بانک اطلاعاتی هیئت خدمات مالی اسلامی اقدام به انتشار دادههای آماری بخش بانکداری اسلامی در سطح کشورهای عضو برای سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲ نموده است.
بانک اطلاعاتی هیئت خدمات مالی اسلامی اقدام به انتشار دادههای آماری نظام بانکداری اسلامی برای سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ نموده است.
بانکداری اسلامی نیاز به تبلیغ و همچنین سفارشیسازی منطبق با نیازهای مشتریان دارد تا به همان اندازه برای غیر مسلمانان نیز جذاب شود.
شرکت بینالمللی اسلامی مدیریت نقدینگی (IILM) مستقر در مالزی اقدام به انتشار ۱٫۱۵ میلیارد دلار صکوک کوتاهمدت با رتبه A-1 در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۱ نموده است.
سازمان حسابداری و حسابرسی موسسههای مالی اسلامی و موسسه رتبهبندی بینالمللی اسلامی، اقدام به امضای تفاهمنامه همکاری با هدف توسعه صنعت مالی اسلامی نمودند.
این تفاهمنامه در حاشیه پانزدهمین اجلاس سران IFSB که به میزبانی کشور عربستان سعودی در شهر جده برگزار شد، به امضا رسید.
بانک اسلامی شارجه (SIB) افزایش ۳۰ درصدی سود خالص را به مبلغ ۴۵۸ میلیون درهم برای دوره ۹ ماهه منتهی به ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۱ اعلام کرد.
بانک العز الاسلامی در مسابقه اعطای جایزه سالانهی بانکداری و مالی عمان، برنده معتبرترین برنامه همراه بانک با رتبه برتر شد.
این گزارش با همکاری مشترک هیئت خدمات مالی اسلامی، بانک مرکزی عربستان سعودی و بانک اندونزی منتشر شده است.
بخش بانکداری اسلامی در سال ۲۰۲۰ از رشد ۴٫۳ درصدی برخوردار بوده و صندوقهای اسلامی از لحاظ ارزش کل داراییهای تحت مدیریت خود، رشد قابل توجهی را تجربه نمودهاند.
در ششمین جلسه گفتوگو درباره آثار و اندیشههای شهید صدر، بانکداری بدون ربا را از منظر شهید صدر بررسی شد.
داراییهای مالی اسلامی قطر در سال ۲۰۲۰ میلادی با رشد همراه بوده و به مبلغی بالغ بر ۵۲۸ میلیارد ریال قطر رسیده است.
هیئت خدمات مالی اسلامی نسخه روسی ۳ استاندارد IFSB-12، IFSB-16 و IFSB-17 را منتشر نموده است.
ارائه آخرین اقدامات کشورهای مختلف در حوزه انتشار صکوک و بررسی نوآوری در عرصه تامین مالی با انتشار صکوک
تجربه ایران در حرکت به سمت بانکداری اسلامی تجربه منحصر به فردی است که بعد از انقلاب اسلامی آغاز شده است، اما دیگر کشورهای جهان در زمینه بانکداری چقدر جلو رفتهاند؟
داراییهای بانکهای اسلامی امارات متحده عربی در طول سال ۲۰۲۰ رشد ۵ درصدی داشته است که حدود ۱۹ درصد از کل داراییهای سیستم بانکی این کشور را تشکیل میدهد.
هیئت نظارت شرعی بانک العز الاسلامی عمان به تلاش خود برای تحقیق و بررسی در زمینه ارائه محصولات و خدمات نوآورانه ادامه میدهد.
شورای هیأت خدمات مالی اسلامی در سیوهشتمین جلسه خود، کمیته فنی جدید IFSB را برای دوره سه ساله ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ منصوب کردند.
مجمع بینالمللی فقه اسلامی و گروه توسعه اسلامی مالزی اقدام به امضای تفاهمنامه همکاری با هدف دستیابی به همگرایی فکری و توسعه دانش بین مکاتب مختلف اسلامی نمودند.
بانکهای اسلامی فیصل، البرکه و ابوظبی و بانک مصر سهم عمده بانکداری اسلامی مصر را به خود اختصاص دادهاند.
بانکداری اسلامی، به عنوان جایگزینی مناسب برای بانکداری متعارف توسط جمعیت مسلمانان و غیرمسلمان آفریقای جنوبی پذیرفته شده است.
این اقدام نشاندهنده تعهد شدید IFSB به ایجاد شناخت مالی اسلامی در بین فرانسویزبانان سراسر جهان است.
بانک توسعه اسلامی از انتشار ۲٫۵ میلیارد دلار صکوک پایداری به عنوان بزرگترین و اولین انتشار عمومی در سال ۲۰۲۱ خبر داده است.
بانک اسلامی قطر توانست جوایز بهترین بانک اسلامی سال ۲۰۲۱ در سطح جهانی، منطقهای و ملی را از مجله جهانی مالی نیویورک دریافت کند.
بانکهای اسلامی حتما باید یک شورای فقهی مشورتی ایجاد نمایند. این شورا از افراد با تجربه در زمینههای فقه، بانکداری، مالی، حقوق و رشتههای مرتبط تشکیل میشود.
بانک مرکزی پاکستان (SBP) سومین برنامه پنج ساله استراتژیک صنعت بانکداری اسلامی را با هدف گسترش سهم داراییها و سپردههای بانکهای اسلامی اعلام کرد.
براساس گزارش رتبهبندی یک شرکت آمریکایی، بانکداری اسلامی در عمان با وجود شیوع کرونا همچنان در حال رشد است.
جامعه هدف محصولات منطبق با شریعت، مشتریان محروم اقتصاد از جمله کارگران پارهوقت است.
تجارب جذاب و خواندنی خانم دکتر مورنیاتی مخلصین؛ رئیس و مدرس دانشگاه اسلامی انستیتو تزکیای مالزی در زمینهی آموزش مدیریت و تأمین مالی اسلامی
با ادغام سه بانکی دولتی در اندونزی، بانک جدیدی با نام سیاریا شکل خواهد گرفت که از نظر ارزش بازار در بین 10 بانک برتر اسلامی در جهان قرار خواهد گرفت.
اندونزی در گزارش وضعیت جهانی اقتصاد اسلامی 2021-2020 رتبه خود در صنعت تأمین مالی اسلامی را از جایگاه پنجم به چهارم ارتقا داد.
دیجیتالیسازی به بانکهای اسلامی کمک میکند تا با تقاضای مصرفکنندگان هماهنگ شده و صنعت بانکداری را در کشورهای مختلف گسترش دهد.
توافقنامه ادغام بانک اسلامی مصرف الریان و بانک الخلیجی قطر برای تشکیل یکی از بزرگترین بانکهای منطبق بر شریعت در قطر و خاورمیانه منعقد گردید.
بانک «الأمل» یک بانک تأمین مالی خرد برای ارائه خدمات مالی پایدار به خانوارهای کمدرآمد، به ویژه صاحبان مشاغل خرد و کوچک در یمن است.
بورس اوراق بهادار مالزی قصد انتشار اوراق مبتنی بر فناوری زنجیره بلوک (بلاکچین ) را دارد.
بانک مرکزی بحرین جهت تنظیم سیاست پولی، به صورت ماهانه و در سررسیدهای سه ماهه اقدام به انتشار اوراق سلف میکند.
بانک اسلامی دبی در ۳۰ ژوئن ۲۰۲۰ اقدام به انتشار ۳۰۰ میلیون دلار گواهی سرمایهگذاری کرد.
هیئت خدمات مالی اسلامی (IFSB) و نهاد بانکداری و مالی بحرین (BIBF) اقدام به تمدید تفاهمنامه حمایت از توسعه ثبات خدمات مالی اسلامی برای سومین بار نمودند.
بانک الفلاح اولین بانک تجاری پاکستان میباشد که به عنوان بازارگردان اوراق بهادار بدهی و صکوک در بازار بورس پاکستان تعیین شده است.
مدیر اجرایی بانک FNB در یک برنامه رسانهای به گفتگو پیرامون ویژگیهای متمایز بانکداری اسلامی در آفریقای جنوبی پرداخت.
نشریه بینالمللی بنکر در جدیدترین گزارش خود به نام سه بانک ایرانی در بین ۱۰ بانک برتر اسلامی جهان اشاره کرده است.
در سالهای اخیر، رشد سریع داراییهای بانکداری اسلامی در کشور عمان از رشد داراییهای بانکهای متعارف بیشتر بوده است که این خود نشانگر نفوذ رو به رشد بانکداری اسلامی در این کشور است.
مدیران بانک انگلستان بر این باور هستند که بانکداری اسلامی راه حل خوبی برای گذر از بحران کرونا است.
یک استارتآپ فینتک فعال در حوزه صکوک موفق به اخذ مجوز آزمایش پلتفرم سرمایهگذاری در کشور عربستان صعودی شد.
تجربه بانكداری اسلامی در کشور مراكش به دلیل تلاشهای موفقیتآمیز در زمینهی ارائه خدمات مالی منطبق با شریعت، متمایز و برجسته است.
پلتفرم معاملات الکترونیکی (ETP) جدید امکان انجام معاملات اوراق قرضه و اوراق صکوک را در بازار ثانویه فراهم میکند.
این کشور قصد دارد براساس یک طرح آزمایشی، به شرکتهای داخلی خود مجوز انتشار صکوک در داخل و خارج از این کشور را با بهرهمندی از برخی تخفیفهای مالیاتی اعطا کند.
در این زیرساختها هر بانک نیاز به یک کمیته مشورتی دارد. در واقع هدف شورای مشورتی مرکزی و کمیته مشورتی داخلی بانک این است که بانکها به طور پیوسته و مداوم از اصول و استانداردهای تعیین شده پیروی کنند.
بزرگترین بانک اسلامی اندونزی از طریق ادغام شرکتهای تابعه بانکداری اسلامی سه بانک دولتی شکل گرفت.
شورای مبارزه با پولشویی فیلیپین اعلام کرد که احیا و بازسازی ماراوی با توسعه بانکداری اسلامی که دارای مکانیسم های شریعت محور هستند،امکان پذیر است.
آمارها نشان میدهند که در مقایسه با کشورهای دیگر، استفاده از رمزارزها در کشورهای اسلامی بسیار ناچیز است که علت اصلی آن، نگرانی از رعایت نشدن قوانین اسلامی است.
برترین کشورهای اسلامی از لحاظ شاخص توسعه کمی (QD)
بانک اسلامی شارجه توانسته است عملکرد خوبی برای سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ منتشر نماید. این در حالی است که ارزش کل داراییهای بانک با افزایش ۶٫۵ درصدی به ۱۳٫۵ میلیارد دلار و سود خالص به ۴۲ میلیون دلار رسیده است.
یکی از معضلات جدی شرکتهای نوپا برای توسعه فینتکهای اسلامی در کشور اندونزی انطباق آن با قوانین شریعت است.
این سمینار در روز سهشنبه دوم اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ برگزار میشود و مدیران برجسته صنعت مالی اسلامی در آن به بررسی اثرات بیماری کرونا بر اقتصاد جهانی به طور کلی و صنعت مالی اسلامی به طور خاص خواهند پرداخت.
با وجود عملکرد ضعیف بانکداری اسلامی در مراکش، انتظار مشتریان از ظرفیت بانکهای نوظهور اسلامی در این کشور فراتر رفته است.
نقشه راه پنجساله اندونزی برای بخش بانکداری اسلامی به لزوم تقویت مقررات حاکمیت شرکتی، تقویت و ترویج محصولات منطبق بر شریعت، تشویق تحقیق و توسعه و همچنین بهبود منابع انسانی در این بخش میپردازد.
مالزی با استمرار روند توسعهای خود در سال ۲۰۱۹، همچنان به عنوان قطب جهانی در صنعت بانکداری اسلامی باقی خواهد ماند.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی عربستان سعودی در پایان سه ماهه سوم سال ۲۰۱۹ به ۱۷۶ میلیارد دلار رسیده که نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد ۶٫۵ درصدی را تجربه نموده است.
استاندارد IFSB-17 که مشتمل بر اصول مقرراتگذاری تامین مالی اسلامی در بخش بانکی است بنا بر مصوبه کمیته دائمی اجرای استانداردهای هیئت ثبات مالی IFSB، در مجموعه استانداردهای این هیئت گنجانده شد.
بر اساس پیشبینیهای صورتگرفته، ابتکارات دولت ترکیه موجب رشد دو برابری داراییهای بانکداری اسلامی طی یک دهه در این کشور خواهد شد.
بانک اطلاعاتی هیئت خدمات مالی اسلامی اقدام به انتشار دادههای آماری نظام بانکداری اسلامی برای کشورهای عضو تا پایان سه ماهه سوم سال ۲۰۱۹ میلادی کرد.
با قانون جدید، بانکهای اسلامی بیشتری نه تنها برای میندانائو بلکه برای بقیه نقاط فیلیپین وجود خواهد داشت.
بر اساس چشم انداز بازار کار 2020، صنعت فناوری و بانکداری اسلامی نقش بزرگی در اقتصاد داخلی مالزی ایفا خواهد کرد.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی کویت در نیمسال اول سال ۲۰۱۹ به ۱۱۰ میلیارد دلار رسیده که نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد ۱۰٫۵ درصدی را تجربه نموده است.
بانکداری اسلامی در کشور اندونزی به عنوان بزرگترین اقتصاد جنوب شرقی آسیا، دوره دشواری را برای پیشرفت و توسعه پیش رو دارد.
دولت فدرال پاکستان، متعهد به ترویج بانکداری اسلامی دراین کشور شده و بانک مرکزی پاکستان نیز در تلاش است طرحی را تحت عنوان «اسلامی کردن سیستم مالی پاکستان» به انجام رساند.
ایجاد رمزارز اسلامی برای دور زدن تحریمها نیست؛ اگر کشوری قصد تجارت با ما و دور زدن تحریمها را داشته باشد تا حدودی این امر توسط پیمانهای دو جانبه پولی قابل انجام است.
بانک مرکزی فیلیپین (BSP) اجرای قوانین مربوط به قانون بانکداری اسلامی را در این کشور آغاز میکند.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی در جهان طی سال ۲۰۱۹ به ۱۷۶۲ میلیارد دلار رسیده که با سهم ۷۰ درصدی از کل داراییهای مالی اسلامی نسبت به سایر بخشهای مالی در رتبه نخست قرار گرفته است.
یکی از نمایندگان گنگره در «میندانائو» فیلیپین از شکلگیری بانکداری اسلامی در این منطقه و ارائه خدمات مالی به مسلمانان در سال جاری میلادی خبر داد.
کشورهای اسلامی میتوانند مبادلات اقتصادی خود را با پول مشترک انجام دهند و این اقدام قدرت کشورهای اسلامی را افزایش میدهد و نقش آنها را در دنیا پررنگتر خواهد کرد.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی مالزی در نیمسال اول سال ۲۰۱۹ به ۱۹۰ میلیارد دلار رسیده که نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد ۱۰٫۶ درصدی را تجربه نموده است.
بانک اسلامی دبی طرح انتشار صکوک پنج ساله ۷۵۰ میلیون دلاری را با موفقیت به پایان رسانده و از این طریق، دومین حضور فعال خود در بازارهای بینالمللی سرمایه در سال ۲۰۱۹ را تثبیت کرده است.
پروژه idinar پروژهای بزرگ که به عنوان یک رمزارز با پشتوانه طلا چند سالی است در محافل تخصصی نامش به گوش میرسد.
این کمک هزینه این امکان را به IFSB میدهد تا از رشد و توسعه حوزه مالی اسلامی در کشورهای روسی زبان حمایت کند.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی اردن در پایان سه ماهه دوم سال ۲۰۱۹ به ۱۱٫۶ میلیارد دلار رسیده که نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد ۶ درصدی را تجربه نموده است.
به رغم چالشهایی که در حوزه قوانین وجود دارد اما بازار مالی اسلامی در آمریکا نفوذ خوبی به خصوص در بین مسلمانان این کشور داشته است.
بر اساس آخرین رتبهبندی نهادهای مالی اسلامی سال ۲۰۱۹ که توسط مجله بنکر منتشرشده است، نقش بانکها و موسسات مالی ایرانی بسیار چشمگیر و از نظر رشد داراییها در بالاترین ردیفها قرار دارند.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی ترکیه در پایان سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ به ۴۱ میلیارد دلار رسیده که نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد ۳۷ درصدی را تجربه نموده است.
درحالی که اخیرا قوانینی برای بانکداری اسلامی در فیلیپن تصویب شده است، بانک مرکزی این کشور اعلام کرد که قصد دارد تا پایان سال جاری این قوانین را اجرایی کرده و بانکداری اسلامی را امیدوارکننده توصیف کرد.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی امارات متحده عربی در پایان سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ به ۱۵۸ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۴ درصدی را تجربه نموده است.
بانک اطلاعاتی هیئت خدمات مالی اسلامی اقدام به انتشار دادههای آماری نظام بانکداری اسلامی برای کشورهای عضو تا پایان سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ نموده است.
سهم بازار داراییهای بانکداری اسلامی در کل صنعت بانکداری در این کشور تا پایان سال مالی گذشته به ۱۴.۴ درصد در مقایسه با ۱۲.۹ درصد در ژوئن سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است.
نرمافزار بانکداری اسلامی مطابق با ضوابط شرعی برای مدیریت و نظارت بر عملیات بانکی کار میکند. در این گزارش با فرصتهای پیشرفت و امکانسنجی سرمایهگذاری در این نرمافزار تا سال ۲۰۲۴ آشنا میشوید.
ایران با وجود اشتراکات فرهنگی و زبانی و تجربه بیش از ۳۵ سال اجرای قانون عملیات بانکی بدون ربا میتواند نقش فعالی در آسیای مرکزی داشته باشد که تا به امروز به منصه ظهور نرسیده است.
با رشد ۱۷ درصدی در داراییها، سهم صنعت بانکداری اسلامی نسبت به کل نظام بانکی پاکستان در پایان سال ۲۰۱۸ به ۱۳٫۵ درصد افزایش یافته است.
این قانون مربوط به مقرراتگذاری و سازماندهی بانکهای اسلامی در فیلپین است و از هفدهم آگوست ۲۰۱۹ در این کشور به اجرا در آمده است.
رئیسجمهور فیلیپین لایحه مقررات تاسیس و فعالیت بانکهای اسلامی در این کشور را امضا کرد.
فعالیت بانکداری اسلامی در مصر به ۱۹ میلیارد دلار در ۳۰ ژوئن ۲۰۱۹ میلادی رسید که ۵.۵ درصد از حجم بازار این کشور به شمار میآید.
یک مرکز تحلیلی بینالمللی، توسعه و رشد سریع بانکداری اسلامی در فضای پساشوروی از جمله در کشورهای آسیای مرکزی را پیشبینی کرد.
پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی گزارش نشریه بینالمللی بنکر درباره رتبهبندی برترین موسسات مالی اسلامی جهان در سال ۲۰۱۸ را ترجمه و در اختیار علاقهمندان قرار داده است.
بنا بر اظهارات موسسه رتبهبندی فیچ، بانکهای اسلامی ملزم هستند که عملیات خود را براساس استانداردهای شرعی منتشر شده توسط سازمان حسابداری و حسابرسی مؤسسات مالی اسلامی انجام دهند.
کشور اندونزی با همت بانک توسعه اسلامی اقدام به برگزاری همایش سالانه تامین مالی اسلامی در ۳۱ جولای سال ۲۰۱۹ میلادی کرد.
با ادغام بانکهای اسلامی در کشور امارات، کارایی نظام بانکی افزایش خواهد یافت و امکان توسعه فعالیتهای مالی در خارج از کشور فراهم میگردد.
مجوز «توحید بانک» به عنوان اولین بانک تماماً اسلامی تاجیکستان در بانک مرکزی این کشور در دست بررسی است و قرار است ظرف مدت ۳ ماه انطباق آن با قانون بانکداری اسلامی تاجیکستان بررسی شود.
مرکز اقتصاد اسلامی برای تسهیل احیای اقتصاد اسلامی و امور مالی و بانکداری اسلامی در استرالیا تاسیس شد.
دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمین پیشنهاد تاسیس بانک الکترونیکی دیجیتال اسلامی را ارایه کرد.
دبیر کل دفتر خدمات مالی اسلامی قزاقستان میگوید که این کشور به عنوان سومین اقتصاد بزرگ منطقه کاسپین میتواند مرکز قدرتمند بانکداری اسلامی در آسیای مرکزی و اطراف آن باشد.
بانک اسلامی قطر (QIB) جایزه بهترین بانک اسلامی قطر در اتحادیه بانکداران عرب (WUAB) در سال ۲۰۱۹ را از آن خود کرد.
این بانک بهواسطهی تمرکز بر بهبود زندگی مشتریان خود و ارائهی خدمات مالی با استاندارد بالا و نوآورانه، اثبات کرد که موفقیت تجاری را میتوان با اصول شریعت مرتبط دانست.
قطر برنامه راهاندازی سه مرکز مالی جهانی را با مشارکت ترکیه و مالزی به منظور تسخیر بازارهای مالی اسلامی در دستور کار خود قرار داده است.
مای بانک برهاد مالزی در حوزه بانکداری اسلامی اقدام به ایجاد ارتباط میان منطقه آ.سه.آن و شورای همکاری خلیج فارس نموده است.
در امارات متحده عربی، تقاضا برای استفاده از محصولات و خدمات بانکداری اسلامی افزایش یافته است و مصرفکنندگان مسلمان و غیر مسلمان مجذوب بانکداری اسلامی شدهاند.
کنگره فیلیپین لایحهای را به منظور تنظیم و ساماندهی بانکهای اسلامی تصویب کرد. این لایحه انجام مبادلات بانکی را با اهداف و شیوههایی مجاز میداند که فاقد هرگونه ربا بوده و منطبق با اصول شریعت باشد.
نشست «اقتصاد اسلامی و توسعه» با هدف ارتقای سطح آگاهی مردم و شرکت ها نسبت به مفهوم بانکداری اسلامی در عمان برگزار شد.
بانک اسلامی الیانس (AIS)، بازوی بانکداری اسلامی بانک الیانس برهاد مالزی، پلتفرم اجتماعی تأمین مالی جمعی با نام SocioBiz را راهاندازی نمود.
بانک خانه مالی کویت توانست جایزه برترین نهاد مالی اسلامی سال ۲۰۱۹ را از مجله جهانی مالی نیویورک دریافت نماید.
فعالان حوزه تأمین مالی و بانکداری اسلامی میتوانند با سرمایهگذاری در فینتکها به توسعه خدمات مالی اسلامی و ارائه محصولات به طور موثر و کارآمدتر اقدام نمایند.
در سه ماه نخست سال ۲۰۱۹ مجموعاً ۳۹.۵ میلیارد دلار صکوک در جهان منتشر شد که مالزی با ۱۳.۹ میلیارد دلار بیشترین سهم (۳۵.۱ درصد) را در این انتشارها داشت.
عربستان در سال ۲۰۱۶ شروع به انتشار اوراق در بازارهای بینالمللی کرده و از آن زمان تاکنون حدود ۶۰ میلیارد دلار در بازار اوراق قرضه بینالمللی منتشر نموده که ۱۱ میلیارد دلار آن از نوع صکوک بوده است.
موسسه اس اند پی گلوبال اعلام کرد که بانکهای اسلامی در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در سالهای اخیر شاهد کاهش رشد بودهاند.
مجمع بانکداری اسلامی و تامین اعتبار منطقه کشورهای مشترکالمنافع در تاشکند ازبکستان برگزار شد.
بانک فیصل پاکستان افتتاح ۲۰۰ شعبه جدید را به منظور ارائه خدمات مربوط به حسابهای سپردهگذاری منطبق بر شریعت طی دو سال آینده برنامهریزی کرده است.
گزارش مالی اسلامی در کشور جیبوتی، به پیشرفتهای برجسته صورت گرفته در این کشور و نقش آن در صنعت مالی اسلامی میپردازد و تحلیل کاملی در این رابطه ارائه میدهد.
متنوعسازی ابزارهای مالی و حرکت تدریجی از اوراق کوتاهمدت به سمت اوراق بلندمدت، ارکان اصلی راهبرد چهارساله طراحی شده برای کاهش سطح بدهی یکی از بدهکارترین کشورهای خاورمیانه است.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی یمن در پایان سال ۲۰۱۶ به ۴٫۵ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۱۸٫۲ درصدی را تجربه نموده است.
این مطالعه نشان میدهد که میتوان با استفاده از ظرفیتهای فقه امامیه، الگوی به کارگیری اوراق وکالت را توسعه بخشید و جهت تأمین مالی دولت ایران مورد بهرهبرداری قرار داد.
بر اساس گزارش مؤسسه رتبهبندی اعتباری فیچ، بانکهای اسلامی کویت ۳۸ درصد سهم بازار کل داراییهای نظام بانکی این کشور را در پایان نیمه اول سال ۲۰۱۸ به خود اختصاص دادهاند.
بانک مرکزی پاکستان امکان ارائه تسهیلات تأمین مالی مجدد و همچنین تسهیلات تأمین مالی بلندمدت در زمینه صادرات را به صنعت بانکداری اسلامی افزود.
بانک مرکزی اندونزی در حال بررسی استفاده از صکوک دولتی خارجی به عنوان داراییهای پایه در راستای اجرای سیاستهای پولی خود است.
مقامات پاکستان در تلاش هستند از طریق بانکهای اسلامی و انتشار صکوک مشکلات تامین مالی صنعت برق این کشور را برطرف سازند.
آمارهای منتشر شده در زمینه توسعه بانکداری و مالی اسلامی در این کشور، رشد بینظیر در سهم بازار بانکداری اسلامی و نرخ رشد سالانه آن را نشان می دهد.
این شورا، تصمیمات نظارتی بانک مرکزی کویت در بخش بانکداری اسلامی را به منظور انطباق با شریعت بررسی خواهد کرد.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی ترکیه در پایان سال ۲۰۱۶ به ۳۸ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۱٫۵ درصدی را تجربه نموده است.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی بحرین در پایان سال ۲۰۱۶ به ۵۵٫۶ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۲٫۲ درصدی را تجربه نموده است.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی سودان در پایان سال ۲۰۱۶ به ۱۱میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۶ درصدی را تجربه نموده است.
بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده توسط بانک مرکزی بنگلادش، سهم کل سرمایهگذاری بانکهای اسلامی از بین تمامی بانکها در سه ماههي پایانی سال جاری یعنی از جولای تا سپتامبر، ۲۴ درصد است.
تفاوت زبانی و تحریمهای اقتصادی به عنوان دو عامل اصلی ناتوانی کشورها در دسترسی به تجارب یکدیگر در زمینه بانکداری اسلامی زمینهساز ایجاد تفاوت در الگوهای بانکداری اسلامی شده است.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی انگلستان در پایان سال ۲۰۱۶ به ۷٫۵ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۱۳ درصدی را تجربه نموده است.
فیلیپین یک گام به گشودن درهای این کشور به روی طیف وسیعی از خدمات بانکداری و مالی اسلامی نزدیکتر شده است.
به نظر میرسد در پی مذاکرات صورت گرفته با بانک توسعه اسلامی، در اوایل سال ۲۰۱۹ شاهد افتتاح نخستین بانک اسلامی در تاجیکستان خواهیم بود.
پنجره بانکداری اسلامی بانک FNB موفق به دریافت دو جایزه معتبر در چهارمین دوره جوایز جهانی بانکداری خرد اسلامی (IRBA) در سال 2018 شد.
مؤسسه اسلامی ICD عربستان سعودی و شرکت فین تک تونس (IFTS) توافقنامهای با هدف توسعهی راهکارهای بلاکچین برای بانکهای اسلامی منعقد نمودند.
یک شرکت فعال در زمینه فناوریهای مالی توانسته برای رمزارز خود از مراجع فقهی مجوز انطباق با شریعت دریافت کند.
وزیر امور مذهبی پاکستان با اعلام اینکه اخذ ربا در سیستم بانکداری اسلامی جایی ندارد گفت: ربا را در کشور ریشه کن خواهیم کرد.
کارگاه تخصصی دو روزه بازار سرمایه اسلامی توسط موسسه تحقیقات و آموزش اسلامی (IRTI) در برونئی برگزار میشود.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی بنگلادش در پایان سال ۲۰۱۶ به ۲۷ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال ۲۰۱۲ رشد ۱۵ درصدی را تجربه نموده است.
مصر قصد دارد تا سال ۲۰۲۲، حدود ۲۰ میلیارد دلار اوراق ارزی منتشر کند. انتشار اوراق بهادار اسلامی به مصر اجازه میدهد طبقه جدیدی از سرمایهگذاری را در راستای اجرای برنامه اصلاح اقتصادی سه ساله با حمایت صندوق بینالمللی پول که در سال ۲۰۱۶ تصویب شد، جذب نماید.
این مرکز توسط خلیج فینتک بحرین در راستای گسترش کاربرد فینتک به منظور تقویت موج جدید رشد در مالی اسلامی راهاندازی شده است.
بیستویکمین کنفرانس بینالمللی حسابداری و مالی اسلامی با هدف شناسایی چالشهای موجود و ارائه راهکارهای علمی در راستای توسعه روابط بینالملل در روزهای ۲۵ و ۲۶ آوریل سال ۲۰۱۹ در استانبول ترکیه برگزار میشود.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی عربستان در پایان سال ۲۰۱۶ به ۱۵۴ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۹٫۳ درصدی را تجربه نموده است.
بانک KFH کویت در زمینه ارائه خدمات بانکداری اسلامی در سطح جهانی پیشگام است و مجموعهی گستردهای از محصولات و خدمات اسلامی از جمله صکوک و اجاره ارائه میدهد.
بانکها و پنجرههای بانکداری اسلامی در کشور عمان رشد قابل ملاحظهای داشته به طوریکه در پایان مارس ۲۰۱۸ مجموع ۱۲.۴ درصد از کل داراییهای شبکه بانکی را به خود اختصاص داده است.
بانک بحرینی البرکه به تازگی خدمات بانکداری دیجیتال خود را در آلمان با هدف ارائه خدمات بدون ربا در کل اروپا ارائه نموده است.
بانک نگارا مالزی (BNM) سند سیاستی رهن را با هدف تقویت و توسعهی کاربرد آن در موسسات مالی اسلامی برای ارائه خدمات منطبق بر شریعت صادر کرده است.
بانک مرکزی مالزی با چشماندازی خوشبینانه در نظر دارد که انجمن بانکداری اسلامی و موسسات مالی مالزی (AIBIM) تا سال ۲۰۲۰، ۴۰٪ از سهم بازار از کل داراییهای بانکی را به دست آورد.
در حال حاضر حدود ۱۰ بانک تجاری در اتیوپی نسبت به ارائه خدمات بانکداری و مالی اسلامی اقدام میکنند و این روند در حال گسترش است.
بیستویکمین همایش بینالمللی بانکداری، مالی و سرمایهگذاری اسلامی به منظور ارائه راهکارهای علمی و گسترش روابط بینالملل در روزهای ۱۱ و ۱۲ فوریه سال ۲۰۱۹ در کوالالامپور مالزی برگزار میشود.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی اندونزی در پایان سال ۲۰۱۶ به ۱۶ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۱۳درصدی را تجربه نموده است.
شواهد حاکی از آن است که محصولات بانکی منطبق با اصول شریعت در امارات متحده عربی طی چند سال گذشته از رشد قابل ملاحظهای در منطقه برخوردار بودهاست
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی قطر در پایان سال ۲۰۱۶ به ۹۰ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۸ درصدی را تجربه نموده است.
فقدان قوانین خاص حوزه تامین مالی اسلامی در کشور کنیا، مانعی در راستای تحقق مزایای بالقوه این حوزه خاص و منحصر به فرد تامین مالی است.
با توجه به اینکه منطقه آسیا دارای بیش از ۶۰ درصد جمعیت مسلمان جهان است و از قدرت اقتصادی و مالی نیز برخوردار است، چشمانداز بانکداری و مالی اسلامی در آن بسیار روشن است.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی اردن در پایان سال ۲۰۱۶ به ۱۰ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۹٫۳ درصدی را تجربه نموده است.
طبق پیشبینی موسسه رتبهبندی اساندپی، حجم انتشار صکوک شرکتی و زیرساختی در این منطقه کمتر از میزان منتشر شده در سال گذشته خواهد بود.
هرچند برخی مقرراتگذاران در کشورهای حوزه خلیج فارس تردیدهایی را ابراز کردهاند، ولی در این میان بحرین در پی استفاده از ارزهای دیجیتال برای تقویت نقش خود به عنوان مرجعیت مالی در منطقه است.
موسسه تحقیقات و آموزش اسلامی (IRTI) و مؤسسه بانکداری و مالی بحرین (BIBF) یادداشت تفاهمی را به منظور بررسی زمینههای همکاری با هدف توسعه منابع انسانی برای بانکداری و مالی اسلامی امضا کردند.
اولین کنفرانس جهانی اقتصاد و تأمین مالی اسلامی با موضوع «اهداف توسعه پایدار از دیدگاه مالی اسلامی»، اکتبر سال جاری در کوالالامپور مالزی برگزار میشود.
با حمایت بانک توسعه اسلامی، نخستین مسابقه تقدیر از ایدههای برتر در زمینه توسعه اقتصادی کشورهای اسلامی برگزار شد.
بیستمین کنفرانس بینالمللی بانکداری، مالی و سرمایهگذاری اسلامی در روزهای۲۰ و ۲۱ سپتامبر سال ۲۰۱۸ میلادی مصادف با روزهای ۲۹ و ۳۰ شهریور ماه سال جاری در شهر پاریس کشور فرانسه برگزار میشود.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی لبنان در پایان سال ۲۰۱۶ به ۲۷۵ میلیون دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۲٫۲ درصدی را تجربه نموده است.
دوازدهمین کنفرانس بینالمللی اقتصاد و مالی اسلامی در سال ۲۰۱۹ با موضوع «حرکت به سمت اقتصاد واقعی: چالشها و چشماندازها» در شهر مکه برگزار خواهد شد.
بنا بر اعلام موسسه رتبهبندی فیچ، وضع قوانین و مقررات مناسب یکی از راهکارهای موجود برای حمایت و پشتیانی از بازار صکوک در کشور امارات متحده عربی است.
در چهارمین همایش سرمایهگذاری ملی و نقش آن در توسعه اقتصادی، بر اهمیت استفاده از ظرفیت عقود مشارکتی در تقویت سرمایهگذاریها تاکید شد.
بانکداری اسلامی صنعتی است که پتانسیل رشد و زمینههای توسعهی اقتصادی را برای کشور غنا فراهم میکند.
هفتمین کنفرانس بینالمللی مطالعات اسلامی به منظور گسترش روابط بینالملل در جولای ۲۰۱۸ در کوالالامپور مالزی برگزار میشود.
بانکداری اسلامی به رغم چالشهای اقتصاد جهانی در طی سالهای اخیر به رشد خود ادامه داده است. این رشد شامل افزایش تعداد مشتریان و منابع بانکهای اسلامی می شود.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی مصر در پایان سال ۲۰۱۶ به ۱۵ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۷ درصدی را تجربه نموده است.
بانک مرکزی امارات، به تازگی گزارشی منتشر کرده است که در آن به بررسی نقاط ضعف و قوت نظام مالی کشور امارات و شاخصهای مقرراتگذاری و سیاستی معرفی شده توسط این بانک پرداخته است.
در چند سال اخیر مدیران بانک میزان پاکستان برنامههایی را جهت توسعه دانش عموم مردم در حوزه بانکداری و مالی اسلامی آغاز کردهاند.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی امارات متحده عربی در پایان سال ۲۰۱۶ به ۱۳۷ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۹ درصدی را تجربه نموده است.
بانک VEB روسیه و بانک توسعه اسلامی یک صندوق سرمایهگذاری مشترک بر مبنای اصول مالی اسلامی تأسیس خواهند کرد.
ازبکستان در حال تدارک زیرساختهای حقوقی و قانونی برای ایجاد نظام بانکداری اسلامی و تاسیس بانک توسعه اسلامی به منظور تسهیل امور مالی مبتنی بر شریعت اسلامی و جذب سرمایهگذاران مسلمان میباشد.
اولین اجلاس بینالمللی با عنوان «وقف و بلاکچین» با موضوع اصلی «بهرهگیری از تکنولوژی بلاکچین در راستای توسعه جهانی وقف» توسط شرکت سنگاپوری فینترا در شهر دبی برگزار شد.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی کویت در پایان سال ۲۰۱۶ به ۹۲ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۴٫۵ درصدی را تجربه نموده است.
گردهمایی «انطباق با شریعت و قوانین مناسب در حوزه بانکداری اسلامی» با دعوت از متخصصان و فعالان حوزههای مرتبط و به میزبانی بانک اسلامی بحرین در ماه آوریل سال ۲۰۱۸ میلادی برگزار شد.
در فضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا برنامههای بلندمدتی بر اساس سیستم مالی اسلامی طراحی شده که کشورهای این اتحادیه در سیستم مذکور مزیتهای زیادی دارند.
بانک اسلامی افغانستان «ایبا»، نخستین بانک تماما اسلامی در این کشور می باشد که بر پایه قوانین و اصول شریعت اسلامی راه اندازی شده و هدف از ایجاد آن تشویق مردم مسلمان این کشور به شرکت در فعالیتهای بانکداری عنوان شده است.
همایش جهانی مجمع بانکها و نهادهای مالی اسلامی با هدف شناسایی ابعاد جدید صنعت خدمات مالی اسلامی؛ فرصتها و چالشها در ترکیه برگزار خواهد شد.
مقررات بانکداری اسلامی که توسط بانک مرکزی اوگاندا طراحی شده است، به زودی توسط وزارت برنامهریزی و توسعه اقتصادی تأیید شده و متعاقبا اعلام خواهد شد.
بانک مرکزی پاکستان (SBP) مجوز استفاده از تسهیلات تأمین مالی اسلامی بلندمدت (ILTFF) را بر مبنای عقد مضاربه صادر کرده است.
بر اساس ماهیت منحصر به فرد مؤسسات بانکداری اسلامی و ماهیت مشارکتی سپرده بانکی اسلامی، تصویب استاندارد IFSB در زمینه سرمایه، برای تبلیغ این بخش بسیار مفید خواهد بود.
پنجمین کنفرانس تأمین مالی اسلامی با ایجاد فرصتهای ویژه برای مردم کشورهای افریقایی و با هدف حرکت به سمت مسیری نوین در جهان برگزار خواهد شد.
آفریقا به طور ویژه یک بازار بزرگ برای بانکداری اسلامی محسوب میشود و اکثر کشورها مانند سنگال، اوگاندا، مراکش، کنیا، گامبیا و نیجریه قوانین بانکی را اصلاح کردهاند تا امکان ایجاد موسسات اسلامی برای آنها فراهم گردد.
شرکت سنگاپوری فین تک HelloGold که در مالزی فعالیت دارد برای عرضه ارزهای مجازی که دارای پشتوانه طلای فیزیکی هستند، مجوزی بر پایه احکام شریعت اسلام دریافت کرد.
بهرهگیری از مقررات خاص و مناسب و وضوح در قوانین میتواند پشتیابی برای آینده فینتکهای کوچک و متوسط باشد.
قوانین مرتبط با نظارت شرعی در مالزی تلاش کردهاند با در نظر گرفتن مجازاتهای شدید برای تخلفات، سطح مسئولیتپذیری و پاسخگویی اعضای شوراهای فقهی را افزایش دهند.
به منظور پاسخگویی به نیاز ایجاد و پیادهسازی بانکداری اسلامی در کشور بنگلادش، آکادمی آموزش و پژوهش بانک اسلامی (IBTRA) در سال ۱۹۸۴ و درست به فاصله یکسال از زمان تاسیس نخستین بانک اسلامی بنگلادش فعالیت خود را آغاز کرد.
نظام بانکداری اسلامی اندونزی بهصورت گسترده در تمامی بخشهای اقتصادی از قرارداد مضاربه استفاده میکند که به اعتقاد مشهور فقیهان امامیه و برخی از عالمان اهل سنت، این امر محل اشکال است.
بانکداری اسلامی در پاکستان طی ۵ سال اخیر نرخ رشد متوسط ۲۰ درصدی را تجربه نموده است و سهم آن از کل نظام بانکی با افزایش قابل توجهی روبرو بوده است.
بانک توسعه اسلامی (IDB) و گروه همکاری کشورهای عربی متعهد به حمایت از طرح توسعه اجتماعی و اقتصادی جمهوری نیجر با مبلغی بالغ بر ۱.۵ میلیارد دلار شدند.
مقامات قانونی پاکستان در سال ۲۰۰۱ رسماً از نظام بانکداری اسلامی سراسری بهسمت نظام بانکداری اسلامی دوگانه تغییر مسیر دهند. بنابراین، از همان سال اجازه فعالیت بانکهای اسلامی و غیراسلامی در کنار هم صادر شد.
ارزش کل داراییهای بانکداری اسلامی مالزی در پایان سال ۲۰۱۶ به ۱۶۵ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل رشد ۱۶ درصدی را تجربه نموده است.
بر اساس شاخص بانکداری اسلامی در سال 2017، استقبال از محصولات و خدمات بانکداری اسلامی در کشور امارت متحده عربی از افزایش 7 درصدی برخوردار بوده است.
اوراق اجاره بانک مرکزی یا دولت و اوراق سرمایهگذاری دولتی، دو مورد از مهمترین ابزارهای اسلامی سیاستگذاری پولی در سودان محسوب میشوند.
بورس نزدک دوبی و بورس اوراق بهادار نایروبی اقدام به امضای موافقتنامه همکاری به منظور تسهیل در فرآیند ایجاد بخش صکوک در کشور کنیا کردند.
امارات متحده عربی، بحرین و مالزی برای پنجمین سال متوالی بعنوان پیشگامان صنعت مالی اسلامی معرفی شدند.
قانون جدید بانکداری اسلامی بحرین، حاکمیت شرکتی و انطباق با استانداردهای بازل ۳ را ترویج خواهد داد.
در طول هشت سال گذشته پیشرفت چشمگیری در زمینه ایجاد و توسعه بانکداری اسلامی در کشور روسیه به وجود آمده است به طوری که امروزه مؤسسات مالی اسلامی در این زمینه به طور جدی فعالیت میکنند.
بانکهای اسلامی عمان با ایجاد فضای رقابتی و افزایش کارایی و نوآوری، برای مشتریان خود فرصت انتخاب بین محصولات متعارف و بانکداری اسلامی را فراهم میآورند.
این کنفرانس در روزهای ۱ و ۲ فوریه سال ۲۰۱۸ مصادف با روزهای ۱۲ و ۱۳ بهمن ماه سال جاری در شهر ملبورن کشور استرالیا برگزار میشود.
نشریه بنکر در تازه ترین گزارش خود، ۱۰ بانک برتر اسلامی در جهان را با تأکید بر نوآوری در تولیدات و رشد در بازار مالی معرفی کرد.
پیشنویس جامع قوانین و مقررات بخش مالی بدون بهره با در نظرگرفتن کلیه مسائل مربوط به محصولات مالی اسلامی برای هدایت این بازار آماده شده است.
بانکداران و تحلیلگران معتقدند زمان ادغام تعداد بیشتری از بانکها در منطقه فرا رسیده است و انتظار میرود که اقدامات بیشتری در زمینه ادغام صنعت بانکداری و تکافل اسلامی رخ دهد.
دوازدهمین 'اجلاس بین المللی فقهی بانکها و بورسهای اسلامی' توسط آکادمی بین الملی تحقیقات فقه در بخش امور اسلامی (ISRA) با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف از جمله ایران در مالزی برگزار شد.
جای تردید نیست که بریتانیا سردمدار کشورهای غیراسلامی در استفاده از ابزارهای مالی اسلامی همچون صکوک است.
در نیمه اول سال ۲۰۱۷ تعداد متقاضیان کارت اعتباری اسلامی در مقایسه با نیمه اول سال ۲۰۱۶، ۴۶٫۷ درصد افزایش داشته است.
در دیداری در دفتر انجمن بانکهای بنگلادش در داکا، کارشناسان بانکداری اسلامی از مقامات دولتی خواستند قوانین جداگانهای برای بانکداری اسلامی به تصویب برسانند.
اکنون در اروپا صدها مرکز علمی ــ تحقیقاتی در حوزه مالی ــ اسلامی در حال فعالیت هستند. به ویژه انگلیس در مباحث آموزشی و تحقیقاتی بانکداری اسلامی گوی سبقت را از همه ربوده است.
شرکت انرژی تادو اولین صکوک سبز به ارزش ۲۵۰ میلیون رینگیت را در مالزی منتشر کرد.
اولین کنفرانس جهانی اقتصاد و تأمین مالی اسلامی با همکاری بانک توسعه اسلامی در ژانویه ۲۰۱۸ در لاهور پاکستان برگزار میشود.
بیست و چهارمین کنفرانس جهانی بانکداری اسلامی با مشارکت بانک مرکزی بحرین و به میزبانی این کشور در روزهای ۴، ۵ و ۶ دسامبر سال ۲۰۱۷ برگزار خواهد شد.
الجزایر انتشار اولین صکوک خود در سال ۲۰۱۸ را با هدف تأمین منابع مالی جدید و عدم وابستگی به درآمدهای نفتی برنامهریزی کرده است.
سهم سیلک بانک از بانکداری اسلامی کشور پاکستان، از ۶ درصد در سال ۲۰۱۳ به ۱۷ درصد در نیمه اول سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است.
بانک مرکزی بحرین اقدام به انتشار قوانین جدید شریعت برای بانکهای سرمایهگذاری و تجاری اسلامی در این کشور کردهاست.
بانک مرکزی کشور بحرین تلاشهای زیادی در زمینه طراحی ابزارهای اسلامی جهت سیاستگذاری پولی کرده است.
بنگلادش دارای هشت بانک کامل اسلامی است؛ تعدادی از بانکهای متعارف مانند AB نیز خدمات بانکداری اسلامی را در کنار دیگر بانکها ارائه میدهند.
بانک نور دبی توانست جایزه نوآوری در تأمین مالی اسلامی سال ۲۰۱۷ را از مجله جهانی مالی نیویورک دریافت نماید.
سومین همایش تأمین مالی اسلامی با موضوع تأمین مالی اسلامی کارآفرینی در ۲۲ نوامبر ۲۰۱۷ در عربستان سعودی برگزار میشود.
تامین مالی اسلامی میتواند نقش مهمی را در راستای متنوع کردن منابع تامین مالی در کشورهای آفریقایی ایفا کند.
شرکت امارات موتور با همکاری بانک اسلامی ابوظبی، از طریق تسهیلات مبتنی بر عقود اسلامی خودروهای مرسدس-بنز را عرضه میکند.
انتشار صکوک موجب افزایش سودآوری بانکهای اسلامی و کمک به آنها در جهت مدیریت نقدینگی میشود.
این استاندارد برای سنجش و مدیریت ریسکهای اعتباری، عملیاتی و بازار در بانکهای اسلامی تنظیم شده است.
بانک اسلامی FNB توسط کمیته داوری هفتمین دوره جایزه جهانی مالی اسلامی (GIFA) جهت دریافت عنوان بهترین گیشه بانکداری اسلامی در سال ۲۰۱۷ نامزد شده است.
بانکهای اسلامی تمایل دارند سطوح بالاتری از سپردههای سرمایهگذاری را نسبت به بانکهای متعارف داشته باشند.
ایتالیا با ابراز تمایل به یادگیری روشهای تامین مالی اسلامی بنگاههای کوچک و متوسط، خواستار بهرهگیری از تجارب بانک توسعه اسلامی در این زمینه شد.
در حال حاضر بسیاری از ساکنان اندونزی به ویژه کسانی که در بخشهای شرقی این کشور زندگی میکنند اطلاعات بسیار ناچیزی راجع به بانکداری اسلامی دارند.
بانک اسلامی قطر به دنبال تجربه موفق پیشین خود در انتشار گواهی سپرده، اقدام به راهاندازی دومین سری گواهی سپرده به واحد ریال قطر و دلار آمریکا برای دوره زمانی یک و دو ساله نموده است.
بانکهای اسلامی در امارات جایگاه غالبی ندارند و فقط ۱۹ درصد تسهیلات و ۲۰.۵ درصد سپردههای نظام بانکی این کشور را به خود اختصاص دادهاند.
یکی از ارکان ضروری برای اطمینان از انطباق با شریعت فعالیتهای مالی، بانکی و بیمهای در کشورهای مختلف، شورای نظارت فقهی است که به مدلهای متفاوتی تشکیل میشود
بانک نیزوا در عمان برنامه پسانداز جدیدی را بر مبنای عقد اسلامی مضاربه و با هدف هدایت مشتریان خود به سوی اهداف بلندمدت و کوتاهمدت مالی راهاندازی کرده است.
کمیته شریعت دولت مراکش فعالیت بانکهای اسلامی در این کشور را تأیید کرد.
در سه ماهه اول سال جاری، مجموع داراییهای UOB از بالاترین میزان در بین بانکهای داخلی مالزی که شامل ۱۶ بانک اسلامی و پنج گیشه بانکداری اسلامی میشود، برخوردار بوده است.
شواهد نشان میدهد برخی مسلمانان افریقایی تمایلی برای استفاده از محصولات مالی متعارف به دلایل مذهبی ندارند.
در جریان این ملاقات نتایج فعالیت مشترک هماهنگ سازی پیش نویس قوانین نظارت بر موسسات اعتباری اسلامی در تاجیکستان مورد بررسی قرار گرفت.
در دیدار رئیس بانک توسعه اسلامی با مدیران بانک اسلامی واکیف ترکیه، ضرورت توسعه فعالیتهای خیرانه در کشورهای اسلامی و هدایت آنها به سمت اهداف توسعه اقتصادی مورد تاکید قرار گرفت.
در نیمه اول سال ۲۰۱۷ سود خالص بانک اسلامی شارجه (SIB) در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته با افزایش ۶.۲ درصدی همراه بوده است.
بانک توسعه اسلامی به عنوان یک نهاد فراملی از میزان سرمایه و نقدینگی بالا، اهرم پایین و بالاترین نسبت کفایت سرمایه در بین بانکهای توسعهای چند ملیتی برخوردار است.
طبق آخرین گزارش سه ماهه بانک مرکزی امارات متحده عربی، رشد داراییهای بانکهای اسلامی در سه ماهه اول سال ۲۰۱۷ نسبت به بانکهای متعارف بیش از سه برابر بوده است.
لایحه کاربرد شیوه های بانکداری اسلامی در روسیه با اهداف مختلف از جمله مقابله با تحریم های مالی ضدروسی سه ساله آمریکا و اتحادیه اروپا در قالب یک لایحه به مجلس دوما ارائه شد.
بر اساس آمار منتشر شده در مرکز مالی قطر (QFC)، این کشور به عنوان فعال ترین ناشر اوراق صکوک معرفی شد که توانسته است سرمایه گذاران مختلفی را از جهان به خود جذب کند.
شرکت وقف النور مسئولیت عرضه ۸۵۰ میلیون سهام به ارزش ۸۵ میلیون رینگیت (معادل ۱۹.۸۶ میلیون دلار) را برعهد دارد.
بانک اسلامی امارات استفاده از تکنولوژی بلاکچین در چک را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه از تقلب در دستور کار خود قرار داد.
بانکهایی که مطابق ضوابط شرعی فعالیت میکنند در کشورهای غربی نیز از اهمیت ویژهای برخوردارند.
بانکداری اسلامی در عمان با سرعت بیشتری نسبت به بانکداری متعارف در حال رشد بوده و نسبت مطالبات غیرجاری آنها بسیار پایینتر از کل بخش بانکی است.
جمهوری چچن با کمک بحرین نخستین قطب توسعه بانکداری اسلامی در روسیه میشود.
در اکثر بانکهای کشورهای اسلامی، هیئتهای شرعی با عناوین مختلف تشکیل شدهاند که وظیفه آنها نظارت شرعی بر بانکهای اسلامی است.
این کنفرانس در دسامبر ۲۰۱۷ توسط دانشگاه جهانی علوم، مهندسی و فنآوری (WASET)، در امارات متحده عربی برگزار خواهد شد.
یک روز پس از بازگشایی، شعبه مرکزی این بانک اسلامی توانست مقدار قابل توجهی از مشتریان علاقمند به مباحث و مسائل مالی اسلامی را جذب نماید.
یکی از اهداف کلیدی شکلگیری نهاد ناظر خدمات مالی دبی، ایجاد یک بازار مالی اسلامی بوده است.
یکی از اشکالات محوری که زمینهساز اشکالات نظری و اجرایی فراوانی در عرصهی بانکداری شده، تفکر جایگزینی یک به یک بانکداری بدون ربا با بانکداری متعارف ربوی است.
پنجمین جلسه هیئت حسابداری سازمان حسابداری و حسابرسی نهادهای مالی اسلامی در مارس سال جاری در مانامای بحرین با تصویب پیشنویس استاندارد جدید برگزار شد.
این رشد در نتیجه اقدامات فعالانه بانک مرکزی و شبکه بانکی در مالزی از جولای سال ۲۰۱۵ آغاز شده است.
کنفرانس موضوعات کلیدی مدیریت دارایی و بدهی (ALM) در بانکها و نهادهای مالی اسلامی در روز ۹ می ۲۰۱۷ در کوالالامپور مالزی برگزار خواهد شد.
کنفرانس مطالعات مالی و بانکداری اسلامی در روزهای ۱۹ و ۲۰ نوامبر ۲۰۱۷ (۲۸ و ۲۹ آبان ۱۳۹۶) در کشور عربستان سعودی برگزار خواهد شد.
سرمایهگذاری در زمینه زیرساختهای فناوری اطلاعات و ایجاد پورتفوی خدمات دیجیتال منطبق بر شریعت، به عملکرد قوی KIB در سال ۲۰۱۶ انجامیده است.
در صورتیکه فرآیند ادغام برخی از بانکهای قطر با موفقیت طی شود، شاهد شکلگیری بزرگترین بانک اسلامی و بهبود توازن در بانکداری قطر خواهیم بود.
مسئولان اقتصادی تاجیکستان تصمیم گرفتهاند برای خروج از بحران بانکی که اخیرا دامنگیر این کشور شده است، نظام بانکداری اسلامی را برقرار کنند.
انتشار قوانین نظارتی جدید بانک مرکزی کویت در حوزه الزامات حسابرسی شرعی، شفافیت بیشتر و حسابرسی بهتر را ایجاد خواهد کرد.
گزارش پنجم ژانویه ۲۰۱۷ صندوق بینالمللی پول، به بررسی ثبات مالی در کشورهای عرضه کننده محصولات و خدمات بانکداری اسلامی پرداخته است.
بر اساس پیشبینی موسسه رتبهبندی فیچ، انتظار میرود سودآوری بانکهای اسلامی اندونزی پایین باقی بماند.
شیخ محمد الجرّاح الصباح؛ رئیس بانک بین المللی کویت (KIB) از الزامات پیشرفت در بازار رقابتی مالی اسلامی می گوید.
تاتارستان در آینده نزدیک، از تجربه IDB جهت تربیت نیروی انسانی متخصص و فراهم نمودن زمینههای راهاندازی صنعت بانکداری اسلامی در این کشور استفاده خواهد کرد.
صنعت بانکداری در الجزایر دادن وام مشارکتی با رعایت قوانین و احکام اسلامی را آغاز کرده است.
مدیر بخش نظارت و مجوزهای بانک ملی قرقیزستان اعلام کرد این کشور در حال تغییر قوانین برای اجرای بانکداری اسلامی است.
بانکهای مسقط و ظفار به سرعت در حال ایجاد و توسعه گیشههای اسلامی به منظور فروش محصولات مالی اسلامی خود در راستای کمک به مدیریت نفوذ تامین مالی اسلامی هستند.
دومین کنوانسیون سالانه بانکداری اسلامی کشورهای جنوب صحرای آفریقا در 6 آوریل 2017 در اوگاندا برگزار میشود.
رئیس بانک مرکزی موریتانی از رشد قابل ملاحظه بانکداری اسلامی در این کشور طی سالهای اخیر خبر داد.
بانک توسعه اسلامی، در راستای اهداف اساسنامهای خود، از طرح استفاده از انرژی خورشیدی در کشور اردن به میزان ۵ میلیون دلار حمایت میکند.
یک بانک نروژی از ارائه وام بدون بهره به مسلمانان این کشور برای خرید مسکن خبر داد که به دلایل ممنوعیت اسلام نمیتوانند از وامهای با بهره این بانکها استفاده کنند.
در دو سال اخیر، کشورهای جنوب آفریقا توانستند اوراق بهادار اسلامی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار منتشر نمایند که به عنوان بزرگترین صکوک منتشرشده توسط این کشورها شناخته شده است.
مغرب در پاسخ به افزایش تقاضا برای بانکداری اسلامی و نیز تحقق وعده های حزب حاکم اسلامگرای این کشور، برای نخستین بار در تاریخ بانکداری خود مجوز تاسیس پنج بانک اسلامی را صادر کرد.
قیمتهای پایین نفتی، خسارات و عوارضی را در حوزههای رشد اقتصادی و بانکداری اسلامی به همراه داشته است.
هیئت خدمات مالی اسلامی با تمرکز بر ۱۷ کشور عضو این هیئت اقدام به انتشار دادههایی در حوزههای رشد و سلامت بانکداری اسلامی کرده است.
این گروه، گسترش فعالیت مالی اسلامی را با افزایش داراییهای خود به ارزش بیش از یک میلیارد دلار، برنامهریزی کرده است.
بانک مرکزی هند برای بهره مندی جمعیت ۱۸۰ میلیون نفری مسلمان این کشور از خدمات بانکی، به دنبال تاسیس شعب بانکداری اسلامی است.
براساس جدیدترین گزارش موسسه اعتبارسنجی فیچ به احتمال زیاد این روند رو به رشد با سرعتی پایینتر از قبل ادامه خواهد داشت.
این سمینار تخصصی در ۶ دسامبر ۲۰۱۶ (۱۶ آذر ۱۳۹۵) در کوالالامپور مالزی برگزار خواهد شد.
صندوق UBL اقدام به راهاندازی صندوق پسانداز اسلامی برای بهرهگیری از منابع مالی سرمایهگذارانی که به دنبال کسب درآمد حلال هستند، نموده است.
بیست و سومین همایش جهانی بانکداری اسلامی از ۵ تا ۷ دسامبر ۲۰۱۶ در کشور بحرین برگزار خواهد شد.
با برگزاری نشست «روز جهانی حلال»، صدمین سال به رسمیت شناخته شدن اسلام در کرواسی جشن گرفته میشود.
این موافقتنامه گامی در راستای هموارسازی شرایط برای ارائه خدمات بیمهای مناسب و منطبق با شریعت است.
مرکز بانکداری و تأمین مالی اسلامی دبی فهرست کارآمدترین بانک های اسلامی جهان را منتشر کرد.
این موفقیت با ایجاد نوآوری در تولیدات و خدمات و همچنین افزایش تعداد شعب بدست آمده است.
بازار بینالمللی مالی اسلامی (IIFM) و اتحادیه بینالمللی سوآپ و ابزارهای مشتقه (ISDA) این استاندارد را منتشر کرده است.
پیش از این ایران و مالزی همکاریهای مشترکی در نهادهای بانکداری اسلامی داشتهاند.
این مطالعه موفقیتهای قابل توجه پاکستان در توسعه صنعت تامین مالی اسلامی را تصدیق می کند.
ارزش داراییهای منطبق بر شریعت در جهان ۱۵۰۰ میلیارد دلار است که بانکهای کاملاً اسلامی مبلغ ۹۵۰ میلیارد دلار آن را در اختیار دارند.
نتیجهها نشان میدهد که این بانک در بخش تجهیز و تخصیص منابع مالی، جامعیت لازم را دارد.
این اولین انتشار صکوک پسانداز خرد است که بیش از یازده هزار نفر از ۳۲ استان اندونزی در آن سرمایهگذاری کردهاند.
بازار بورس آفریقا در حال راهاندازی شاخص سرمایه منطبق بر شریعت و شاخص صکوک با همکاری ICD و IDB است.
این امر به منظور حذف معیارهای مبتنی بر نرخ بهره برای بانکهای اسلامی پاکستان صورت گرفته است.
استفاده از استانداردهای بینالمللی نظارت شرعی در اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا از چه ضرورتی برخوردار است؟
عمده چالشهای بانکها و نهادهای مالی اسلامی برای بینالمللیشدن به چالشهای درون بانکی و چالشهای عمومی تقسیم میشود.
موسسات رتبهبندی به عنوان نهادهایی مستقل با ارزیابی، اعتبارسنجی و برآورد احتمال نکول ناشران به رتبهبندی صکوک میپردازند.
اولین موسسه مالی اسلامی روسیه، انتشار بیش از ۱۰۰۰ کارت بانکی اسلامی را برای مسلمانان در برنامه کاری خود قرار داده است.
در گزارش منتشره بر استفاده از صکوک تاکید شده و برخی نمونههای موفق در زمینه تامین مالی زیرساختها معرفی شده است.
این کنفرانس روزهای ۱۵، ۱۶ و ۱۷ آذر ماه به میزبانی بحرین برگزار خواهد شد.
این سازمان نقش مهمی در جهت یکپارچهسازی بازار مالی از طریق توسعه شیوهها و روشهای بهینه در سطح جهانی ایفا میکند.
در مالزی بیش از ۲۷ بانک اسلامی فعالیت میکنند. این در حالی است که پیش از سال ۲۰۰۰ تنها چهار بانک اسلامی در این کشور فعال بودند.
صندوق نقدینگی بحرین ابزاری برای توسعه بازارهای سرمایه اسلامی به حساب میآید.
این توافق در راستای ترویج برنامهها و طرحهای توسعه و رشد بخش مالی اسلامی در منطقه عرب است.
الجزایر در حال آمادهسازی برنامههای خود برای ارائه خدمات مالی اسلامی و توسعه تأمین مالی اسلامی در بخش بانکی میباشد.
مسأله اساسی میزان اعتماد مردم به بانک مرکزی افغانستان است که موفقیت و ناکامی این برنامه را مشخص میکند.
مرکز بینالمللی مالی اسلامی مالزی (MIFC) گزارش تحقیقاتی در ارتباط با توسعه سرمایه انسانی در تأمین مالی اسلامی منتشر نموده است.
کارت بانکهای اسلامی تمامی خدمات مربوط به سیستم پرداخت ویزا را بدون تعهد به بهره فراهم میکنند.
این سازمان در حال مذاکره با بانکهای بینالمللی با پنجرههای عملکرد اسلامی است تا چگونگی انجام معاملات با ممنوعیت پرداخت بهره در اسلام توسط آنان مورد بررسی قرار گیرد.
این سمینار به درخواست اتحادیه بانكداران ژاپن برگزار شد و مدیران ارشد بانكهای میتسوبیشی و میزوهو و اساتید دانشگاههای توكیو، كیو و میشیگان آمریكا حضور داشتند.
بیش از پنج و نیم میلیون مسلمان در آلمان هستند که گرایش آنان به بانکداری اسلامی و اوراق بهادار اسلامی به سرعت در حال افزایش است.
این کنفرانس دارای سه حوزه اصلی اقتصاد اسلامی، مالی اسلامی و مسائل سیاستی حوزههای اقتصاد، مالی، حسابداری، مدیریت و بازاریابی است.
با وضعیت فعلی و چشمانداز صنعت مالی اسلامی در کشورهای مختلف جهان بیشتر آشنا شوید.
انتشار صکوک در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال ۲۰۱۴ دچار افت گردیده که از نگاه کارشناسان عمدتا دو دلیل برای آن وجود دارد.
گردآورندگان این سند معتقدند که جمهوری تاتارستان مکانی ایدهآل برای ایجاد بانکداری اسلامی است.
دولت تغییرات خاصی برای بهینهسازی اصول مالی اسلامی انجام خواهد داد.
طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ اسلام سریعترین نرخ رشد را بین ادیان داشته است. با اینحال، محصولات مالی اندکی در کشور آمریکا در دسترس مسلمانان قرار دارد.
در این نوشتار به شرایط لازم برای انتشار صکوک منطبق با بال ۳ بر اساس استانداردهای هیئت خدمات مالی اسلامی اشاره میشود.
بانک مرکزی کویت بیستم آبان کنفرانسی بین المللی با عنوان بانکداری اسلامی را با حضور شخصیتهای مهم جهانی، برگزار میکند.
نظام بانکی دو تریلیون دلاری اسلامی با توجه به افت قیمت نفت و اصلاحات رگولاتوری تحت فشار قرار خواهد گرفت.
سازمان کنفرانس اسلامی کل داراییهای اسلامی در جهان را ۲ تریلیون دلار اعلام کرد و از ایران به عنوان بزرگترین دارنده داراییهای اسلامی در جهان خبر داد.
تا قبل از سال ۱۳۱۲ خورشیدی، هیچ بانکی در افغانستان وجود نداشت و تمام معاملات و تبادل ارز توسط صرافان خارجی که بیشتر آنان هندی بودند انجام میشد.
با حضور گسترده اساتید و دانشجویان دانشگاه احمد دحلان و پرفسور شافق مغنی قائم مقام سازمان محمدیه و غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی
مقامات چینی در حال بررسی صدور صکوک برای جمع آوری ۳۰ میلیارد یوان (۴.۷ میلیارد دلار) اعتبار جهت احداث یک خط آهن در استان شاندونگ هستند.
کاهش توجه سرمایه گذاران به بانکداری اسلامی در کشورهای سنگاپور و مالزی باعث توجه بیشتر کشورهای خاورمیانه به اندونزی شده است.
نخستین بانک اسلامی در کشور غنا تا پایان سال جاری میلادی افتتاح و راه اندازی می شود.
موسسه ارنست و یانگ نظرات مشتریان بانکهای اسلامی را در نظر گرفته که این نتایج حاکی از آنست که مشتریان رضایتی نسبی از بانکهای اسلامی دارند.
تقویت همکاری میان علمای اسلامی، بازیگران بازار و مؤسسسات علمی و بخش فناوری، نقش مهمی در توسعه مالی اسلامی ایفا میکند.
داراییهای مالی اسلامی با نرخ دو رقمی طی دهه گذشته رشد داشتهاند، به طوری که از حدود ۲۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۳ به حدود ۱۸۰۰ میلیارد دلار تا پایان سال ۲۰۱۳ رسیده است.
طبق یک نظرسنجی صورت گرفته از میان ۴.۵ میلیون مسلمان در آلمان؛ ۲۱ درصد آماده دریافت خدمات بانکداری اسلامی بدون بهره هستند.
اخیرا پارلمان قرقیزستان طرحی را تحت عنوان بانکداری براساس اصول اسلامی در دستور کار خود قرار داده است.
با توجه به تقاضای فزاینده بانکداری اسلامی توسط مسلمانان روسیه، سرمایهگذاران عرب تمایل زیادی به راهاندازی صندوقهای مالی اسلامی نشان دادهاند.
جمهوری آذربایجان با امضای توافقنامهای با بانک توسعه اسلامی، اقدامات لازم برای ایجاد بانکداری اسلامی در این کشور را تسریع میبخشد.
تلاش بانک جهانی برای تایید بانکداری اسلامی به عنوان جایگزینی برای عملیات بانکی در کشورهای مختلف، با مخالفت برخی از کشورها مواجه شده است.
برگزاری نخستین همایش بینالمللی «بانکداری و امور مالی اسلامی؛ بهرهوری و ثبات مالی»، در دانشگاه «أمالقری».
چند بانک قطری با امضای تفاهمنامهای قصد دارند از فرصت توسعه نظام مالی و بانکداری اسلامی در چین، بهرهبرداری کنند.
دولت آلمان برای رفاه حال مسلمانان در شهر مانهایم بانک اسلامی تأسیس کرده است.
در کشورهای مختلف پیگیری مطالبات معوق و الزام مشتریان به تأدیه بهموقع بدهیها بیشتر از طریق حاکم شرع و مقامات قضائی انجام میگیرد.
به جرات میتوان گفت تاثیرگذارترین بانك اسلامی جهان كه در سطح بینالمللی كاملاً شناخته شده، «بانك توسعه اسلامی» است.
مجلس دومای پارلمان روسیه قصد دارد از نظریه بانکداری اسلامی استفاده کند.
در دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد بیش از ۳۰ کتاب پربار در حیطه بانکداری اسلامی نوشته شده که این نشانگر جذابیت این قانون است.
کارشناسان انتظار دارند این همایش راه را برای ورود صنعت بانکداری و سرمایه اسلامی به اسپانیا و بهطور کلی کشورهای اسپانیولیزبان هموار کند.
این مستند که محصول جدید سفیرفیلم است، به دلایل رواج بانکداری اسلامی در کشورهای غربی می پردازد.
بسیاری از مسلمانان ساکن کانادا به دنبال بانکهایی هستند که مطابق با مقررات شریعت اسلامی فعالیت میکنند.
اگرچه مقر اصلی بانک توسعه اسلامی در عربستان است، ولی قوانین مالی این کشور ملاک فعالیت این بانک نیست.
مالی اسلامی چیست؟ و چرا علاقه کشورها و شرکتهای غیراسلامی را برانگیخته است؟
وزیر دارایی ترکیه: دولت آماده بررسی درخواستها برای ایجاد بانکهای اسلامی است.
این مسئله فرصت بسیار خوبی برای توسعه بازارهای پیشرو بانکداری اسلامی مهم نظیر ترکیه، اندونزی و برخی کشورهای منطقه خلیج فارس خواهد بود.
در کشور لوکزامبورگ بیش از ۴۰ درصد از دارندگان حسابها در بانکهای اسلامی را غیرمسلمانان تشکیل میدهند.
صندوق بین المللی پول، بانک جهانی و دیگر نهادهای مالی بینالمللی برآورد میکنند که داراییهای بانکهای اسلامی در 10 سال گذشته 10 برابر شده و از مرز 2000 میلیارد دلار گذشته است.
ارزش کل داراییهای منطبق بر شریعت در جهان معادل 1267 میلیارد دلار میباشد که بانکهای کاملاً اسلامی مبلغ 1019 میلیارد دلار آن را در اختیار خود دارند.
این اقدام با هدف تقویت جایگاه مالزی در بازار بانکداری و مالی اسلامی انجام میشود.
بانک مرکزی با هدف مطالعه تطبیقی اسناد و متون تخصصی و نظارتی سایر کشورها دستورالعمل کنترل داخلی بانک مرکزی پاکستان را منتشر کرد.
دولت دبی اوایل سال 2014 میلادی اعلام کرد قصد دارد ظرف مدت سه سال به پایتخت جهانی اقتصاد اسلامی تبدیل شود.
برترین بانک اسلامی سال 2014 در جهان، گروه مای بانک اسلامی شناخته شده است.
انجمن اروپایی اقتصاد، بانکداری و مالی اسلامی (EUIEBF) با همکاری موسسه پژوهش و آموزش اسلامی (IRTI) وابسته به بانک توسعه اسلامی (IDB)، سومین همایش مالی اسلامی را برگزار میکنند.
'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی بازار بانکداری اسلامی را یک هزار میلیارد و 200 میلیون دلار اعلام کرد که تا سال 2017 به دو هزار میلیارد و 600 میلیون دلار میرسد .
هیئت تأسیسی بانکداری ترکیه با راه اندازی پنجمین بانک اسلامی در این کشور موافقت کرد.
برخی از نمایندگان بخش خصوصی راه خروج از مشکلات پولی و بانکی برای صادرات را ایجاد بانک در مناطق آزاد بنابر قوانین بینالمللی دانستهاند!
این بانک در راستای افزایش اقبال کشورهای آفریقایی و اروپایی به سرمایهگذاری بر پایه شریعت اسلامی در این کشور آفریقایی که بیش از 69 درصد شهروند مسلمان دارد، راهاندازی میشود.
مالزی با شعار «مالزی؛ محل بازار جهانی مالی اسلامی» به دنبال ایجاد بستری برای جذب و هدایت بازار پول و سرمایه و بیمه اسلامی بینالمللی است.
پیشنهاد شده بود که بانکهای اسلامی را بانکهای ابراهیمی بنامند؛ چون هر سه دین توحیدی رباخواری را ممنوع دانستهاند!
موسسه مالی بین المللی تسهیل ایمن سازی (IFFIM) در نظر دارد تا مبلغ 500 میلیون دلار را بر پایه اوراق مبتنی بر شریعت ارائه کند.
برای رؤسای بانکهایی که نتوانند به موقع عدم انطباق رویههای بانکی با قوانین اسلامی را تشخیص دهند 20 میلیون رینگس و 7 سال حبس جریمه در نظر گرفته شده است!
بانک فیصل مصر از تکنولوژی برای دقت در معاملات و پرهیز از ریسک بانکداری اسلامی استفاده میکند.
در سالهای اخیر بیشتر بانکهای متعارف کویت تلاش نمودهاند تا از بانک مرکزی مجوز راهاندازی شعب بانکداری اسلامی را دریافت نمایند.
قاره افریقا به دلیل نیاز شدید به توسعه زیرساختها در آینده، بازار بسیار خوبی برای بازار صکوک است.
این اتحادیه از بانک مرکزی این کشور خواست برای تقویت بخش بانکی اقدامات لازم جهت ترویج صنعت مالی اسلامی را به کار گیرد.
در کشور پاکستان برای رشد بانکداری اسلامی سه استراتژی مهم در دستورکار قرار گرفته است.
دیوید کامرون: میخواهم لندن در کنار دبی و کوالالامپور بهعنوان یکی از پایتختهای امور مالی اسلامی در سراسر جهان شناخته شود.
قانون جدید این اجازه را به بانکها میدهد که خدمات مطابق با شریعت اسلامی ارائه دهند.
بانک مرکزی کشور موریس مجوز فعالیت "حبیب بانک" را برای ارائه خدمات بانکداری اسلامی در این کشور صادر کرد.
شش کشور توانسته اند میزان درآمد بانک های اسلامی خود در سال ۲۰۱۳ را برای اولین بار به بالای ۱۰ میلیارد دلار برسانند.
این مدل با هدف بهبود الگوی نظارت، ترجمه شده و در اختیار بانکهای دولتی و غیردولتی قرار گرفته است.
مروری بر مهمترین اخبار و اظهارنظرات کارشناسان در خصوص پیمانهای دوجانبه پولی.
لندن امیدوار است جایگاه خود را به عنوان قطب جهانی تامین مالی اسلامی محکم کند.
بازار بین بانکی در برخی کشورهای اسلامی بر اساس اصول شریعت و با الگوبرداری از بازارهای متعارف طراحی شده است.
بانک Banco do Brasil SA به عنوان بزرگترین بانک آمریکای لاتین از لحاظ دارایی، این صندوق را برای جذب سرمایه مسلمانان راهاندازی می کند.
محمد نعیم اسد
تاریخچه و روند توسعه یافتگی سیستم بانکداری اسلامی در مالزی
این گزارش با هدف فراگیری درسهایی برای ایران از بحران ارزی کره جنوبی منتشر شده است.
دولت انگلیس سال گذشته طرحهایی را برای تبدیل شدن به اولین کشور غربی منتشرکننده صکوک اعلام کرد.
این نشست سالیانه در 20 کشور جهان برگزار میشود و قرار است 20 خرداد، تهران برای نخستین بار میزبان این نشست باشد.
رشد دارایی های صنعت بانکداری اسلامی طی سالهای 2008 تا 2012 دوبرابر صنعت بانکداری متعارف جهان بوده است.
رسول خوانساری، لیلا محرابی، مهشید شاهچرا، اعظم احمدیان و هادی حیدری
از شورای وزیران و پارلمان افغانستان میخواهم تا هرچه زودتر قانون بانکداری اسلامی را به تصویب برسانند.
در سال 2012، ایران با 9/32 درصد بعد از عربستان و لیبی از بزرگترین سهامداران این بانک بوده است.
پارلمان لبنان در فوریه سال 2004، قانون بانکداری اسلامی را به تصویب رساند.
میزان سوددهی بانک اسلامی دبی طی سه ماهه نخست بیش از ۱۱۱ درصد افزایش یافت.
معاملات مالی اسلامی در سال ۲۰۱۳ به درخواست مسلمانان اتیوپی، وارد بازار بانکداری این کشور شده است.
اکنون تامین مالی اسلامی، بزرگترین بخش بازار اوراق قرضه است.
در این بخش با اطلاعات آماری بانکداری اسلامی در سه کشور جهان آشنا شوید.
این بانک در کشورهای مالزی، سنگاپور، اندونزی، لندن، بحرین، هنگکنگ و... به ارائه خدمات بانکداری اسلامی میپردازد.
طبق پیشبینیها در سال ٢٠١٤ تقاضای صکوک به میزان ٢٢٩ میلیارد دلار از عرضه آن پیشی خواهد گرفت.
صکوک چگونه میتواند به تامین مالی اپراتورهاي تلفن همراه کمک کند؟
رئیس بانک توسعه اسلامی: ما آمادگی کامل برای همکاری و انتقال تجارب به روسیه هستیم.
چارچوب حقوقی برمودا، تولید محصولات منطبق با شریعت همچون تکافل و صکوک را مجاز میداند.
آشنایی با یکی از پرسرعتترین بازارهای جهانی در یکی از بهترین دانشگاههای جهان فراهم میشود.
با موسسات و مراکز علمی بانکداری اسلامی در جهان بیشتر آشنا شویم.
دیوید کامرون قصد دارد یک شاخص اسلامی در بازار سهام لندن تاسیس نماید.
اردوغان: «من مخالف افزایش هستم.. اما البته قدرت دخالت در بانک مرکزی را ندارم.. آنها مسئول تبعات تصمیم خود هستند»
وقتی ابزارهای مالی اسلامی به کشور آفتاب تابان میرسد.
ابزارهای سیاست پولی كشورهاي اسلامی کدام است؟ آیا این کشورها از ابزارهای بانکداری متعارف استفاده می کنند؟
در زمینه حجم داراییهای منطبق با شریعت، بانک ملی ایران و در زمینه سریعترین رشد داراییها، بانک شهر به عنوان برترین موسسات مالی اسلامی جهان معرفی شدهاند.
این کارگاه با همکاری دانشگاه اسلامی بینالمللی اسلامآباد در اردیبهشت سال آتی برگزار میشود.
در حال حاضر، این سازمان دو گواهينامه «حسابداري رسمي حرفهای اسلامی (CIPA)» و «حسابرس و مشاور شرعی رسمی (CSAA)» به متقاضیان ارایه می دهد.
این گزارش به معرفی ساختار نظام بانکداری اسلامی، قوانین و اصول حسابداری، رشد و ترکیب داراییهای موسسات مالی اسلامی و... در کشور مالزی میپردازد.
به منظور آشنایی بیشتر علاقمندان با جزئیات عملکرد مالی بانکهای اسلامی، اطلاعات آماری بانکداری اسلامی در کشورهای مختلف جهان ارائه می شود.
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس قرار است یک "شاخص سهام اسلامی" در بورس لندن افتتاح کند. وی همچنین قرار است برنامه دولتش را برای انتشار اوراق بهادار اسلامی اعلام کند.
به منظور آشنایی بیشتر علاقمندان با جزئیات عملکرد مالی بانکهای اسلامی، اطلاعات آماری بانکداری اسلامی در کشورهای مختلف جهان ارائه می شود.
به منظور آشنایی بیشتر علاقمندان با جزئیات عملکرد مالی بانکهای اسلامی، اطلاعات آماری بانکداری اسلامی در کشورهای مختلف جهان ارائه می شود.
در این گزارش رشد و ترکیب داراییها، ساختارهاي تأمین مالی و عملکرد بانکهاي اسلامی کشورهاي منتخب منطقه منا از طریق محاسبه شاخصهاي مختلف مالی بررسی شده است.
این کنفرانس با شرکت اساتید برجسته بانکداری اسلامی در تاریخ 26 و 27 آگوست 2013 (4 و 5 شهریور 1392) توسط INCEIF و IFSB برگزار می گردد.
چشمانداز مرکز بینالمللی آموزش مالی اسلامی، دستیابی به مرجعیت دانش در زمینه مالی اسلامی است. رئیس بانک مرکزی مالزی، ریاست INCEIF را بر عهده دارد و شورای راهبری آن شامل نمایندگانی از صنعت مالی، مقرراتگذاران و نیز افراد خبره در سطح بینالمللی است.