برچسب‌ها
Alternate Text

کنترل خلق پول بانکی با رعایت قاعده وکالت بانکی

مهمترین موضوعی که در بانکداری اسلامی از آن غافل شدیم «اجرای درست قاعده وکالت بانکی» است.

Alternate Text

کنترل خلق پول بانکی با رعایت قاعده وکالت بانکی

دکتر وهاب قلیچ عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی گفت: مهمترین موضوعی که در بانکداری اسلامی از آن غافل شدیم «اجرای درست قاعده وکالت بانکی» است.

Alternate Text

نحوه شرکت در معتبرترین دوره‌های پولی و بانکی کشور، تخفیف ۵۰ درصدی برای دانشجویان

واحد آموزش پژوهشکده پولی و بانکی مطابق سال‌های گذشته، امسال هم دوره‌های آموزشی را برای علاقه‌مندان این حوزه تدارک دیده است.

Alternate Text

فراهم شدن امکان شرکت همه علاقه مندان در سی امین همایش «سیاست‌های پولی و ارزی» در ۲۲ و ۲۳ خرداد

سی امین همایش سیاست‌های پولی و ارزی ۲۲ و ۲۳ خرداد برگزار می‌شود و تمام علاقه‌مندان می‌توانند به صورت مجازی در این همایش شرکت کنند.

Alternate Text

الزامات وجود ناظر شرعی در نظام بانکی ایران/ حاکمیت شرعی سال‌ها در بانک‌های جهان اسلام قدمت دارد

کارشناس مسائل بانکی گفت: برخلاف گفته برخی رسانه‌ها، حاکمیت شرعی اصلا مقوله جدیدی در نظام بانکی اسلامی دنیا نیست، چرا که سال‌هاست که در عمده کشور‌های اسلامی و بانک‌های اسلامی بحث نظارت شرعی ذیل مقوله بزرگتری به نام حاکمیت شرعی، در جریان است.

Alternate Text

کتاب «سواد بانکی؛ پرسش‌ها و پاسخ‌ها» منتشر شد

این کتاب که حاوی مطالب بانکداری اسلامی نیز می‌باشد در چهار فصل و بر اساس طرح پرسش‌ها و پاسخ‌‌های کوتاه، ساده و مفید بنا شده است.

Alternate Text

کتاب «Ethical Banking in Islamic Approach» منتشر شد

این کتاب می‌تواند اطلاعات جامعی را درخصوص بانکداری اخلاقی با رویکرد اسلامی به مخاطبین انگلیسی‌زبان ارائه نماید.

Alternate Text

ارزیابی ساختار تسهیلات اعطایی در قالب عقود اسلامی بر عملکرد سیستم بانکی

با توجه به نتایج بدست آمده پیشنهاد می‌شود که در اعطای تسهیلات توسط شبکه بانکی توازنی بین انواع عقود به وجود آید.

Alternate Text

ریشه عمده مشکلات بانکی کشور در عدم اجرای بانکداری اسلامی است

ما نباید فقط در هفته بانکداری بدون ربا به این موضوع بپردازیم، رسانه‌ها بپذیرند که بانکداری بدون ربا باید اولویت مهم کشور باشد و در این زمینه فرهنگ‌سازی کنند.

Alternate Text

رویه‌های حاکمیت شرعی در بازارهای مالی

حاکمیت شرعی، سیستم حاکمیت شرکتی اسلامی است که جهت حصول اطمینان از انطباق فعالیت‌های مؤسسات مالی اسلامی با قوانین شرعی طراحی‌شده است.




Alternate Text
سوآپ نرخ بهره: ماهیت، کارکردها، و تحلیل از منظر انطباق با شریعت

آیا در نظام مالی ایران، امکان استفاده از سوآپ نرخ بهره با چهارچوبی که به‌طور غیراسلامی تعریف می‌شود وجود دارد؟

Alternate Text
بررسی فقهی استفاده از کیف الکترونیک پول در ایران

این گزارش درصدد است ضمن موضوع‌شناسی دقیق کیف الکترونیک پول، به بررسی ابعاد فقهی آن بپردازد.

Alternate Text
اوراق بهادار اسلامی در لایحه بودجه ۱۴۰۰

ارقام مندرج در لایحه نشانگر آنست که دولت برای تامین مالی خود در سال آتی، نگاه ویژه‌ای به بازارهای مالی و انتشار اوراق بهادار اسلامی داشته است

Alternate Text
بررسی ابعاد فقهی و حقوقی به‌کارگیری قراردادهای هوشمند در نظام مالی ایران

قراردادهای هوشمند می‌تواند موجب افزایش سرعت فرایندها، صرفه‌جویی در هزینه‌ها، ارتقای شفافیت، افزایش کارایی فرایندهای کسب‌وکار، و کاهش ریسک‌های احتمالی شود.

Alternate Text
بانکداری اسلامی ما چه تفاوتی با دیگران دارد؟

بانکداری ایران چه تفاوت‌هایی با بانکداری اسلامی در کشورهای دیگر دارد؟

Alternate Text
بانکداری و ضرورت بازگشت به صندلی وکالت

تا وقتی چرخه معیوبی از ایجاد سود موهوم از دارایی‌های منجمد فاقد جریان نقد و دارایی‌های موهوم وجود دارد، سوال از جهت تغییرات نرخ سود بانکی فقط یک سوال انحرافی و بدون اثر است.

Alternate Text
توصیه‌ای بر انتقال از تسهیلات مشارکتی به مبادله‌ای

توصیه بانک مرکزی به شبکه بانکی در استفاده بیشتر از عقود غیرمشارکتی به‌ جای عقود مشارکتی در تخصیص منابع، گامی بلند در حرکت به سوی اجرای بهتر بانکداری اسلامی و کاهش صوری‌سازی در معاملات بانکی است.

Alternate Text
بررسی فقهی تضمین سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری در بانکداری بدون ربا

آیا از منظر شریعت در سپرده‌های سرمایه‌گذاری، بانک می‌تواند پرداخت حداقلی سود تحت عنوان سود علی‌الحساب را برای سپرده‌گذار تضمین کند؟

Alternate Text
پیمان‌های پولی؛ چالش‌ها و راهکارها

این گزارش سعی داشته با رویکرد تحقق اقتصاد مقاومتی در نظام پولی و بانکی جمهوری اسلامی ایران به تبیین چالش‌های انعقاد و بکارگیری پیمان‌های پولی و راهکارهای رفع آن بپردازد.

Alternate Text
بازخوانی نکاتی در رفع چالش‌های امروز اقتصاد ایران

نیمه اول شهریور هر سال یادداشت‌ و مقالات زیادی به قلم تحریر در می‌آید؛ اما شاید آنچه ضرورت بیشتری دارد تبیین قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بانکداری اسلامی در رفع برخی از چالش‌های امروز اقتصاد کشور باشد.

Alternate Text
نگاهی به تسهیلات ودیعه مسکن و اصلاحیه آن

در حالی که فرآیند ثبت‌نام پیامکی از متقاضیان واجد شرایط آن به اتمام رسیده، وجود تردید در پایه عقد قرارداد این تسهیلات پسندیده نیست.

Alternate Text
بانک مرکزی و اقتصاد مقاومتی؛ گام‌های ۱۳۹۹

این گزارش نگاهی به وضعیت عملکرد بانک مرکزی در اجرای «پروژه‌های اقتصاد مقاومتی سال ۱۳۹۸» داشته و پیشنهاداتی را برای گام‌های سال ۱۳۹۹ ارائه می نماید.

Alternate Text
ارتباط‌سنجی پژو‌هش‌های بانکداری و مالی اسلامی با متغیرهای کلان اقتصادی

پژوهشگران بانکداری و مالی اسلامی با توجه به مسائل کاربردی اقتصاد ایران، اقدام به تحقیق و پژوهش نموده‌اند و ارتباط معناداری بین پژوهش‌های انجام‌شده در این حوزه با مسائل مرتبط و متغیرهای کلان اقتصاد ایران وجود دارد.

Alternate Text
ماه رمضان و فرصتی از جنس اقتصادی

به علت تعطیلی برخی از کسب‌وکارها در پی شیوع بیماری کرونا، بهره‌گیری مناسب از افزایش کمک‌های خیریه در ماه مبارک رمضان از اهمیت بیشتری نسبت به سال‌های گذشته برخوردار است.

Alternate Text
نسخه‌ای برای کاهش هزینه‌های مقابله با کرونا

آموزه‌های نظام اقتصادی اسلام برپایه رعایت حقوق افراد جامعه و مسئولیت‌پذیری به عنوان یک فرصت بوده و قادر است تاحد مطلوبی، کمک‌یار دولت برای کاهش هزینه‌های اقتصادی عبور از این مرحله حساس باشد.

Alternate Text
اقدامات گروه بانکداری اسلامی در هفت محور

پژوهشکده پولی و بانکی به عنوان بازوی پژوهشی بانک مرکزی نقشی مؤثر در زمینه مباحث پژوهشی به ویژه در حوزه بانکداری اسلامی بر عهده دارد.

Alternate Text
نگاهی به اقدامات بانک مرکزی در روز ملی «اقتصاد مقاومتی»

اقدامات بانک مرکزی در انتظام‌بخشی به بازار پول،ساماندهی موسسات اعتباری غیرمجاز وتعیین تکلیف اموال مازاد شبکه بانکی می‌تواند گام بزرگی از سوی این بانک در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی در سال ارزیابی شود.

Alternate Text
رگ‌تک اسلامی؛ ابزاری با ماموریت ویژه

در فضایی که نفوذ فناوری‌ها در فعالیت‌های بازارهای مالی، نحوه مقررات‌گذاری و نظارت شرعی را دشوار کرده است، می‌توان از روی دیگر فناوری، جهت تسهیل انجام امور در حوزه مقررات‌گذاری و نظارت شرعی استفاده نمود.

Alternate Text
بانکداری ایران؛ ۴۱ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی

مقایسه وضعیت و جایگاه فعلی نظام بانکداری کشور با دوران پیش از انقلاب، گویای پیشرفت‌های چشمگیر در این نظام است؛ گرچه نمی‌توان از ضعف‌ها و نارسایی‌های موجود چشم‌پوشی کرد.

Alternate Text
«شورای فقهی» در طرح جدید بانکداری

استفاده از یک دبیرخانه علمی جهت پشتیبانی و تهیه محتوای علمی و پژوهشی برای تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های شورای فقهی بانک مرکزی پیشنهاد می‌شود.

Alternate Text
نقد و بررسی مواد ۱۰۱ تا ۱۰۳ طرح جدید بانکداری

چنانچه سود قطعی بیش از علی‌الحسابِ پرداختی باشد، باید مابه‌التفاوت به سپرده‌گذار پرداخت شود ولی چنانچه کمتر باشد می‌توان این مابه‌التفاوت را از سپرده‌گذار مطالبه نمود.

Alternate Text
تجهیز یا تخصیص؛ مسیر صحیح تعیین نرخ سود از کدام سمت است؟

در بانکداری بدون ربا، پول به خودی خود پول ایجاد نمی‌کند بلکه این سرمایه است که از پیوند پول با بخش واقعی اقتصاد متولد شده و می‌تواند صاحب سود و بازده شود.

Alternate Text
سه نکته ضروری در باب اوراق ودیعه

هدف از طراحی اوراق ودیعه، تلاش بانک مرکزی برای جمع‌آوری و انقباض نقدینگی جامعه به واسطه یک ابزار شرعی است.

Alternate Text
ظرفیت‌های فقه امامیه در استفاده از عقد وکالت در بانکداری بدون ربا

با توجه به ویژگی‌هایی که در فقه امامیه وجود دارد، ظرفیت بیشتری از کشورهای دیگر داریم که بتوانیم از عقد وکالت استفاده کنیم و ان‌شاءالله در آینده خبرهای بهتری در بازار سرمایه در این باره به گوش برسد.

Alternate Text
نگاهی به رمزارزها از پنجره فقه اسلامی

نشریه تازه‌های اقتصاد در جدیدترین شماره خود (شماره ۱۵۷؛ آبان ۱۳۹۸) یادداشتی تحت عنوان «نگاهی به رمزارزها از پنجره فقه اسلامی» به قلم وهاب قلیچ منتشر کرده است.

Alternate Text
«پول‌طلا»؛ ایده‌ای با ابهام‌های فراوان

اثرات منفی خلق پول بدون پشتوانه بر جریانات اقتصادی موجب شده است برخی از محققین ایده‌ای تحت عنوان «به‌کارگیری پول‌طلا» را مطرح کنند. ایده‌ای که همراه با پرسش‌ها و ابهامات فراوان است.

Alternate Text
سود ماه‌شمار و سوال‌های پیش‌رو!

در فاصله کمتر از سه ماه مانده به سالگرد اجرای مصوبه تغییر رویه محاسبه سود علی‌الحساب، بانک‌های کشور باید خود را برای پاسخ به سوالات مهمی از سوی سپرده‌گذاران آماده سازند.

Alternate Text
آسیای مرکزی، فرصتی برای گسترش همکاری‌های مالی اسلامی

ایران با وجود اشتراکات فرهنگی و زبانی و تجربه بیش از ۳۵ سال اجرای قانون عملیات بانکی بدون ربا می‌تواند نقش فعالی در آسیای مرکزی داشته باشد که تا به امروز به منصه ظهور نرسیده است.

Alternate Text
بانکداری اسلامی مصونیت است نه محدودیت!

رعایت قواعد بانکداری اسلامی در خصوص وکالت‌پذیری بانک‌ها و پرداخت سود سپرده متناسب با سود قطعیِ برآمده از تخصیص در بخش واقعی می‌تواند نظام بانکی را از افتادن در مسیر خلق نامتناسب نقدینگی مصون بدارد.

Alternate Text
بانکداری اخلاقی چیست؟

«بانکداری اخلاقی» یکی از مهمترین و جدیدترین مصادیق توجه به مسئولیت اجتماعی و دغدغه های زیست محیطی است که هر ساله ابعاد نظری و کاربردی آن در نظام بانکداری جهان گسترده‌تر می‌شود.

Alternate Text
اصلاح قانون بانکی در پیچ آخر

به ظاهر این بار با توجه به نزدیک شدن به اواخر دوره مجلس دهم، تصمیمی جدی مبنی بر به سرانجام رساندن طرح «قانون جامع بانکداری جمهوری اسلامی ایران» گرفته شده است.

Alternate Text
آموزش سواد مالی؛ یک پله بالاتر

آموزش سواد مالی به عنوان یکی از نیازمندی‌های مهم عصر جدید، می‌تواند در سطحی بالاتر و متناسب با ارزش‌های جامعه اسلامی طراحی و پیاده‌سازی شود.

Alternate Text
اجاره حساب بانکی؛ از نگاهی دیگر

علاوه بر محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های قانونی که برای اجاره حساب وجود دارد، ابعاد شرعی اجاره حساب بانکی به رویه‌ای که امروزه مشاهده می‌شود، شفاف و روشن نبوده و صحت آن محل تردید است.

Alternate Text
اجرای عملیات بازار باز بر بستر صکوک

استفاده از صکوک در اجرای عملیات بازار باز را می‌توان گامی مثبت و رو به‌ جلو قلمداد کرد که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با قدرت آن را برداشته است.

Alternate Text
قرض‌الحسنه و اصلاح یک رویه ناپسند

اعطای قرض‌الحسنه به نیازمندان و باز کردن گره از مشکلات مالی آنان با نیت بهره بردن درگذشتگان از ثواب و اجر معنوی آن، اقدامی به مراتب پسندیده‌تر و پرفایده‌تر از صرف هزینه‌های گزاف و تجملی در مراسم ترحیم و ترویج یک رفتار ضدفرهنگی است.

Alternate Text
مسدود کردن بخشی از تسهیلات؛ از قانون تا عمل

بلوکه کردن بخشی از مبلغ تسهیلات نزد بانک موجب اعمال نرخ سودی بالاتر از نرخ‌های تعیینی و پرهزینه شدن تسهیلات برای مشتری می‌شود.

Alternate Text
بررسی اوراق وکالت دولتی مالزی و ارائه الگویی بومی برای اقتصاد ایران

این مطالعه نشان می‌دهد که می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های فقه امامیه، الگوی به کارگیری اوراق وکالت را توسعه بخشید و جهت تأمین مالی دولت ایران مورد بهره‌برداری قرار داد.

Alternate Text
تامین مالی گروهی؛ راهی جهت بهره‌گیری از سرمایه اجتماعی

درگیر کردن منافع فردی به منافع جمعی در این تامین مالی گروهی موجب می‌شود اعضای گروه با همکاری و انتقال تجارب به یکدیگر، اثر مثبت بر بازدهی و بهره‌وری فعالیت‌های اقتصادی هم داشته باشند.

Alternate Text
هدیه‌هایی برای قطع رابطه؛ تاملی بر سود بانکی

یکی از چالش‌های بزرگ اقتصاد کشور، وجود ناترازی در نظام بانکی و به تبع آن ناچاری بانک‌ها به اضافه برداشت از بانک مرکزی است. این اتفاق منجر به افزایش بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی و متعاقب آن افزایش پایه پولی و نرخ تورم می‌شود.

Alternate Text
رگ‌تک اسلامی؛ آسمانی کمی بالاتر

استفاده از فناوری‌های مالی در بخش مقررات‌گذاری و نظارت شرعی می‌تواند نقشی مهم و اثرگذار در پیشبرد و تقویت بازارهای مالی اسلامی داشته باشد.

Alternate Text
از روزشمار به ماه‌شمار؛ نگاهی از پنجره بانکداری اسلامی

آنچه برقرارکننده قواعد عدالت‌مدارانه و ضوابط شرعی بانکداری اسلامی است، دقت در محاسبه و پرداخت «سود قطعی و نهایی» در سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار است.

Alternate Text
دریافت کل سود سپرده در روز اول؛ آیا ممکن است؟

مفهوم «علی‌الحساب» به معنی مبادله موقتی پول و یا مانند آن است. این مفهوم بدین معنی که یکی از طرفین وجهی را به طرف مقابل می‌پردازد، ‌مشروط بر اینکه پس از محاسبه و حسابرسی، ‌چنانچه گیرنده، ‌واقعاً نسبت به تمام یا بخشی از وجه دریافتی، طلبکار نباشد، آن را به پرداخت‌کننده، مسترد نماید.

Alternate Text
فواید و چالش‌های رتبه‌بندی شرعی در نظام بانکی ایران

رفع شبهات شرعی از طریق شفاف‌سازی عملیات بانکی و اصلاح فرآیندهای حوزه مقررات و نظارت بر عملکرد بانک‌ها بر اساس قواعد و اصول شریعت، ضمن افزایش وجاهت و حسن شهرت نظام بانکی در داخل کشور و نیز در عرصه بین‌المللی، می‌تواند موجب افزایش اطمینان خاطر مشتریان نظام بانکی در کشور شود.

Alternate Text
نگاهی به عرصه پژوهش‌های مالی اسلامی، از مدیریت تا بکارگیری

نگاه آسیب‌شناسانه به حوزه مطالعات و پژوهش‌های بانکداری و مالی اسلامی در ایران مشخص می‌شود که این حوزه عمدتا در دوبخش مدیریت عرضه و تقاضا و عملیاتی کردن نتایج پژوهش‌های منتخب با چالش‌هایی مواجه است.

Alternate Text
افزایش پلکانی حقوق و دستمزد و چالش‌های عدالت

شاید در نگاه اول افزایش پلکانی حقوق و دستمزد به مرزهای عدالت نزدیکتر باشد، اما تامل بیشتر می‌تواند ابعاد جدیدی از این موضوع را پیش‌روی ما بگشاید.

Alternate Text
نگاهی به تدبیر شماره ۲۳ الگوی پایه اسلامی-ایرانی پیشرفت

«تحقق عدالت در ساختار قانونی نظام بانکی با ایجاد انضباط پولی، رهایی از ربای قرضی، توزیع عادلانه خلق پول بانکی و بهره ‏مندسازی عادلانه مردم از خدمات پولی» از برنامه‌های الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت است.

Alternate Text
تاملی بر یک تصور اشتباه در تسهیلات مشارکتی

سود عقود مشارکتی باید از نتیجه طرح مشارکتی حاصل آید و توزیع آن پس از کسر مالیات، تعهدات، بدهی‌های مالی، سایر هزینه‌های پروژه و همچنین اصل سرمایه اولیه، به نسبت سهم‌الشرکه طرفین صورت پذیرد.

Alternate Text
الزامات حرکت به سمت بانکداری سبز

بانکداری اسلامی بی‌تفاوت به موضوع بانکداری سبز نیست و توجه خاصی به بانکداری در ذیل بانکداری اخلاقی دارد.

Alternate Text
بانکداری و قواعد سه‌گانه عدالت

از عدالت مفهوم و تعریف واحدی ارایه نشده است اما آنچه در متون اقتصاد اسلامی بدان توجه شده ارتباط تنگاتنگ مفهوم عدالت با جایگاه ایفای حقوق افراد است.

Alternate Text
حاشیه‌ای بر نامه اخیر منتقدان طرح جامع بانکداری

چنانچه توصیه بر آن است که می‌توان با نظارت دقیق‌تر مانع از صوری‌سازی تسهیلات مشارکتی شد، آیا نمی‌توان این مکانیسم نظارتی را برای تسهیلات مبادله‌ای بکار گرفت؟

Alternate Text
بانکداری اسلامی؛‌ آن دست‌های قابل اعتماد

بانکداری اسلامی نه به عنوان یک محدودیت و مانع بلکه به عنوان یک فرصت و ظرفیت عالی برای کمک به جریان سالم ایجاد و استفاده از نقدینگی در مسیر تولید و ایجاد ارزش افزوده اقتصادی است.

Alternate Text
دهم شهریور، یادآور خانه‌تکانی بانکی

نظام پولی و بانکی کشور نیازمند یک خانه‌تکانی اساسی است. این حرکت می‌تواند با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط، آغازی درخشان داشته باشد.

Alternate Text
چالش اهلیت در وکالت‌پذیری موسسات مالی غیرمجاز

ترکیب ماده ۳ قانون عملیات بانکی بدون ربا و ماده ۶۶۲ قانون مدنی، وکالت‌پذیری موسسات مالی غیرمجاز را از حیث شرعی و حقوقی با چالش جدی مواجه می‌سازد.

Alternate Text
وقتی بانک‌ها ممنوع‌الخروج می‌شوند!

بانک‌ها هنگامی که در قامت وکیلِ سپرده‌گذاران سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار قرار می‌گیرند، موظف هستند مصلحت سپرده‌گذاران (موکلین) را مراعات کنند.

Alternate Text
آمار، جوهری بر قلم تحلیل عملکرد بانکداری اسلامی

چنانچه می‌خواهیم نگاهی علمی و مستند به روند اجرای بانکداری اسلامی در ایران داشته باشیم و اثرات متغیرهای کلان اقتصادی را در آن تحلیل و بررسی نماییم، بی‌شک نیازمند طراحی شاخص‌های جامع و برآورد داده‌ایم

Alternate Text
دوگام تا معجزه رقابت در بانکداری اسلامی

معجزه «رقابت» در بانکداری اسلامی، نه تنها برای نظام یکپارچه بانکداری ایران غیرممکن و دور از دسترس نیست، بلکه هدفی سهل‌الوصول است که تنها نیاز به برنامه‌ریزی و راهبری بانک مرکزی دارد.

Alternate Text
بازار بدهی؛ چتری برای تمام فصول

با توجه به اثرات مفید بهره‌گیری از بازار بدهی، توصیه اکید بر آن است از این فرصت نه فقط در دوران ظهور کسری بودجه بلکه در تمام ایام به نحو اصولی و هوشمندانه استفاده شود.

Alternate Text
نگاهی به ابعاد شرعی ایجاد و تامین کسری بودجه دولتی

کسری بودجه یکی از معضلات قدیمی اقتصاد ایران است که مهمتر از ایجاد آن، روش‌های تامین آنست که می‌تواند ابعاد جدی‌ از مسائل شرعی را همراه خود داشته باشد!

Alternate Text
تاملی بر یکی از سنجه‌های بانکداری اسلامی

آنچه عموما در مطالعات بانکداری اسلامی به عنوان شاخص سنجش میزان موفقیت بانک‌های کشور در تحقق اهداف عدالت‌مدارانه از آن یاد می‌شود، شاخص «نسبت تسهیلات قرض‌الحسنه اعطایی به کل تسهیلات اعطایی بانکی» است.

Alternate Text
اقدامات پژوهشکده پولی و بانکی در زمینه بانکداری اسلامی در سالی که گذشت

گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، سال ۱۳۹۶ هم همانند سال‌های قبل فعالیت‌هایی در حوزه بانکداری و مالی اسلامی داشته که به چند مورد از آنها اشاره می‌شود.

Alternate Text
خداحافظی با فاکتورهای صوری در دنیای نوآوری‌های مالی

به‌ نظر می رسد فین‌تک‌ها و نوآوری‌های مالی می‌توانند در خدمت نظام بانکداری و مالی اسلامی درآمده و امکان نظارت بر تراکنش‌های بانکی را با کمترین هزینه ممکن فراهم آورند.

Alternate Text
چرایی توجه اقتصاددانان اسلامی به دنیای تجارت و بانکداری الکترونیک

یکی از دلایلی که موجب می‌شود اقتصاددان اسلامی به دنیای تجارت و بانکداری الکترونیک توجه نماید، عمده منافعی است که این صنایع در خود دارند و همسو با اهداف نظام مالی اسلامی می‌باشد.

Alternate Text
عدالت‌مداری در صنعت بانکداری

عدالت در صنعت بانکداری به معنای توجه کامل به حقوق تمامی ذینفعان اعم از مشتریان، سهامداران و کارکنان شبکه بانکی است.

Alternate Text
افزایش تسهیلات ازدواج؛ چرا و چگونه؟

می‌توان مسئله اعطای تسهیلات ارزان قیمت به جوانان در شرف ازدواج را بر اساس برخی عقود بانکی همچون مرابحه و جعاله پیگیری کرد.

Alternate Text
میزان انطباق «قرارداد» و «عملیات» مشارکت مدنی با موازین شریعت در نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران

نتایج بررسی ها حاکی از فاصله گرفتن نظام بانکی کشور از رعایت کامل موازین شرعی در قراردادهای مشارکت مدنی است.

Alternate Text
الزامات شروط ضمن قرارداد در بانکداری اسلامی

عقود مشارکتی قراردادهایی مبتنی بر شراکت در سود و زیان و با نرخ سود متغیر هستند.

Alternate Text
پژوهش‌های بانکداری اسلامی و نیازمندی‌های عصر جدید

با توجه به تحولات روزافزون صنعت بانکداری و استفاده گسترده از فناوری‌های نوین، لازم است تحقیقات مالی اسلامی به تحلیل ابزارها و شیوه‌های جدید مبادلات بپردازد.

Alternate Text
گزارش نشست «امکان‌سنجی تعمیم عقد مضاربه به تمام فعالیت‌های تجاری»

فقه یک نظام و مجموعه با اجزای هماهنگ با یکدیگر است. بنا بر این نظریه، هر بخش فقه نمی‌تواند با بخش دیگر ناهماهنگ، ناسازگار و در تضاد باشد؛ بلکه هر جز تکمیل کننده جز دیگر بوده و در مجموع تشکیل‌دهنده یک مجموعه هماهنگ است.

Alternate Text
مهاجرت معکوس؛ نتیجه‌ای از تحقق اقتصاد مقاومتی

می‌توان با پیگیری سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و توسعه تامین مالی خُرد، ضمن کاهش پدیده مهاجرت جمعیت روستایی به شهرها، به رشد اقتصاد ملی کمک رساند.

Alternate Text
نقش صوری‌سازی قراردادهای بانکی در اقتصاد بخش تولید

عدم مشارکت واقعی بانک در قراردادهای مشارکتی و شیوع فاکتورسازی در قراردادهای مبادله‌ای موجب انحراف منابع بانکی از توابع هدف سیاستگذار اقتصادی در راستای رونق‌بخشی به بخش تولید و اشتغال‌زایی بخش‌های گوناگون اقتصادی و برهم خوردن برنامه‌ریزی منطقه‌ای می‌شود.

Alternate Text
آیا بریتانیا به قطب مالی اسلامی در غرب تبدیل خواهد شد؟

جای تردید نیست که بریتانیا سردمدار کشورهای غیراسلامی در استفاده از ابزارهای مالی اسلامی همچون صکوک است.

Alternate Text
بررسی ابعاد فقهی سپرده‌پذیری سرمایه‌گذاری مدت‌دار بانکی

عقد وکالت ضمن آنکه از ظرفیت‌های خوبی برای سپرده‌پذیری برخوردار است اما با چالش‌ها و محدودیت‌هایی نیز همراه می‌باشد. این مقاله سعی دارد تا با طرح این دسته از چالش‌ها، راهکارهایی را جهت تخفیف آن ارایه نماید.

Alternate Text
صکوک اجاره و وکالت؛ ابزار تامین مالی بین‌المللی دولت

دولت‌ها می‌توانند با فروش اوراق بهادار اسلامی در داخل و یا خارج از کشور و جمع‌آوری سرمایه‌های خرد و کلان، قسمتی از کسری بودجه خود را جبران کنند.

Alternate Text
الزام توجه به صوری‌سازی قراردادهای بانکی

صوری‌سازی قراردادهای بانکی علاوه بر آنکه خلاف شرع است در زمینه اقتصادی هم ضربه شدیدی به برنامه‌ریزی تولید و ایجاد رونق و توسعه پایدار وارد می‌کند

Alternate Text
ستون‌های اصلی اجرای بانکداری اسلامی

اصلی مهم و اساسی که عدم حضور آن در بانکداری کشور مایه تعجب دیگر کشورها و از سویی مایه تاسف و نگرانی ما شده، فقدان نهاد قدرتمند و ساماندهی شده «نظارت شرعی» در نظام بانکی کشور است‌.

Alternate Text
آسیب‌شناسی تجربه ۳۴ ساله اجرای بانکداری بدون ربا

یکی از چالش‌های مهم اجرای قانون عملیات بانکی بدون ربا، عدم توجه به اهمیت نظارت شرعی بر عملیات بانکی است، مسئله‌ای که در سایر کشورها به صورت جدی پیگیری می‌شود.

Alternate Text
حمایت از سپرده‌گذاران در بانکداری بدون ربا

میزان حمایت یک بانک اسلامی در انواع مختلف سپرده‌ها، به ماهیت حقوقی قراردادهای منعقده بین بانک و سپرده‌گذاران بستگی دارد.

Alternate Text
معرفی برند جدید بانکداری در ایران

بانکی اگر ۱۰۰ مدرسه بسازد، اما ۳ هزار شعبه در کشور داشته باشد که اتلاف انرژی می‌کنند و به مشتریان احترام نمی‌گذارد و به مقررات بانک مرکزی هم بی توجهی می‌کند، بانکداری اخلاقی نیست.

Alternate Text
شورای فقهی در برنامه ششم توسعه؛ محاسن و ملاحظات

نظارت شورای فقهی بر مقررات و عملیات بانکداری کشور می‌تواند به ترمیم وجهه نظام بانکی بیانجامد و ثمره آن افزایش اعتماد عمومی به شبکه بانکی خواهد بود.

Alternate Text
نقش نظام بانکی در اصلاح الگوی مصرف؛ گامی برای تحقق اقتصاد مقاومتی

گرچه مسئولیت اصلی اصلاح الگوی مصرف بیشتر متوجه نهادهای فرهنگی و تربیتی می‌شود، اما شبکه بانکی نیز به عنوان یکی از مهمترین ارکان نظام اقتصادی کشور، قادر است در این عرصه اثرگذار و نقش‌آفرین باشد.

Alternate Text
صوری‌سازی - مقاوم‌سازی؛ ترکیبی ناموفق در نظام بانکی کشور

صوری شدن معاملات بانکی سبب می‌شود که اولا، نظام بانکی از پیمودن مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی باز بماند و ثانیا، برداشت عمومی جامعه نسبت به عملکرد نظام بانکی کشور در جهت انطباق با شریعت اسلامی مثبت و رضایت‌بخش نباشد.

Alternate Text
مسئولیت جبران کاهش ارزش پول بر عهده کیست؟

در قرض آنچه موجب کاهش ارزش پول شده است نه فعل قرض‌گیرنده که عمدتاً عوامل اقتصادی است که از تحت اختیار قرض‌گیرنده خارج بوده است.

Alternate Text
اقدامات یکساله پژوهشکده پولی و بانکی در حوزه بانکداری اسلامی

در طول سال ۱۳۹۵، پژوهشکده پولی و بانکی مجموعه‌ای از اقدامات پژوهشی و عملی در راستای بهبود عملکرد شرعی در نظام بانکی انجام داده است.

Alternate Text
صکوک سلف، ابزاری نوین جهت تامین کسری بودجه دولت در کوتاه‌مدت

صکوک سلف از جمله اوراق بهادار اسلامی است که می‌تواند توسط دولت جهت پوشش کسری بودجه در کوتاه مدت مورد استفاده واقع شود. با این حال این ابزار نباید به شیوه‌ای برای تامین مالی کسری بودجه به صورت دائمی تبدیل شود.

Alternate Text
اهمیت نظارت‌های مردمی در بازطراحی ساختار نظارتی بانک مرکزی

استفاده از ظرفیت نظارت عموم مردم بر شبکه بانکی، یکی از ابزارهایی است که می‌تواند توسط بانک مرکزی کشور به صورت برخط و ساختارمند استفاده شود.

Alternate Text
مدیریت و سیاست‌گذاری؛ حلقه مفقوده پژوهش‌های بانکداری اسلامی

نظام پژوهش بانکداری اسلامی بیش از آنکه به پژوهشگر، موضوع پژوهش، ایده جدید، بودجه پژوهشی و یا مسائلی از این دست نیازمند باشد، یک مدیریت واحد پژوهشی را می‌طلبد.

Alternate Text
ناسازگاری اوراق مشارکت با منطق بازار بدهی؛ تحلیلی از منظر مسئله اطلاعات نامتقارن

استفاده از اوراق بدهی مبتنی بر عقود مبادله‌ای، با کاهش مشکل اطلاعات نامتقارن از میزان عملیات غیرواقعی و صوری، که مخالف موازین اسلامی است، می‌کاهد.

Alternate Text
تبیین ظرفیت ابزارهای مالی اسلامی در تامین مالی طرح‌های غیرانتفاعی

این مقاله استفاده از اوراق بهادار اسلامی در تامین مالی طرح‌های غیرانتفاعی را جهت کاهش کسری بودجه دولت پیشنهاد نموده است.

Alternate Text
بانکداری اخلاقی، عنوانی مفقوده در لوایح بانکداری

نه در قوانین فعلی نظام بانکی و نه در لوایح جدید در هیچ کجا به صورت مشخص از شاخص‌های «بانکداری اخلاقی» حرفی به میان نیامده است.

Alternate Text
نگاهی به جایگاه صکوک در لایحه برنامه ششم توسعه

عمده توجه لایحه برنامه ششم توسعه به صکوک در ماده ۶ آن تمرکز یافته که البته توام با ابهامات و نقائصی هست.

Alternate Text
بانک توسعه اسلامی؛ الگویی برای بانکداری توسعه‌ای کشور

الگوی بانک توسعه اسلامی می‌تواند نظام بانکی ما را در تسهیل و تسریع توسعه اقتصادی و تقویت بخش خصوصی بیشتر یاری رساند.

Alternate Text
جایگاه و ابزارهای حاکمیت شرکتی در نظام بانکداری اسلامی

وظیفه حاکمیت شرکتی در نظام بانکداری در قبال ترتیب سازوکاری که از کلیه حقوق ذینفعان دفاع نماید بسیار سنگین است.

Alternate Text
۹ تصور اشتباه درباره ربا

ربوی بودن یا نبودن یک معامله به ماهیت قرارداد ارتباط پیدا می‌کند، نه اینکه سود آن متغیر باشد یا ثابت

Alternate Text
موانع حذف ربا از نظام بانکی ایران و ارائه راهکارهای اصلاحی

وضع موجود بانکداری اسلامی در کشور با وضع ایده آل آن که در ادبیات نظری اقتصاد و مالی اسلامی مورد توجه قرار گرفته است،‌ فاصله زیادی دارد.

Alternate Text
سازوکار اثرگذاری صکوک بر شوک های ارزی با استفاده از مدل سبد بهینه دارایی

این پژوهش سعی دارد تا با نگاهی متفاوت به اوراق بهادار اسلامی این اوراق را به عنوان یک ابزار سیاستگذاری ارزی مورد تحلیل و بررسی قرار دهد.

Alternate Text
اولویت‌بندی عوامل موثر بر تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در نظام بانکی

این مقاله به اولویت‌بندی عوامل موثر بر تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در نظام بانکی با استفاده از روش تاپسیس فازی می پردازد.

Alternate Text
ابزار انگیزشی برای تقویت نظارت داخلی نظام بانکی

رتبه‌بندی بانک‌ها از منظر مطابقت با اصول شریعت می‌تواند به تقویت نظارت داخلی نظام بانکی کمک برساند.

Alternate Text
بررسی ظرفیت‌ها و محدودیت‌های قانون عملیات بانکی بدون ربا در پشتیبانی از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی

گرچه این قانون از جهت پشتیبانی از این نوع سیاست‌ها دارای ظرفیت‌هایی است، اما از ضعفهایی نیز برخوردار می باشد.

Alternate Text
سکوت جایز نیست!

سکوت متولیان امر در برابر انتقادات و ابراز نگرانی‌ها نسبت به شرعیت عملیات بانکداری به حل مشکل نمی‌انجامد.

Alternate Text
تحلیل چالش های جریمه تاخیر تادیه در بانکداری بدون ربا و ارائه راهكار جایگزین

بسته پیشنهادی با به‌کارگیری دو ابزار تشویقی و تنبیهی به‌طور موازی و سامانه اطلاعاتی سوابق تسهیلاتی می‌تواند جایگزین مناسبی برای جریمه تأخیر تأدیه باشد.

Alternate Text
مهمترین اقدامات سال ۱۳۹۴ پژوهشکده پولی و بانکی در محور بانکداری اسلامی

سعی شده تا مقدمات سند راهبردی بانکداری اسلامی تهیه شود تا فعالیتهای پژوهشی و اجرایی به صورت هدفمند و منسجم دنبال شود.

Alternate Text
علل اخلاقی وقوع بحران مالی ۲۰۰۸ و نقش بازدارنده بانکداری اخلاقی در پیشامد بحرانهای مشابه

فقدان برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی لازم در اجرای اصول اخلاقی، نتیجه‌ای جز بحران ۲۰۰۸ نداشته است.

Alternate Text
صکوک سلف بانک مرکزی، ابزاری نوین برای سیاست‌گذاری پولی

این تحقیق چالش‌های صکوک سلف در بازار ثانویه را بررسی و روش «قرارداد مرکب از سلف موازی و حواله با حضور نماینده ناشر» را پیشنهاد می‌کند.

Alternate Text
الزامات اقتصاد مقاومتی در دوره پساتحریم

اقتصاد مقاومتی، تاکتیکی موقت و زودگذر برای شرایط فعلی اقتصاد نیست، بلکه یک راهبرد بلندمدت و دائمی است.

Alternate Text
بانکداری اخلاقی؛ درس‌هایی برای نظام بانکی ایران

جای خالی نظام مدون و ساختاریافته بانکداری اخلاقی در کلیت نظام بانکی کشور اعم از قوانین و سازوکارهای اجرایی به شدت احساس می‌‌شود.

Alternate Text
«بانکداری اخلاقی با رویکرد اسلامی» به چاپ دوم رسید

این کتاب تلاش داشته تا با استفاده از «آموزه‌های اسلامی»، «قوانین و اسناد بالادستی کشور» و «تجارب سایر کشورهای جهان»، ضوابط اخلاقی نظام بانکی را تدوین نماید.

Alternate Text
چهارپایه بانکداری اسلامی

به نظر می‌رسد که تحقق نظام بانکداری اسلامی معطوف به ادای تکلیف چهار پایه مهم است که غیاب یک پایه موجب تاخیر در نظام‌سازی مذکور می‌شود.

Alternate Text
نقش اعتماد مشتریان در عملکرد نظام بانکی

مهمترین عامل اثرگذاری بر ارتقای سطح اعتماد و اطمینان مشتریان به نظام بانکی منوط به رعایت اصول اخلاقی از سوی این مجموعه است.

Alternate Text
نقش اوراق بهادار اسلامی در تامین کسری بودجه دولتی

صکوک اجاره، استصناع و اسناد خزانه اسلامی اوراقی هستند که می‌توانند در تامین کسری بودجه دولت به کار گرفته شوند.

Alternate Text
ذمّه بیع دین بر اقتصاد

سایه‌افکنی رکود اقتصادی بر کشور موجب شده است كه بسياري از بنگاه‌ها برای محصولات خود مشتریان دست به نقد کمتری بیابند. عقد خريد دين مي‌تواند يك راه‌حل مناسب باشد.

Alternate Text
راهکارهایی برای افزایش جذابیت خرید اوراق مشارکت دولتی

به نظر می‌رسد جذابیت نداشتن اوراق مشارکت دولتی نقش مهمی در پایین بودن سطح تقاضا و به دنبال آن پایین بودن سطح عرضه این اوراق داشته است.

Alternate Text
اقتصاد مقاومتی؛‌ نقشه راهی برای نظام بانکی کشور

اقتصاد مقاومتی، تاکتیکی موقتی و زودگذر برای شرایط فعلی اقتصاد نیست، بلکه یک استراتژی بلندمدت و دائمی است.

Alternate Text
معمای بانکداری اسلامی

علت تاخیر در نظام‌سازی بانکداری اسلامی در کشور چیست و چه راهکارهایی را می‌توان برای آن پیشنهاد نمود؟

Alternate Text
عوامل موثر بر تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در نظام بانکی

این یادداشت پس از تبیین اقتصاد مقاومتی، تجربه جهانی مربوط به مقاوم‌سازی نظام بانکی را بررسی نموده و عوامل موثر بر تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را معرفی می‌کند.

Alternate Text
نگاهی به طرح جدید «بانکداری بدون ربا» از پنجره بازار سرمایه

این طرح در خصوص نحوه تعامل و ارتباط با بازار سرمایه (خصوصاً در استفاده از اوراق بهادار اسلامی)، نیازمند پرداخت به وجوه بیشتری از ابعاد مسئله است.

Alternate Text
«دیر و زود» بهتر از «سوخت‌وسوز»

فرآیند قانونی شدن بانکداری بدون ربا در ایران، ٣٠‌سال پس از اجرا/ اقدام جهت اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا توسط مجلس، حرکتی بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است.

Alternate Text
به توپ نگاه کن؛ تذکره‌ای در باب اخلاق سازمانی

منافع و مزایای حاکمیت اخلاق سازمانی هم متوجه خود سازمان می شود و هم متوجه جامعه ای که سازمان در آن قرار دارد.

Alternate Text
گزارش تفصیلی سیزدهمین جلسه نقد

این جلسه به بررسی «چگونگی ارتباط بانک‌ها با بازار سرمایه در نظام بانکداری بدون ربا» اختصاص داشته است.

Alternate Text
گزارش تفصیلی نشست «آسیب‌شناسی پدیده فاکتور صوری در نظام بانکی»

این نشست با حضور حجت‌الاسلام حسین‌زاده بحرینی، امیرحسین امین‌آزاد، دكتر کوروش پرویزیان و دکتر کامران ندری برگزار شده است.

Alternate Text
کدام بانک ایران، اسلامی‌تر عمل می‌کند؟

ماهنامه‌های الکترونیکی بانکداری اسلامی هر ماه به حدود ۷۰۰ نفر از اساتید و پژوهشگران بانکداری و مالی اسلامی ارسال می‌شود.

Alternate Text
آشنایی با صکوک قرض‌الحسنه، وقف و منفعت

این یادداشت قصد دارد به معرفی سه نوع صکوکی که تاکنون کمتر مورد بحث قرار گرفته است، بپردازد.

Alternate Text
بانکداری اخلاقی با رویکرد اسلامی

حسین عیوضلو و وهاب قلیچ

Alternate Text
جای خالی بِرَند بانکداری اخلاقی در نظام بانکی کشور

با نگاهی به قانون عملیات بانکی بدون ربا درمی‌یابیم که در این قانون به صورت مشخص حرفی از اصول و شاخص‌های «بانکداری اخلاقی» به میان نیامده است.

Alternate Text
نقدی بر نقّادی برخی از منتقدان نظام بانکی

ضعف‌هایی چون وجود شبهات ربوی در برخی از عملیات بانکی کشور نباید جوازی برای رفتارهای مشابه در سطح فعالیت‌های خرد اقتصادی باشد.

Alternate Text
بفرمائید شعبه ما!

با وجود رکود در اقتصاد ایران و تجویز نسخه اقتصاد مقاومتی برای مهار این وضعیت، شاهد گسترش روزافزون شعب از جانب بانک‌ها هستیم. آیا این حجم از شعب بانکی در کشور منطقی است؟

Alternate Text
هفت پیشنهاد برای اصلاح نظام بانکی

اینکه بانک‌ها بر حسب میزان رعایت اصول اسلامی، سنجش و رتبه‌بندی شوند و نتایج به اطلاع عموم جامعه برسد، انگیزه خوبی برای تقویت نظارت داخلی در آنان به وجود می‌آورد.

Alternate Text
ما و فرهنگ «قرض‌الحسنه»

براساس آخرین آمارها حجم مانده سپرده‌های قرض‌الحسنه بخش غیردولتی در پایان خرداد ماه امسال با 3.8 درصد کاهش همراه بوده است.

Alternate Text
بنگاه‌داری غیرمتعارف بانک‌ها و زیان‌های آن

همانطور که بنگاه‌داری غیرمتعارف شبکه‌ی بانکی، فشارهایی را به اقتصاد ملی وارد می‌سازد، خروج غیراصولی، شتاب‌زده و همراه با رانت‌جویی، خطری کمتر از ادامه‌ی بنگاه‌داری نخواهد داشت.

Alternate Text
گزارش «راهکاری جهت تقویت رعایت اصول شریعت در قراردادهای بانکی»

رتبه‌بندی بانک‌های کشور در التزام به اصول شریعت می‌تواند می‌توان یک سیاست انگیزشی در نظام بانکی باشد.

Alternate Text
ضرورت تشکیل هیئت نظارت شرعی بر عملکرد بانکها

نیاز است که دانشکده‌های اقتصاد و مدیریت مالی به مباحث روز بانکداری و بانکداری اسلامی بیش از پیش ورود داشته باشند.

Alternate Text
رابطه عدالت و بانکداری اسلامی

عدالت یکی از ارکان مهم بانکداری اسلامی است که متاسفانه کمتر در بانکداری بدون ربای ما به آن توجه مفهومی و کاربردی می‌شود.

Alternate Text
آشنایی با بانک تعاونی انگلستان

بانک تعاونی انگلستان قوانین اخلاقی خود را در پنج محور دسته بندی نموده است.

Alternate Text
وکالت بانک‌ها چه اقتضایی دارد، سود تعیین شده یا رقابتی؟

نگاهی به تعیین سود بانکی، از پنجره‌ای دیگر

Alternate Text
بانکداری در کلام حضرت امام (ره)

از اینکه شما بنا دارید، بانک اسلامی در سراسر کشور تأسیس کنید متشکرم؛ لکن منتظرم ببینم آیا در عمل هم همینطور است؟ یا باز اموری که سابق انجام می‏گرفت انجام می‏گیرد؟

Alternate Text
نقش بانکداری در توسعه بر مبنای اقتصاد مقاومتی

مهمترین اولویت، اصلاح سیستم مدیریت و قانون‌گذاری در کشور است.

Alternate Text
وکلا زير ذره بين وکلا

از آنجاکه اقتصاد کشور، اقتصادي بانک محور است، عملکرد شبکه بانکي در بسترسازي اقتصاد مقاومتي، نیازمند نظارت بيشتري است.

Alternate Text
مثلث اقتصاد مقاومتی

سه ضلع مثلث اقتصاد مقاومتی، مکمل یکدیگر بوده و ضعف و نقصان یکی به کارآمدی اضلاع دیگر لطمه می‌زند.

Alternate Text
تعیین سود بانکی؛ تجویزی از روی ناچاری

آیا رقابت سالم در استفاده بهتر و سودآورتر از سپرده‌های مشتریان و پرداخت سود بالاتر به آنان مانعی دارد؟

Alternate Text
نقش نهاد خانواده در اقتصاد مقاومتي

کمبود برنامه‌هاي فرهنگي جذاب براي آموزش و فرهنگ‌سازي رفتار خرد اقتصادي افراد جامعه، به شدت احساس مي‌شود.

Alternate Text
کانالهای مقاوم‌سازی نظام بانکی در اقتصاد مقاومتی

همگرایی اقتصادی، وصول مطالبات معوق، کاهش تورم، افزایش ثبات اقتصادی و سلامت نظام بانکی از مهم‌ترین ضرورت‌ها در این مسیر است.

Alternate Text
نظام بانکی در آینه اقتصاد مقاومتی

کلیدواژه های اقتصاد مقاومتی همچون انعطاف پذیر، درون زا، پیشرو، فرصت ساز و... چه الزاماتی را برای نظام بانکی فراهم می سازد؟

Alternate Text
عرضه و تقاضای پژوهش‌های بانکداری اسلامی

این میزگرد با حضور دکتر سیدکاظم صدر، دکتر کامران ندری و دکتر حسین عیوضلو برگزار گردیده است.

Alternate Text
بیش از یک دهه خدمت علمی

سهم مقالات بانکداری و مالی اسلامی در این فصلنامه چقدر بوده است؟

Alternate Text
صکوک سامورایی

وقتی ابزارهای مالی اسلامی به کشور آفتاب تابان می‌رسد.

Alternate Text
بانک‌های برتر ایرانی کدامند؟

در زمینه حجم دارایی‌های منطبق با شریعت، بانک‌ ملی ایران و در زمینه سریعترین رشد دارایی‌ها، بانک شهر به عنوان برترین موسسات مالی اسلامی جهان معرفی شده‌اند.

Alternate Text
پرونده «آسیب شناسی پژوهش‌های بانکداری اسلامی»

علاقمندان میتوانند مقالات و مصاحبه های این پرونده از فصلنامه «تازه‌های اقتصاد» را از این بخش دریافت نمایند.

Alternate Text
پرونده «صکوک اجاره»

علاقمندان می‌توانند فایل مقالات و مصاحبه‌های این پرونده‌ از فصلنامه تازه‌های اقتصاد را از این بخش دریافت نمایند.

Alternate Text
مسئولیتهای اجتماعی بانک‌های اسلامی

بانکداری اجتماعی تلاش دارد در فعاليت‌هايي سرمايه‌گذاري نماید که علاوه بر سودآوری، موجب بهبود شرايط عمومی کل جامعه ‌نیز گردد.

Alternate Text
گزارش«مالیات تورمی در ترازوی عدالت»

کاهش ارزش و قدرت خرید پول مصداقی از بی‌عدالتی و تضییع حقوق صاحبان پول است و دولت در قبال آن وظایفی به عهده دارد.

Alternate Text
پرونده «بانکداری اخلاقی»

علاقمندان می‌توانند فایل مقالات و مصاحبه‌های این پرونده‌ را که در شماره 136 فصلنامه تازه‌های اقتصاد به چاپ رسیده است، از این بخش دریافت نمایند.

Alternate Text
از بانکداری بدون ربا تا بانکداری اسلامی

یکی از خطاهای رایج آن است که بانکداری بدون ربا معادل بانکداری اسلامی پنداشته می‌شود؛ حال آنکه بانکداری بدون ربا تنها بخشی مهم از بانکداری اسلامی است و نه همه آن.

Alternate Text
دکتر عباس میرآخور

با ارائه آثاری از صاحبنظران نظام بانکی کشور: آقایان دکتر صدر، دکتر عادلی، دکتر نیلی، دکتر تقوی، دکتر رضایی، دکتر بختیاری و... در معرفی شخصیت و ویژگی‌های برجسته ایشان.

Alternate Text
مسابقه بزرگ پژوهشهای بانکداری اسلامی

این بانک بین‌المللی به پژوهش برگزیده، جایزه نقدی، نشان افتخار و گواهینامه رسمی اعطا می‌نماید. آخرین مهلت ارسال آثار، 30 آبان 92 تعیین شده است.

Alternate Text
انتشار اوراق مشارکت به جای استقراض از بانک مرکزی

دولت نباید برای دستیابی به اهداف حمایتی خود مانند مسکن مهر، بانک مرکزی را مجبور کند که اعتبارات تکلیفی تعریف کند. دولت میتواند برای تامین منابع مورد نیاز این طرح، اقدام به انتشار اوراق مشارکت نماید.

Alternate Text
تورق چیست؟

در اين گزارش پس از معرفي تورق و انواع آن به مكانيسم بکارگیری آن در تجهيز و تخصيص منابع بانكي اشاره شده و سپس جواز استفاده از آن مورد بررسي فقهي اقتصادي قرار گرفته است.

Alternate Text
کارگاه بانکداری اخلاقی برگزار شد

این کارگاه در تاریخ 27 مرداد 1392 توسط دکتر حسین عیوضلو و وهاب قلیچ و با حضور کارشناسان و اساتید حوزه بانکداری برگزار گردید.

Alternate Text
Islamic Capital Markets: Products and Strategies

Kabir Hassan, Michael Mahlknecht