شرکت بینالمللی اسلامی مدیریت نقدینگی (IILM) مستقر در مالزی اقدام به انتشار ۷۸۰ میلیون دلار صکوک کوتاهمدت در اولین حراج سال ۲۰۲۳ نموده است.
شرکت بینالمللی اسلامی مدیریت نقدینگی (IILM) مستقر در مالزی اقدام به انتشار ۱٫۰۳ میلیارد دلار صکوک کوتاهمدت در هفتمین حراج سال ۲۰۲۲ نموده است.
موسسه رتبهبندی جهانی S&P، رشد ۸ درصدی در ارزش بازار بانکداری اسلامی جنوب شرق آسیا را پیشبینی کرده است.
شرکت بینالمللی اسلامی مدیریت نقدینگی (IILM) مستقر در مالزی اقدام به انتشار ۱٫۲۱ میلیارد دلار صکوک کوتاهمدت با رتبه A-1 در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ نموده است.
هیئت خدمات مالی اسلامی، مرکز بینالمللی آموزش مالی اسلامی و زیرمجموعه تحقیقاتی آن، اقدام به امضای تفاهمنامه همکاری با هدف ارتقای بیشتر صنعت مالی اسلامی نمودند.
تجربه ایران در حرکت به سمت بانکداری اسلامی تجربه منحصر به فردی است که بعد از انقلاب اسلامی آغاز شده است، اما دیگر کشورهای جهان در زمینه بانکداری چقدر جلو رفتهاند؟
مجمع بینالمللی فقه اسلامی و گروه توسعه اسلامی مالزی اقدام به امضای تفاهمنامه همکاری با هدف دستیابی به همگرایی فکری و توسعه دانش بین مکاتب مختلف اسلامی نمودند.
جامعه هدف محصولات منطبق با شریعت، مشتریان محروم اقتصاد از جمله کارگران پارهوقت است.
بورس اوراق بهادار مالزی قصد انتشار اوراق مبتنی بر فناوری زنجیره بلوک (بلاکچین ) را دارد.
آمارها نشان میدهند که در مقایسه با کشورهای دیگر، استفاده از رمزارزها در کشورهای اسلامی بسیار ناچیز است که علت اصلی آن، نگرانی از رعایت نشدن قوانین اسلامی است.
مالزی با استمرار روند توسعهای خود در سال ۲۰۱۹، همچنان به عنوان قطب جهانی در صنعت بانکداری اسلامی باقی خواهد ماند.
بر اساس چشم انداز بازار کار 2020، صنعت فناوری و بانکداری اسلامی نقش بزرگی در اقتصاد داخلی مالزی ایفا خواهد کرد.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی مالزی در نیمسال اول سال ۲۰۱۹ به ۱۹۰ میلیارد دلار رسیده که نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد ۱۰٫۶ درصدی را تجربه نموده است.
پروژه idinar پروژهای بزرگ که به عنوان یک رمزارز با پشتوانه طلا چند سالی است در محافل تخصصی نامش به گوش میرسد.
سیزدهمین برنامه اجرایی مشترک دو نهاد اسلامی IFSB و INCEIF، با موضوع «استفاده بهینه از ابزارهای بازار سرمایه اسلامی برای دستیابی به رشد پایدار» در کشور مالزی برگزار میگردد.
قطر برنامه راهاندازی سه مرکز مالی جهانی را با مشارکت ترکیه و مالزی به منظور تسخیر بازارهای مالی اسلامی در دستور کار خود قرار داده است.
مای بانک برهاد مالزی در حوزه بانکداری اسلامی اقدام به ایجاد ارتباط میان منطقه آ.سه.آن و شورای همکاری خلیج فارس نموده است.
بانک اسلامی الیانس (AIS)، بازوی بانکداری اسلامی بانک الیانس برهاد مالزی، پلتفرم اجتماعی تأمین مالی جمعی با نام SocioBiz را راهاندازی نمود.
فعالان حوزه تأمین مالی و بانکداری اسلامی میتوانند با سرمایهگذاری در فینتکها به توسعه خدمات مالی اسلامی و ارائه محصولات به طور موثر و کارآمدتر اقدام نمایند.
در سه ماه نخست سال ۲۰۱۹ مجموعاً ۳۹.۵ میلیارد دلار صکوک در جهان منتشر شد که مالزی با ۱۳.۹ میلیارد دلار بیشترین سهم (۳۵.۱ درصد) را در این انتشارها داشت.
این مطالعه نشان میدهد که میتوان با استفاده از ظرفیتهای فقه امامیه، الگوی به کارگیری اوراق وکالت را توسعه بخشید و جهت تأمین مالی دولت ایران مورد بهرهبرداری قرار داد.
آمارهای منتشر شده در زمینه توسعه بانکداری و مالی اسلامی در این کشور، رشد بینظیر در سهم بازار بانکداری اسلامی و نرخ رشد سالانه آن را نشان می دهد.
بانک نگارا مالزی (BNM) سند سیاستی رهن را با هدف تقویت و توسعهی کاربرد آن در موسسات مالی اسلامی برای ارائه خدمات منطبق بر شریعت صادر کرده است.
بانک مرکزی مالزی با چشماندازی خوشبینانه در نظر دارد که انجمن بانکداری اسلامی و موسسات مالی مالزی (AIBIM) تا سال ۲۰۲۰، ۴۰٪ از سهم بازار از کل داراییهای بانکی را به دست آورد.
بیستویکمین همایش بینالمللی بانکداری، مالی و سرمایهگذاری اسلامی به منظور ارائه راهکارهای علمی و گسترش روابط بینالملل در روزهای ۱۱ و ۱۲ فوریه سال ۲۰۱۹ در کوالالامپور مالزی برگزار میشود.
اولین کنفرانس جهانی اقتصاد و تأمین مالی اسلامی با موضوع «اهداف توسعه پایدار از دیدگاه مالی اسلامی»، اکتبر سال جاری در کوالالامپور مالزی برگزار میشود.
هفتمین کنفرانس بینالمللی مطالعات اسلامی به منظور گسترش روابط بینالملل در جولای ۲۰۱۸ در کوالالامپور مالزی برگزار میشود.
شرکت سنگاپوری فین تک HelloGold که در مالزی فعالیت دارد برای عرضه ارزهای مجازی که دارای پشتوانه طلای فیزیکی هستند، مجوزی بر پایه احکام شریعت اسلام دریافت کرد.
مرکز تحقیقات ISRA متعهد به ایجاد تحولات چشمگیر و انجام تحقیقات پیشرفتهای میباشد که به طور قطع نقش بسیار مهمی در توسعه صنعت مالی اسلامی ایفا میکند. در همین راستا ISRA اقدام به تشکیل شورای پژوهشگران متشکل از گروهی از محققین برجسته داخلی و بینالمللی در حوزه شریعت نموده است.
قوانین مرتبط با نظارت شرعی در مالزی تلاش کردهاند با در نظر گرفتن مجازاتهای شدید برای تخلفات، سطح مسئولیتپذیری و پاسخگویی اعضای شوراهای فقهی را افزایش دهند.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی مالزی در پایان سال ۲۰۱۶ به ۱۶۵ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۱۶ درصدی را تجربه نموده است.
امارات متحده عربی، بحرین و مالزی برای پنجمین سال متوالی بعنوان پیشگامان صنعت مالی اسلامی معرفی شدند.
دوازدهمین 'اجلاس بین المللی فقهی بانکها و بورسهای اسلامی' توسط آکادمی بین الملی تحقیقات فقه در بخش امور اسلامی (ISRA) با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف از جمله ایران در مالزی برگزار شد.
شرکت انرژی تادو اولین صکوک سبز به ارزش ۲۵۰ میلیون رینگیت را در مالزی منتشر کرد.
این استاندارد برای سنجش و مدیریت ریسکهای اعتباری، عملیاتی و بازار در بانکهای اسلامی تنظیم شده است.
یکی از ارکان ضروری برای اطمینان از انطباق با شریعت فعالیتهای مالی، بانکی و بیمهای در کشورهای مختلف، شورای نظارت فقهی است که به مدلهای متفاوتی تشکیل میشود
در سه ماهه اول سال جاری، مجموع داراییهای UOB از بالاترین میزان در بین بانکهای داخلی مالزی که شامل ۱۶ بانک اسلامی و پنج گیشه بانکداری اسلامی میشود، برخوردار بوده است.
شرکت وقف النور مسئولیت عرضه ۸۵۰ میلیون سهام به ارزش ۸۵ میلیون رینگیت (معادل ۱۹.۸۶ میلیون دلار) را برعهد دارد.
یکی از اشکالات محوری که زمینهساز اشکالات نظری و اجرایی فراوانی در عرصهی بانکداری شده، تفکر جایگزینی یک به یک بانکداری بدون ربا با بانکداری متعارف ربوی است.
این رشد در نتیجه اقدامات فعالانه بانک مرکزی و شبکه بانکی در مالزی از جولای سال ۲۰۱۵ آغاز شده است.
کنفرانس موضوعات کلیدی مدیریت دارایی و بدهی (ALM) در بانکها و نهادهای مالی اسلامی در روز ۹ می ۲۰۱۷ در کوالالامپور مالزی برگزار خواهد شد.
این کنفرانس تخصصی با موضوع «تسهیم ریسک در تأمین مالی اسلامی: چالشها و نوآوریها» در فروردین سال بعد در کوالالامپور مالزی برگزار خواهد شد.
براساس جدیدترین گزارش موسسه اعتبارسنجی فیچ به احتمال زیاد این روند رو به رشد با سرعتی پایینتر از قبل ادامه خواهد داشت.
این سمینار تخصصی در ۶ دسامبر ۲۰۱۶ (۱۶ آذر ۱۳۹۵) در کوالالامپور مالزی برگزار خواهد شد.
پیش از این ایران و مالزی همکاریهای مشترکی در نهادهای بانکداری اسلامی داشتهاند.
موسسات رتبهبندی به عنوان نهادهایی مستقل با ارزیابی، اعتبارسنجی و برآورد احتمال نکول ناشران به رتبهبندی صکوک میپردازند.
در مالزی بیش از ۲۷ بانک اسلامی فعالیت میکنند. این در حالی است که پیش از سال ۲۰۰۰ تنها چهار بانک اسلامی در این کشور فعال بودند.
این کنفرانس دارای سه حوزه اصلی اقتصاد اسلامی، مالی اسلامی و مسائل سیاستی حوزههای اقتصاد، مالی، حسابداری، مدیریت و بازاریابی است.
انتشار صکوک در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال ۲۰۱۴ دچار افت گردیده که از نگاه کارشناسان عمدتا دو دلیل برای آن وجود دارد.
این گزارش به تازگی توسط مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار و به قلم محمد توحیدی منتشر شده است.
این راهنما با عنوان «گزارش قانون تجارت اسلامی برای سال ۲۰۱۶ میلادی» در مالزی تدوین شده است.
تقویت همکاری میان علمای اسلامی، بازیگران بازار و مؤسسسات علمی و بخش فناوری، نقش مهمی در توسعه مالی اسلامی ایفا میکند.
این اقدام با هدف تقویت جایگاه مالزی در بازار بانکداری و مالی اسلامی انجام میشود.
'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی بازار بانکداری اسلامی را یک هزار میلیارد و 200 میلیون دلار اعلام کرد که تا سال 2017 به دو هزار میلیارد و 600 میلیون دلار میرسد .
مالزی با شعار «مالزی؛ محل بازار جهانی مالی اسلامی» به دنبال ایجاد بستری برای جذب و هدایت بازار پول و سرمایه و بیمه اسلامی بینالمللی است.
برای رؤسای بانکهایی که نتوانند به موقع عدم انطباق رویههای بانکی با قوانین اسلامی را تشخیص دهند 20 میلیون رینگس و 7 سال حبس جریمه در نظر گرفته شده است!
بازار بین بانکی در برخی کشورهای اسلامی بر اساس اصول شریعت و با الگوبرداری از بازارهای متعارف طراحی شده است.
تاریخچه و روند توسعه یافتگی سیستم بانکداری اسلامی در مالزی
این نشست سالیانه در 20 کشور جهان برگزار میشود و قرار است 20 خرداد، تهران برای نخستین بار میزبان این نشست باشد.
این بانک در کشورهای مالزی، سنگاپور، اندونزی، لندن، بحرین، هنگکنگ و... به ارائه خدمات بانکداری اسلامی میپردازد.
طبق پیشبینیها در سال ٢٠١٤ تقاضای صکوک به میزان ٢٢٩ میلیارد دلار از عرضه آن پیشی خواهد گرفت.
صکوک چگونه میتواند به تامین مالی اپراتورهاي تلفن همراه کمک کند؟
این گزارش به معرفی ساختار نظام بانکداری اسلامی، قوانین و اصول حسابداری، رشد و ترکیب داراییهای موسسات مالی اسلامی و... در کشور مالزی میپردازد.
به منظور آشنایی بیشتر علاقمندان با جزئیات عملکرد مالی بانکهای اسلامی، اطلاعات آماری بانکداری اسلامی در کشورهای مختلف جهان ارائه می شود.
فراهم سازی زمينه تعامل و گفتگو ميان فعالان صنعت بانكداري و مالي اسلامي با محوریت «فرصتهاي مالي اسلامي در آسيا» از اهداف این نشست دو روزه است.
این کنفرانس با شرکت اساتید برجسته بانکداری اسلامی در تاریخ 26 و 27 آگوست 2013 (4 و 5 شهریور 1392) توسط INCEIF و IFSB برگزار می گردد.
چشمانداز مرکز بینالمللی آموزش مالی اسلامی، دستیابی به مرجعیت دانش در زمینه مالی اسلامی است. رئیس بانک مرکزی مالزی، ریاست INCEIF را بر عهده دارد و شورای راهبری آن شامل نمایندگانی از صنعت مالی، مقرراتگذاران و نیز افراد خبره در سطح بینالمللی است.