فرصتهای اقتصادی پیش روی جهان اسلام

کد خبر: 171304 سه شنبه 6 آبان 1393 - 14:32
فرصتهای اقتصادی پیش روی جهان اسلام

پایگاه اینترنتی گلف نیوز در گزارشی به قلم جاناتان تیلور تحت عنوان «فرصت‌های اقتصادی پیش روی جهان اسلام» نوشت:

منطقه خاورمیانه در مسیر رشد و شکوفایی اقتصادی حرکت می‌کند و به عنوان کانون اصلی اقتصاد اسلامی مراکز مالی سنتی را به چالش کشیده است. دولت دبی اوایل سال 2014 میلادی اعلام کرد قصد دارد ظرف مدت سه سال به پایتخت جهانی اقتصاد اسلامی تبدیل شود.

بنا بر گزارشی که سال‌های 2013 و 2014 درباره بانکداری اسلامی در جهان منتشر شد شش کشور قطر، اندونزی، عربستان سعودی، مالزی، امارات عربی متحده و ترکیه که بازارهای آنها به سرعت در مسیر رشد و شکوفایی قرار دارد 78 درصد داراییهای نظام بانکداری اسلامی در جهان را به خود اختصاص می دهند.

اگرچه بیش از 300 بانک اسلامی در بیش از 50 کشور در سراسر جهان در حال فعالیت هستند ، خاورمیانه بزرگترین مرکز استقرار موسسات و نهادهای اراء دهنده وام بشمار می رود.

امارات عربی متحده و عربستان سعودی به سرعت در مسیر تبدیل شدن به قطب های اصلی ارائه خدمات مالی اسلامی حرکت می‌کنند. در حالی که بازارهای اسلامی سنتی همچون انگلیس، مالزی و اندونزی همچنان قدرت را در اختیار دارند پیش بینی می‌شود با آهنگ کنونی دارایی‌های بخش بانکداری اسلامی خاورمیانه و شمال آفریقا تا سال 2015 میلادی رشد 575 میلیارد دلاری داشته باشد.

علاوه بر این انتظار می‌رود دارایی‌های بانکداری اسلامی در قطر و امارات عربی متحده تا سال 2018 میلادی از 25 میلیارد دلار فراتر رود.

مطابق با ارزیابی‌ها، 40 تا 50 درصد سپرده‌های مسلمانان در هشت تا ده سال آینده روانه بانک‌های اسلامی خواهد شد. علاوه بر این مطابق با مجمع بین المللی اقتصاد اسلامی، دارایی‌های این بانک‌ها سالانه 15 درصد رو به افزایش است و بر ارزش وام های اسلامی سالانه 40 درصد افزوده می شود.

با توجه به افزایش درخواست ها ، پیش بینی می شود تعداد بانک های ارائه دهنده خدمات اسلامی در جهان افزایش یابد. احتمال می‌رود درآمد بانکداری اسلامی در شش کشور قطر ، اندونزی ، عربستان سعودی ، مالزی ، امارات عربی متحده و ترکیه با نوزده و هفت دهم درصد افزایش به یک تریلیون و 600 میلیارد دلار تا سال 2018 میلادی برسد که در مقایسه با سال 2012 افزایش نشان می دهد.

در حال حاضر بانک‌های اسلامی به 38 میلیون مشتری در سراسر جهان خدمات می‌دهند و دو سوم آنها در این شش کشور قرار دارند.

سه بازار اصلی عضو شورای همکاری خلیج فارس از جمله قطر، امارات عربی متحده و عربستان سعودی اعلام کردند سود بانک های اسلامی این شش کشور برای نخستین بار در سال 2013 میلادی از ده میلیارد دلار فراتر رفته است و پیش بینی می شود سود بانکداری اسلامی در این کشورها تا سال 2018 میلادی از مرز 25 میلیارد دلار عبور کند.

بانکداری اسلامی همچنان روندی رو به جلو طی می کند و رشد آن 50 درصد سریعتر ازکل نظام بانکداری است. در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا تنها 18 درصد حساب بانکی رسمی دارند و پیش بینی می‌شود جمعیت مسلمان جهان تا سال 2030 میلادی 30 درصد افزایش داشته باشد.