به نقل از سایت خبری CPI Financial و بنا بر اعلام موسسه رتبهبندی مودیز (Moody’s)، بانک مسقط، بانک ظفار و بانک ملی عمان که سه بانک بزرگ کشور عمان محسوب میشوند با فشار سودآوری ناشی از دو عامل کاهش رشد اقتصادی و نفوذ سریع تامین مالی اسلامی مواجه هستند.
بنا بر گزارش این موسسه، بانک مسقط بهترین رتبه را از نظر مقاومت در برابر فشارها در مقایسه با دو بانک دیگر دارد و بانک ملی عمان و بانک ظفار به ترتیب در رتبههای بعدی قرار میگیرند.
هر سه بانک به طور گسترده مدلهای مشابه کسب و کار را به اشتراک گذاشتهاند و به نکاتی همچون شرکتهای داخلی و وامدهی در بانکداری خرد توجهای ویژه دارند لیکن هرسه آنها در راستای انعطافپذیری در سوددهی به دنبال استراتژیهای موثر مختلف در برخورد با چالشهای مرسوم و متداول هستند این استراتژیهای گوناگون میتوانند در چشمانداز و واگرایی رتبهبندی اعتباری کمکرسان باشند.
بانک مسقط همچنین از بهترین موقعیت برای مقابله با کاهش تقاضای اعتباری برخوردار است. در شرایط فعلی این کشور، قیمتهای پایین نفت منجر به فشار مستمر بر درآمدهای دولت، کسب و کارها و اطمینان و اعتماد مصرفکنندگان شده است، این امر میتواند کاهش در مخارج عمومی و مخارج مصرفی بخش خصوصی را در عمان به دنبال داشته باشد و در نتیجه باعث کند شدن رشد اقتصادی و اعتباری گردد. در چنین شرایطی انتظار موسسه مودیز این است تا بانک مسقط به عنوان بزرگترین بانک عمان از نظر داراییها، نسبت بالاتری از تامین مالی خصوصی را برای پروژههای دولتی در نظر بگیرد.
هر سه بانک مسقط، ظفار و بانک ملی عمان از استراتژیهای موثر به منظور مدیریت در تسریع نفوذ بانکداری اسلامی برخوردار هستند. در حال حاضر تقاضای رو به رشد در جامعه عمان برای محصولات مالی اسلامی در قالب رشد وامدهی است و بانکهای مسقط و ظفار به سرعت در حال ایجاد و توسعه گیشههای اسلامی به منظور فروش محصولات مالی اسلامی خود در راستای کمک به مدیریت نفوذ تامین مالی اسلامی هستند.
علاقهمندان میتوانند جهت دریافت گزارش کامل این خبر به این نشانی مراجعه نمایند.
تدوین: زینب بیابانی