به گزارش سایت خبری CPI Financial، سهم تامین مالی اسلامی در کشور مالزی در پایان شش ماهه اول سال ۲۰۱۶ مقدار ۲۷.۹ درصد از کل سیستم تامین مالی را تشکیل داده است. براساس جدیدترین گزارش موسسه اعتبارسنجی فیچ به احتمال زیاد این روند رو به رشد با سرعتی پایینتر از قبل ادامه خواهد داشت. به عبارت دیگر کشور مالزی در پایان شش ماهه اول سال ۲۰۱۶ همچنان پرچمدار صنعت تامین مالی اسلامی در سطح بینالمللی از منظر مقررات، استانداردسازی و انتشار صکوک بوده است.
در کشور مالزی بانکهای اسلامی امکان دسترسی به تسهیلات منطبق با شریعت را از بانک مرکزی دارند همچنین این بانکها در بازار سرمایه اسلامی، بازار پولی بینبانکی و بازار ثانویه فعال هستند.
یکی از نکاتی که در پایان شش ماهه اول سال ۲۰۱۶ میتوان به آن اشاره کرد نسبت مطالبات غیرجاری ناخالص است؛ این نسبت در سیستم بانکداری اسلامی روندی آرام و افزایشی به میزان 1.34 درصد داشته است که در کل از شرایط بهتری در مقایسه با سیستم بانکداری معمول که در آن نسبت مذکور با افزایشی معادل 1.74 درصد همراه بوده، برخوردار بوده است.
موسسه اعتبارسنجی فیچ معتقد است تغییر گرایش سپردههای اسلامی در حسابهای سرمایهگذاری تا حد زیادی منعکسکننده و ناشی از بازده بالاتر این سپردههای سرمایهگذاری است هر چند این موسسه تغییر موضع و جابهجایی مشتریان از بانکهای اسلامی به سمت بانکهای معمول و یا تغییر معنادار در سطح ریسک بانکهای اسلامی را مشاهده و گزارش نکرده است.