هیئت خدمات مالی اسلامی، چهلویکمین جلسه شورای IFSB و کارگاههای جانبی آن را به مدت ۳ روز با میزبانی بانک مرکزی پاکستان برگزار نمود.
بانک مرکزی پاکستان ۴ استاندارد شرعی دیگر AAOIFI را با هدف تقویت انطباقپذیری محصولات مالی اسلامی با اصول شریعت تصویب نمود.
تجربه ایران در حرکت به سمت بانکداری اسلامی تجربه منحصر به فردی است که بعد از انقلاب اسلامی آغاز شده است، اما دیگر کشورهای جهان در زمینه بانکداری چقدر جلو رفتهاند؟
بانک مرکزی پاکستان (SBP) سومین برنامه پنج ساله استراتژیک صنعت بانکداری اسلامی را با هدف گسترش سهم داراییها و سپردههای بانکهای اسلامی اعلام کرد.
بانک الفلاح اولین بانک تجاری پاکستان میباشد که به عنوان بازارگردان اوراق بهادار بدهی و صکوک در بازار بورس پاکستان تعیین شده است.
دولت فدرال پاکستان، متعهد به ترویج بانکداری اسلامی دراین کشور شده و بانک مرکزی پاکستان نیز در تلاش است طرحی را تحت عنوان «اسلامی کردن سیستم مالی پاکستان» به انجام رساند.
سهم بازار داراییهای بانکداری اسلامی در کل صنعت بانکداری در این کشور تا پایان سال مالی گذشته به ۱۴.۴ درصد در مقایسه با ۱۲.۹ درصد در ژوئن سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است.
با رشد ۱۷ درصدی در داراییها، سهم صنعت بانکداری اسلامی نسبت به کل نظام بانکی پاکستان در پایان سال ۲۰۱۸ به ۱۳٫۵ درصد افزایش یافته است.
بانک فیصل پاکستان افتتاح ۲۰۰ شعبه جدید را به منظور ارائه خدمات مربوط به حسابهای سپردهگذاری منطبق بر شریعت طی دو سال آینده برنامهریزی کرده است.
بانک مرکزی پاکستان امکان ارائه تسهیلات تأمین مالی مجدد و همچنین تسهیلات تأمین مالی بلندمدت در زمینه صادرات را به صنعت بانکداری اسلامی افزود.
مقامات پاکستان در تلاش هستند از طریق بانکهای اسلامی و انتشار صکوک مشکلات تامین مالی صنعت برق این کشور را برطرف سازند.
وزیر امور مذهبی پاکستان با اعلام اینکه اخذ ربا در سیستم بانکداری اسلامی جایی ندارد گفت: ربا را در کشور ریشه کن خواهیم کرد.
در چند سال اخیر مدیران بانک میزان پاکستان برنامههایی را جهت توسعه دانش عموم مردم در حوزه بانکداری و مالی اسلامی آغاز کردهاند.
بانک مرکزی پاکستان (SBP) مجوز استفاده از تسهیلات تأمین مالی اسلامی بلندمدت (ILTFF) را بر مبنای عقد مضاربه صادر کرده است.
بر اساس ماهیت منحصر به فرد مؤسسات بانکداری اسلامی و ماهیت مشارکتی سپرده بانکی اسلامی، تصویب استاندارد IFSB در زمینه سرمایه، برای تبلیغ این بخش بسیار مفید خواهد بود.
بانکداری اسلامی در پاکستان طی ۵ سال اخیر نرخ رشد متوسط ۲۰ درصدی را تجربه نموده است و سهم آن از کل نظام بانکی با افزایش قابل توجهی روبرو بوده است.
مقامات قانونی پاکستان در سال ۲۰۰۱ رسماً از نظام بانکداری اسلامی سراسری بهسمت نظام بانکداری اسلامی دوگانه تغییر مسیر دهند. بنابراین، از همان سال اجازه فعالیت بانکهای اسلامی و غیراسلامی در کنار هم صادر شد.
اولین کنفرانس جهانی اقتصاد و تأمین مالی اسلامی با همکاری بانک توسعه اسلامی در ژانویه ۲۰۱۸ در لاهور پاکستان برگزار میشود.
سهم سیلک بانک از بانکداری اسلامی کشور پاکستان، از ۶ درصد در سال ۲۰۱۳ به ۱۷ درصد در نیمه اول سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است.
این گروه، گسترش فعالیت مالی اسلامی را با افزایش داراییهای خود به ارزش بیش از یک میلیارد دلار، برنامهریزی کرده است.
صندوق UBL اقدام به راهاندازی صندوق پسانداز اسلامی برای بهرهگیری از منابع مالی سرمایهگذارانی که به دنبال کسب درآمد حلال هستند، نموده است.
این مطالعه موفقیتهای قابل توجه پاکستان در توسعه صنعت تامین مالی اسلامی را تصدیق می کند.
این امر به منظور حذف معیارهای مبتنی بر نرخ بهره برای بانکهای اسلامی پاکستان صورت گرفته است.
بانک مرکزی با هدف مطالعه تطبیقی اسناد و متون تخصصی و نظارتی سایر کشورها دستورالعمل کنترل داخلی بانک مرکزی پاکستان را منتشر کرد.
در کشور پاکستان برای رشد بانکداری اسلامی سه استراتژی مهم در دستورکار قرار گرفته است.
اگر مشکلات را به تعویق بیاندازیم اوضاع بدتر خواهد شد؛ روند مشکلات خطی نیست، اگر مشکلات در زمان مناسب خود حل نشوند به صورت تصاعدی افزایش خواهند یافت.
صکوک چگونه میتواند به تامین مالی اپراتورهاي تلفن همراه کمک کند؟
این کارگاه با همکاری دانشگاه اسلامی بینالمللی اسلامآباد در اردیبهشت سال آتی برگزار میشود.
به منظور آشنایی بیشتر علاقمندان با جزئیات عملکرد مالی بانکهای اسلامی، اطلاعات آماری بانکداری اسلامی در کشورهای مختلف جهان ارائه می شود.