به گزارش پورتال بانکداری اسلامی، نشریه بنکر (The Banker) که انتشار آن از سال 1926 میلادی آغاز شده و وابسته به نشریه بینالمللی فایننشیال تایمز است، از نشریات معتبر مالی جهان میباشد و هر ساله اطلاعات و رتبهبندی بانکهای تجاری دنیا را در کنار سایر اطلاعات مالی، بانکی و سرمایهگذاری منتشر میسازد. این مجله که یکی از برجستهترین مجلات بانکی - مالی دنیا محسوب میشود، در بیش از 150 کشور در سراسر دنیا منتشر میشود و منبعی کلیدی برای اطلاعات و تحلیلهای صنعت بانکداری به شمار میرود.
در گزارش اخیر نشریه بینالمللی بنکر که مربوط به ماه نوامبر سال ۲۰۱۹ میلادی است، آخرین رتبهبندی موسسات مالی اسلامی در جهان انجام گرفته است. بر اساس این گزارش، ارزش کل داراییهای منطبق بر شریعت در جهان، معادل ۱۶۵۶ میلیارد دلار میباشد که بانکهای کاملاً اسلامی مبلغ ۱۲۶۳ میلیارد دلار آن را در اختیار خود دارند. افزون براین، بانکهای اسلامی سودی معادل ۱۱٫۷ میلیارد دلار با متوسط نرخ بازدهی دارایی ۰٫۹۳ درصد را طی دوره مذکور کسب نمودهاند.
بر اساس این گزارش، نقش بانکها و موسسات مالی ایرانی در میان سایر نهادهای مالی و اعتباری همچنان بسیار چشمگیر و از نظر حجم داراییهای بانکداری اسلامی در بالاترین ردیفهای این رتبهبندی قرار دارند و عربستان و مالزی در رتبههای بعدی قرار می گیرند.
سهم بانکهای ایرانی در این گزارش از لحاظ رشد داراییهای منطبق بر شریعت نیز بسیار قابل توجه بوده است؛ به طوریکه در میان 10 بانک کاملاً اسلامی از لحاظ بیشترین رشد دارایی، ۵ بانک ایرانی به چشم میخورد که بانک دی با ۱۰۳ درصد تغییرات در مقام نخست جهان و بانک فیصل سودان با ۷۵ درصد تغییرات در مقام دوم قرار گرفته است. از دیگر موسسات مالی ایرانی موجود در این فهرست میتوان به بانک صنعت و معدن، بانک آینده، بانک شهر و بانک قرضالحسنه مهر ایران اشاره نمود که به ترتیب مقامهای هفتم تا دهم را از لحاظ بیشترین رشد داراییها به خود اختصاص میدهند.
لیلا محرابی