توسعه شبکه بانک اسلامی البرکه پاکستان

کد خبر: 272782 دوشنبه 15 آذر 1395 - 10:47
توسعه شبکه بانک اسلامی البرکه پاکستان
بنابه گزارش Zawya، استراتژی گروه بانکداری البرکه در بازار پاکستان بر توسعه خدمات مالی اسلامی در تمام شهرهای پاکستان برنامه‌ریزی شده است. در این راستا، گشایش شعب بیشتر و یا استفاده از بانک‌های دیگر از اقدامات این گروه مالی برای دست‌یابی به اهداف فوق می‌باشد.

گروه بانکداری البرکه یکی از برترین بانک‌های اسلامی حوزه خلیج فارس است که با ادغام با بانک برج[1] پاکستان، توانسته است دارایی‌های خود را به بیش از ۱ میلیارد دلار افزایش دهد. در حال حاضر با اضافه شدن ۷۴ شعبه بانک برج به بانک البرکه، مجموع شعب و شبکه بانکی گروه مالی اسلامی البرکه به رقم ۲۲۴ رسیده است. این در حالی است که بانک البرکه افزایش تعداد شعب خود را به حدود ۴۰۰ تا چهار سال آینده هدفگذاری کرده است. انتظار می‌رود اثرات این ادغام در پایان سال ۲۰۱۶ با افزایش تعداد سهامداران به واسطه بازدهی بالایی که ایجاد خواهد شد، نمایان گردد.

به طور کلی، علاقه زیادی از سوی بنگاه‌های کشورهای حوزه خلیج فارس به کشور پاکستان به عنوان اقتصادی در حال رشد با نرخ معقول و هزینه‌های نسبتا پایین در مقایسه با دیگر کشورهای آسیایی وجود دارد. پاکستان به عنوان دومین و بزرگ‌ترین کشور جهان از لحاظ جمعیت مسلمانان (پس از اندونزی) توانسته است به یک فرصت سرمایه‌گذاری جذاب تبدیل گردد. این کشور دارای ثروت فراوان در بخش کشاورزی، زیرساخت‌های صنعتی و نیروی کار آموزش‌دیده می‌باشد. 

از سوی دیگر، پاکستان نیز به کشورهای حوزه خلیج فارس به واسطه دسترسی آنها به منابع سرشار نفت خام، سرمایه‌گذاران بزرگ منطقه‌ای، وجود بازار برای کالاها و نیروی انسانی و همچنین منابع مالی گسترده برای تسهیلات، نیازمند است. به استناد آمار موجود، وجوه ارسالی از پاکستان به این کشورها طی جولای سال ۲۰۱۵ تا آوریل ۲۰۱۶ در حدود ۱۰ میلیارد دلار بوده است. این در حالی است که امارات متحده عربی نیز بیش از ۹.۵ میلیارد دلار طی چهار سال اخیر در پاکستان سرمایه‌گذاری کرده است و انتظار می‌رود این رقم تا سال ۲۰۲۰ به ۱۵ میلیارد دلار برسد.

علاوه بر این گروه بانکداری البرکه بحرین به دنبال توسعه و تکمیل شبکه خود در کلیه کشورهای مغرب عربی (شمال و شمال غربی آفریقا) است. در حال حاضر این گروه منتظر کسب تأیید نهایی برای توسعه فعالیت و تأسیس بانک‌های اسلامی در مراکش است و انتظار می‌رود تا پایان سال ۲۰۱۶ مجوز لازم برای این فعالیت را دریافت نماید.


تدوین: لیلا محرابی




[1] Burj Bank