به نقل از سایت خبری CPI Financial، نهاد ناظر خدمات مالی دبی[1] (DFSA) سمیناری تخصصی با عنوان «نوآوریهای ایجاد نقدینگی در حوزه تامین مالی اسلامی» را برگزار نموده است.
این سمینار که با حضور نمایندگان ارشد و متخصصین حوزههای بانکی، مالی و نهادهای قانونی و نظارتی برگزار شد، ابزارهای موجود در بازار سرمایه اسلامی همانند صکوک و اوراق بهادار را مورد بررسی قرار داد و به مواردی همچون مدیریت ریسک نقدینگی در موسسات مالی اسلامی پرداخت.
یان جانستون (مدیرعامل نهاد ناظر خدمات مالی دبی) در بخشی از سخنرانی خود با اشاره به کمبود ابزارهای مدیریت نقدینگی، تداوم چالشها در موسسات مالی که منتهج از این کمبودها است را مورد توجه قرار داد. او در این سمینار با تاکید بر این نکته که یکی از اهداف کلیدی در زمان شکلگیری نهاد مذکور یعنی سال ۲۰۰۴ میلادی ایجاد یک بازار مالی اسلامی بوده است، یادآور این امر شد که این هدف در راستا و هماهنگ با استراتژی سال ۲۰۲۱ میلادی دولت دبی شکل گرفته است.
جانستون همچنین به شکلگیری و تبدیل دبی به پایتخت اقتصاد اسلامی به عنوان یکی از اهداف اصلی موردنظر شیخ محمد بن راشد آل مکتوم (نایب رئيس، نخستوزیر امارات متحده عربی و حاکم دبی) در آغاز سال ۲۰۱۳ میلادی اشاره کرد.
توجه به نقش کلیدی هیئت خدمات مالی اسلامی (IFSB) در ترویج و افزایش ثبات و سلامت صنعت خدمات مالی اسلامی یکی دیگر از موارد مطرح شده در سمینار مذکور بوده است.
همچنین در این سمینار عنوان شد که بیش از یک دهه است که استانداردهای احتیاطی بینالمللی و اصول راهنما برای سیستم بانکی، بازار سرمایه و نهادهای بیمه اسلامی (تکافل) توسط بدنه این صنعت منتشر شده است و نهاد ناظر خدمات مالی دبی نیز به عنوان یک بخش و عضوی از شورای هیئت خدمات مالی اسلامی همواره این هیئت را در انجام وظایف کلیدی و بهرهگیری از ظرفیتها یاری و حمایت کرده است.
علاقهمندان میتوانند جهت دریافت گزارش کامل این خبر به این نشانی مراجعه نمایند.
تدوین: زینب بیابانی
[1] The Dubai Financial Services Authority