با اجرایی شدن این موضوع، جزئیات تسهیلات، اقساط، جرایم دیرکرد و ضمانتهایی که از مشتری گرفته میشود، همزمان و به صورت برخط برای مشتریان قابل مشاهده خواهد بود.
هرچند ورود مجلس به «حذف رِبح مُرکب» ورود صحیحی بوده اما به نظر میرسد با این طرح نتوانستهاند مشکل را برطرف کنند، چراکه دو ایراد اصلی دارد؛ اول اینکه با علت برخوردی نشده و دوم اینکه برخورد آنها با معلول هم تبعیضآمیز بوده است.
مجمع تشخیص مصلحت نظام قانون تسهیل تسویه بدهی بدهکاران شبکه بانکی کشور را با دستورالعمل بانک مرکزی و انجام اصلاحاتی به تصویب رساند.
بهره مرکب با مصوبه شورای پول و اعتبار از تسهیلات معوق حذف شده و بر این اساس، بانکها حق دریافت سود از وجه التزام وامهای معوق را ندارند.
عضو شورای فقهی بانک مرکزی گفت: طرح اخذ سود مرکب در روز یکشنبه از سوی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی بررسی میشود.
ربح مرکب از نظر شرعی حرام است و اگر بانکها چنین اقدامی میکنند، از قوانین جاری هم تخلف کردهاند، چراکه در هیچ قانونی دریافت سود مضاعف تجویز نشده است.
طرح تسهیل بدهی بدهکاران غیرجاری با برخی چالشهای فقهی و شرعی همراه است که باید با حساسیت ویژه در شورای محترم نگهبان مورد بررسی و مداقه قرار گیرد.
رییس کمیته پولی و بانکی مجلس، گفت: هم اکنون انباشت سود مرکب از گذشته یک مسئله است، چراکه برخی از مردم از قبل با این موضوع درگیر هستند و بدهی های سنگین ایجاد و ترازنامه بانکها قفل و دارایی های موهوم ثبت شده و دائم فربه تر می شود.
جزییات طرح الزام بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی به حذف سود و جریمه مضاعف از بدهی تسهیلاتگیرندگان منتشر شد.
اشکال شورای نگهبان بر مصوبه مجلس مبنی بر خلاف شرع بودن «رِبح مرکب» وارد است و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم به خوبی حق را به شورای نگهبان داده است.
در مصوبه مجلس بانک مرکزی مکلف شده تا پایان فروردین ماه دستورالعمل اجرایی را به بانکها ابلاغ کند.