به گزارش پورتال بانکداری اسلامی، موسسه پژوهش و آموزش اسلامی (IRTI) با همکاری جمعی از کارشناسان، گزارشی درباره وضعیت مالی اسلامی در کشور جیبوتی منتشر کرده است.
جیبوتی از جمله کشورهای منطقه منا است که طی سالهای اخیر رشد اقتصادی چشمگیری داشته است. این کشور با تاسیس اولین شعبه بانک اسلامی در سال ۲۰۰۶، پذیرای صنعت بانکداری اسلامی شد و پس از آن نیز صنعت بانکداری و مالی اسلامی پیشرفت قابل توجهی در این کشور داشته است.
امروزه سه بانک اسلامی یکپارچه در این کشور فعالیت دارند که حدود ۱۷ درصد از داراییهای صنعت بانکی جیبوتی را به خود اختصاص دادهاند. شایان ذکر است در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از جمعیت جیبوتی را مسلمانان تشکیل میدهند.
در این گزارش پس از بررسی شرایط اقتصاد کلان در جیبوتی، وضعیت بانکداری و مالی در این کشور تشریح شده است. فصل سوم گزارش به تبیین وضعیت کنونی و سیر تکامل صنعت مالی اسلامی در جیبوتی پرداخته است. همچنین در فصل چهارم، زیرساختهای مالی اسلامی در این کشور بررسی شده و در فصل بعد نیز به بخش مالی اجتماعی اسلامی پرداخته شده است. در فصل ششم نقش بانک توسعه اسلامی در توسعه بانکداری و مالی اسلامی در این کشور تبیین شده و سرانجام در فصل آخر نقشه راه مالی اسلامی در این کشور تشریح گردیده است.
این گزارش در پی طراحی چارچوب نهادی کلان، ایجاد یک راهبرد ملی برای تقویت سرمایه انسانی در حوزه مالی اسلامی و ترغیب توسعه مالی اسلامی در داخل و خارج از جیبوتی است. همچنین فرصتهای بالقوه موجود در جیبوتی برای توسعه این صنعت همانند بخش تکافل (بیمه اسلامی) را مورد توجه قرار داده است.
علاقمندان میتوانند متن کامل این گزارش را از این نشانی دریافت نمایند.
رسول خوانساری