بانکداری اسلامی در کشور بنگلادش

کد خبر: 293905 سه شنبه 15 آبان 1397 - 12:44
بانکداری اسلامی در کشور بنگلادش

بانک‌ اسلامی بنگلادش با مسئولیت محدود عملیات بانکی خود را از اوت ۱۹۸۳ بطورکامل آغاز نمود. این بانک براساس قانون شرکت‌ها تـشکیل شـده اسـت و هـدف آن بانکـداری بر اسـاس شریعت اسلامی است. طی مـدت سه سـال (۱۹۸۳-۱۹۸۵) ایـن بانـک عملیـات خـود را بـه ۷ شـهر گسترش داد و ۱۳ شعبه باز کرد که کمتر از یک درصـد محـل دفـاتر بـانکی را تـشکیل مـی‌دهـد و حجم قابل توجهی از عملیات بانکی این کشور از طریق این شعب تأمین می‌شود.
در حال حاضر حدود ۹ بانک کاملا اسلامی در بنگلادش به انجام عملیات بانکداری اسلامی می‌پردازند که حدود ۳۰ درصد از تعداد کل بانک‌های این کشور را به خود اختصاص داده‌اند
. عمده روش‌های تجهیز منابع شامل حساب جاری، حساب سپرده با پیش آگهی ویـژه PLS، حـساب سـپرده PLS، حساب سپرده مدت‌دار PLS، حساب جاری براساس ودیعه و حـساب PLS براسـاس مـضاربه اسـت. منـابع سرمایه‌ای بانک‌ها از طریق صدور سهام تأمین می‌شود. این سهام قابل انتقال است و دارندگان سهام حق مدیریت داشته و در سود و زیان بانک شریک می‌شوند. روش‌های تخصیص منابع نیز شامل مرابحه، مشارکت بر مبنای وثیقه‌گذاری و رهن‌گذاری، اجاره به شرط تملیک، مشارکت سهمی (حقوقی) و خرید سهام و قرض (وام بدون بهره با کارمزد) می‌باشد.

بر اساس آمار و اطلاعات به دست آمده، ارزش کل دارایی‌های بانکداری اسلامی بنگلادش در سال ۲۰۱۶ حدود ۲۷ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال قبل رشد ۱۵ درصدی داشته است و میزان سود خالص آن برابر ۲۱۷ میلیون دلار می‌باشد. میزان سپرده‌گذاری در پایان سال 201۶، بالغ بر  ۲۴ میلیارد دلار ثبت گردید که نسبت به دوره مشابه سال ۲۰۱۵، ۱۶ درصد رشد را نشان می‌دهد. میزان تسهیلات اعطایی بانک مذکور نیز از سال‌ ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶، ۲ برابر شده و به ۲۱ میلیارد دلار افزایش یافته است.

 علاقمندان می توانند جهت دریافت آخرین اطلاعات آماری بانکداری اسلامی در کشور بنگلادش به این نشانی مراجعه کنند.

لیلا محرابی