به گزارش پورتال بانکداری اسلامی، هیئت خدمات مالی اسلامی ([1]IFSB) در تاریخ ۲۰ آوریل ۲۰۲۱، اقدام به انتشار دادههای آماری مربوط به سلامت مالی و رشد نظام بانکداری اسلامی تا پایان سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ میلادی کرد.
این مجموعه، هجدهمین انتشار دادههای آماری بانکهای اسلامی در قالب پروژه شاخصهای مالی اسلامی (ساختاری و احتیاطی) PSIFIs[2] است و شاخصهای مالی ۲۴ کشور (افغانستان، بحرین، بنگلادش، برونئی، مصر، اندونزی، ایران، عراق، اردن، قزاقستان، کویت، لبنان، لیبی، مالزی، نیجریه، عمان، پاکستان، فلسطین، قطر، عربستان سعودی، سودان، ترکیه، امارات متحده عربی و انگلستان) را در بازه زمانی سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۳ میلادی تا سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ میلادی تحت پوشش قرار میدهد.
به گفته دکتر بیلو لاوال دانباتا[3] (دبیرکل هیئت خدمات مالی اسلامی)، پروژه شاخصهای مالی اسلامی (ساختاری و احتیاطی)، هماکنون بیش از ۹۵ درصد از فعالیتهای بانکداری اسلامی را در سطح جهان پوشش میدهد. در فاز هفتم این پروژه نیز سعی خواهد شد تا براساس یک برنامه زمانی میانمدت و با لحاظ بخشهایی همچون بیمه اسلامی (تکافل[4]) و بازار سرمایه اسلامی دامنه شمول پروژه مزبور تا سال ۲۰۲۲ میلادی گسترش یابد.
همچنین، انتظار میرود این ابتکارات جدید زمینه را برای ایجاد یک پایگاه داده پایدار و جامع بخش مالی اسلامی فراهم سازد. دبیرکل هیئت خدمات مالی اسلامی با اشاره به این نکته که پاندمی ویروس کرونا ماهیت جدیدی را در پروژه مذکور ایجاد کرده است، از حمایت و پشتیبانی اعضای کارگروه کشورهای مختلف در تداوم این برنامه به خصوص در زمان بروز چالشهای جهانی ناشی از پاندمی ویروس کرونا ابراز خرسندی کرد.
علاقهمندان میتوانند جهت دریافت اطلاعات تکمیلی به این نشانی مراجعه نمایند.
زینب بیابانی (کارشناس پژوهشکده پولی و بانکی)
[1] The Islamic Financial Services Board (IFSB)
[2] Prudential and Structural Islamic Financial Indicators (PSIFIs)
[3] Bello Lawal Danbatta
[4] Takaful