ریاست بانک توسعه اسلامی در مراسم افتتاحیه «سومین همایش بررسی نقش صندوقهای ثروت ملی در کشورهای اسلامی» به نقش کلیدی و ظرفیتهای فوقالعاده این صندوقها جهت توسعه سرمایهگذاریهای پایهای در کشورهای اسلامی اشاره کرد.
بنا به گزارش تارنمای بانک توسعه اسلامی، دکتر بندر هاجر افزود: یکی از مشکلات کلیدی کشورهای اسلامی در حال حاضر که توسعه و رشد اقتصادی پایدار در آنها را با چالش جدی مواجه ساخته، مسئله پائین بودن سرمایهگذاری در زیرساختها و صنایع اصلی در این کشورها است. به عبارت دیگر، به دلیل نبود منابع کافی و وجود برخی مشکلات دیگر، معمولا سرمایهگذاری به میزان کافی در این حوزهها انجام نمیشود. نتیجه طبیعی این مسئله نیز فراهم نشدن زیرساختهای لازم جهت توسعه و رشد اقتصادی کشور و افزایش رفاه عموم مردم در اکثر کشورهای اسلامی است.
وی افزود: بر اساس بررسیهای کارشناسی انجام شده توسط کارشناسان خبره بانک توسعه اسلامی، در حال حاضر حجم تامین مالی مورد نیاز جهت پوشش هزینه سرمایهگذاریهای زیرساختی در کشورهای اسلامی در حدود ۲۰۰ میلیارد دلار است؛ که بدون شک این حجم عظیم سرمایه نمیتواند به تنهایی توسط هیچ دولت، بانک، موسسه یا نهادی تامین شود. اما صندوقهای ثروت ملی میتوانند در یک برنامه مشترک، نسبت به فراهم نمودن منابع مذکور اقدام کنند. در واقع، هر یک از این صندوقها تامین بخشی از هزینهها را بر عهده خواهند گرفت.
تدوین: دکتر حسین میثمی