معرفی کتاب «اقتصاد غیر رسمی و تامین مالی اسلامی: کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (مجموعه تامین مالی و کسب و کار اسلامی)»

کد خبر: 375842 شنبه 8 مرداد 1401 - 10:19
 به گزارش پورتال بانکداری اسلامی، انتشارات روتلج[1] در نظر دارد کتاب «اقتصاد غیر رسمی[2] و تامین مالی اسلامی: کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی[3] (مجموعه تامین مالی و کسب و کار اسلامی)» را در ۱۶ دسامبر ۲۰۲۲ میلادی منتشر نماید.

ویژگی‌ها، ماهیت، عوامل تعیین‌کننده و اندازه اقتصاد غیررسمی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. در حالی که تحقیقات زیادی در زمینه اقتصادهای پیشرفته انجام شده است، توجه کمی در این مقوله به کشورهای در حال توسعه، به ویژه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) شده‌است. کتاب مزبور از اولین کتاب‌هایی است که به بررسی موضع تامین مالی اسلامی در مورد اقتصاد غیررسمی و بحث در مورد آن از منظر کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی پرداخته است. تعاریف مختلف، سیر تاریخی، انواع و عوامل تعیین‌کننده در پس اقتصاد سایه و دلایل ترجیح مردم برای پیوستن و ماندن در اقتصاد غیررسمی از مواردی است که در این کتاب بدان اشاره می‌شود. همچنین نظریه‌های مختلف به تفصیل مورد بحث قرار می‌گیرند که درک عمیق‌تری از موضوع را به دنبال دارند. این کتاب به بررسی شاخص‌های بخش غیررسمی مانند بیکاری، مقررات، مالیات و غیره، تأثیر توسعه مالی و نقش شمول مالی در اقتصاد غیررسمی در مورد کشورهای OIC در مقایسه با کشورهای غیر OIC می‌پردازد. ویژگی‌های اصلی اقتصاد غیررسمی را تعریف می‌کند و پیامدهای آنها را برای شکل‌گیری و اجرای سیاست‌ها مورد بحث قرار می‌دهد. علاوه بر این، نویسنده رهنمودهایی در مورد نقش تامین مالی اسلامی در اقتصاد غیررسمی و توصیه‌های سیاستی را به منظور جذب افراد بیشتری به اقتصاد رسمی ارائه می‌دهد.

این کتاب که در ۱۶۸ صفحه‌ و به قلم شبیر خان[4] به رشته تحریر درآمده‌است، دانش عمیق و تخصصی در حوزه اقتصاد سایه[5] و همچنین حقایق و ارقام مربوط به کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را ارائه می‌دهد. همچنین می‌تواند به عنوان راهنمایی جامع برای دانشجویان، دانشگاهیان و پژوهشگران علوم اسلامی، اقتصاد توسعه، اقتصاد سیاسی، سیاست عمومی، حقوق، جامعه‌شناسی و مردم‌شناسی مورد استفاده قرار گیرد.

علاقه‌مندان می‌توانند جهت دریافت اطلاعات تکمیلی به این نشانیمراجعه نمایند.

زینب بیابانی (کارشناس پژوهشکده پولی و بانکی)

[1] Routledge

[2] Informal Economy

[3] Organization of Islamic Cooperation (OIC)