در این اجلاس دو روزه که در محل هتل 'ساما ساما' در 90 کیلومتری شهر کوالالامپور برگزار شد، حجتالاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم عضو کمیته فقهی سازمان بورس اوراق بهادار به بیان دیدگاههای فقهی و علمی ایران در زمینه های مختلف اقتصاد اسلامی پرداخت.
هدفگیری اجلاس بین المللی امسال فقهای کشورهای اسلامی در امور بانک وبورس که تاکنون 11 دوره آن برگزار شده 'محصولات امور مالی شخصی و ابزار مدیریت نقدینگی در بخش مالی اسلامی: تقویت تطابق فقه با کارآیی اقتصادی' است.
این اجلاس با همکاری دانشگاه اردن و با حمایت دانشگاه امور مالی اسلامی جهانی INCEIF در مالزی برگزار شد.
با توجه به اهمیت ارزیابی محصولات امور مالی شخصی و ابزار مدیریت نقدینگی، این نشست هدف خود را تقویت تطابق فقه و کارآیی اقتصادی اعلام کرده است.
براساس آمار ارائه شده در این اجلاس، حجم بازارهای مالی درکشورهای اسلامی بیش از دو هزار میلیارد دلار برآورد شده است که این رقم سالانه حدود 18 درصد نیز رشد دارد.
طبق این گزارش، این رقم در مقایسه با بخش امور مالی غیر اسلامی بسیار بیشتر است.
در این اجلاس دو روزه که محققان بینالمللی فقه، فعالان این عرصه و اقتصاددانان برجسته کشورهای اسلامی حضور داشتند و دستاوردهای کشورهای خود و همچنین چالشها و فرصتهای پیشروی بازارهای اسلامی را مورد بحث و گفت و گو قرار دادند.
با توجه به افزایش نقش نوآوریها در این بازار، بخشی از اجلاس کنونی به ارائه مقالات تحقیقی متنوع در بخش استفاده از نوآوریها در حوزه امور مالی شخصی و نقدینگی اسلامی اختصاص یافت.
علاوه بر ایران، 200 شرکتکننده و سخنران از 30 کشور از جمله مالزی، اندونزی، برونئی، مصر، امارات، سودان، آمریکا، نیجریه و اندونزی در این اجلاس دو روزه شرکت داشتند.
این اجلاس که تاکنون یازده دوره آن به میزبانی مالزی برگزار شده، امسال نیز با عنوان دوازدهمین اجلاس بینالمللی علمای شریعت (ISSF12) توسط موسسه بین المللی تحقیقات شریعت برای امور مالی اسلامی (ISRA) برگزار شد.
هدف ایسرا از برگزاری این همایش تشویق استادان حوزه شریعت اسلامی، دانشگاهیان، پژوهشگران و کارگزاران حوزه صنعت برای مشارکت در یک نشست تبادلنظر درباره ایدههای جدیدشان در زمینه تامین مالی شخصی و ابزارها و راهکارهای مدیریت نقدینگی در جوامع اسلامی عنوان شده است.
منبع: خبرگزاری ایرنا