حجت ایزدخواستی و رحیم دلالی اصفهانی
حکومت اسلامی نمیتواند افراد را مجبور به دینداری کند ولی وظیفه دارد موانع دینداری از جمله رباخواری را از پیش روی آنها بردارد.
استفاده مطلوب از این ابزار مالی میتواند نقش مهمی در کمک به تأمین مالی بنگاههای تولیدی و پروژهها، و تعمیق معاملات بازار پول داشته باشد.
یدالله دادگر
طبق برنامهریزیهای انجام شده، این کتاب در ماه ژوئن سال 2015 توسط انتشارات وایلی منتشر خواهد شد.
فعالیت بانکها بر مبنای بانکداری اسلامی و پایبندی به قوانین شرعی، در کاهش مطالبات غیرجاری و افزایش کیفیت داراییهای آنها تاثیر مثبت دارد.
با کتابی دیگر از انتشارات ادوارد الگار در حوزه مالی اسلامی آشنا شویم.
در حال حاضر تنوع کافی در ابزارهای مالی منطبق با شریعت در بازار بین بانکی وجود ندارد.
بازار بین بانکی در برخی کشورهای اسلامی بر اساس اصول شریعت و با الگوبرداری از بازارهای متعارف طراحی شده است.
زهرا خوشنود، طاهره اکبری آلاشتی و رسول خوانساری
رسول خوانساری، لیلا محرابی، مهشید شاهچرا، اعظم احمدیان و هادی حیدری
ابزار «خرید دِین» که در نظام بانکی رایج است، به شدت امکان سوءاستفاده را فراهم میکند.
این کتاب توسط دکتر زهرا خوشنود، رسول خوانساری و طاهره اکبری آلاشتی گردآوری و ترجمه شده است.
وقتی ابزارهای مالی اسلامی به کشور آفتاب تابان میرسد.
علاقمندان میتوانند فایل مقالات و مصاحبههای این پرونده از فصلنامه تازههای اقتصاد را از این بخش دریافت نمایند.
مديريت ثروت تنها به معني انباشت ثروت نيست، بلکه تعريف گستردهتري دارد. در واقع مديريت ثروت فرايندي است که شامل کسب، انباشت، حفظ و توزيع ثروت ميباشد.
تعریف صوریسازی چیست و چه مصاديقی در قراردادهای بانکی دارد؟ مهمترین دلایل صوری شدن قراردادها چیست؟ چه مواردی به اشتباه صوریسازی نامیده میشود؟
نرخ سود سرمايه كه در قالب قرارداد فروش اقساطی تعيين میشود، همان نرخ نسيه است.