به گزارش سایت مالی بینالمللی، بانکداری و مالی اسلامی یکی از کسبوکارهای موفق در سطح جهانی محسوب میشود. دلیل این مسئله آن است که علاوه بر توسعه نظریه و دانش بانکداری اسلامی در سالهای اخیر، بانکها و موسسات اعتباری و پولی در کشورهای مختلف عملا نسبت به تاسیس موسسات مالی اسلامی در راستای پاسخگویی به نیازهای ذینفعان اقدام نمودهاند.
مهمترین مسئلهای که اهمیت توسعه بانکداری اسلامی را توجیه میکند، نیاز عموم مردم مسلمان به خدمات مالی منطبق با شریعت است. در واقع، عموم مسلمانان به دلیل تعالیم اسلامی در زمینههایی چون: ممنوعیت ربا، ممنوعیت غرر، ممنوعیت قمار، ممنوعیت ضرر، ممنوعیت سرمایهگذاری در فعالیتهای غیرشرعی و غیره، نمیتوانند از خدمات بانکها و موسسات مالی-اعتباری متعارف استفاده کنند و به همین دلیل نیاز به خدمات مالی منطبق با ضوابط شرعی در کشورهای گوناگون احساس میشود.
هر چند تجربه عملی بانکداری اسلامی در سطح بینالمللی با نام کشورهایی چون: مالزی، عربستان، بحرین، اندونزی، پاکستان و ایران گره خورده است، اما برخی کشورهای دیگر نیز در سالهای اخیر شروع به توسعه تامین مالی اسلامی نمودهاند که یکی از آنها اتیوپی است. کشور اتیوپی در قاره آفریقا واقع شده و در سالهای اخیر سیاستگذاران این کشور تلاشهای قابل توجهی در زمینه توسعه صنعت بانکداری و مالی اسلامی انجام دادهاند.
ثمره این تلاشها ارائه خدمات مالی منطبق با شریعت توسط ۱۰ بانک تجاری در اتیوپی میباشد. ۳ بانک نیز در حال حاضر مشغول فراهم نمودن بسترهای ارائه خدمات مالی اسلامی هستند. اهمیت این مسئله زمانی بیشتر روشن میشود که به جمعیت ۴۰ میلیونی مسلمانان در اتیوپی توجه شود. در واقع، کل جمعیت اتیوپی در حال حاضر حدود ۱۰۲ میلیون نفر است که بر این اساس، ۴۰ درصد جمعیت این کشور نیاز به خدمات مالی اسلامی دارند. انتظار میرود توسعه بانکداری و مالی اسلامی در این کشور آفریقایی در سالهای آتی نیز ادامه یابد.
علاقهمندان میتوانند جهت دریافت گزارش این خبر به این نشانی مراجعه نمایند.
دکتر حسین میثمی