هیئت خدمات مالی اسلامی (IFSB) به تازگی گزارش ثبات مالی اسلامی در سال ۲۰۱۷ را منتشر کرده و در آن جدیدترین تحولات در رشد، ثبات و دیگر مسائل مربوط به صنعت خدمات مالی اسلامی را بررسی کرده است.
بر اساس این گزارش، با توجه به شرایط رشد اقتصادی در کشورهای گوناگون و تاثیر تحولات سیاسی، ارزش داراییهای مالی اسلامی در سال ۲۰۱۶ به حدود ۱.۹ تریلیون دلار رسیده است. با وجود آنکه عملکرد کلی صنعت مالی اسلامی در سال ۲۰۱۶ رضایتبخش بوده است، ولی لازم است پویایی بلندمدت آن در دوران عدم اطمینان و پایین بودن رشد حفظ شود. در این گزارش حوزههایی که قابلیت تقویت بیشتر دارد (در بین بخشهای بانکداری، بازار سرمایه و تکافل) مورد بررسی قرار گرفته و بر لزوم تلاش مراجع داخلی در کشورهای گوناگون برای رویارویی با ریسکهای پیش رو در این راستا تاکید شده است.
زاهدالرحمن خوخر، جانشین دبیرکل هیئت خدمات مالی اسلامی، درباره این گزارش میگوید: «گزارش سال ۲۰۱۷ هیئت خدمات مالی اسلامی در شرایطی منتشر میشود که چالشهای بیرونی برای نظام مالی در حال رشد است و از جمله آنها چشمانداز رشد اقتصادی کم و عدماطمینانهای سیاسی در مناطق مختلف جهان است. هرچند که صنعت مالی اسلامی در بسیاری جنبهها در برابر چالشها مقاومت کرده است، ولی از رشد دو رقمی خود در سالهای گذشته تا حدی دور شده است. این افول، اهمیت بیش از پیش تقویت ثبات و برگشتپذیری نظام مالی اسلامی و شناسایی نقاط ضعف و آسیبپذیری از طریق واکنشهای سیاستی مناسب را روشن میسازد».
علاقمندان میتوانند متن کامل این گزارش را از این نشانی دریافت نمایند.
تدوین: رسول خوانساری